„První poločas bych dneska hodnotil hodně vysoko. Nejde o výsledek, ale o celkový výraz mužstva," zdůraznil kouč Dynama a výkon svého týmu označil za celou zimní přípravu za rozhodně nejlepší. „Byl to agresivní, koncentrovaný výkon, navíc tam byly i šance," usoudil budějovický kouč a dodal, že už do půle si jeho hráči zasloužili dát ještě minimálně o dva góly víc. „Kreativita hráčů opravdu byla hodně vysoká."

Ve druhé půli zpočátku nějakou dobu trvalo, než se hra opět dostala do obrátek z prvního dějství. „My si záměrně chtěli po přestávce vyzkoušet rozestavení 4 – 2 – 3 – 1," vysvětloval trenér Dynama, dle jehož soudu si hráči i na nový systém rychle zvykli, přesto už druhý poločas takovou kvalitu neměl. „Přispěla k tomu i ta střídání, k nimž po hodině hry došlo. Čímž neříkám, že by se hra nějak rapidně zhoršila, takovou kvalitu jako první půle už ta druhá však neměla."

Za velký klad považuje čisté konto. „Prvně v zimní přípravě jsme udrželi nulu, to bylo naše přání. I proto chci hráče pochválit a povzbudit," ocenil Soukup, jenž duel s Čáslaví vidí jako start do druhé fáze přípravy. „V té první šlo hlavně o nabírání kondice, teď nás musí už zajímat výsledky i předvedená hra."

Dobře ví, že v Rakousku na jeho tým čekají daleko silnější soupeři než Čáslav. Jak ve středu v Salcburku (15.00), tak v sobotu Rapid ve Vídni. „Je ale dobře, že hrajeme s tak těžkými soupeři. To nám může ukázat reálnou sílu, jakou teď máme," podtrhl budějovický kouč.

S Čáslaví vedle německého stopera Jana Tauera, pro něhož testy v Dynamu nabídkou na smlouvu neskončily (dle generálního manažera Jiřího Kotrby dorazil nepřipraven), chyběli i někteří další hráči. „Machovec měl natažený sval a navíc virózu, v Salcburku by třeba půli už mohl hrát. Javorek měl menší potíže s kolenem, Linhart odraženou patu, Bakala virózu. Teprve uvidíme, kdo z nich by v Salcburku se mohl na hřišti objevit," přemítal před cestou do Rakouska Miroslav Soukup.