Po historickém úspěchu, kterým byla pro klub účast v krajském přeboru, se mužstvo začne v létě připravovat na I.A třídu.

SK Ševětín si zadělal na problémy špatným vstupem do soutěže. Po deseti kolech neměl na kontě ani bod a od kormidla se musel poroučet trenér Jiří Orlíček. V pěti duelech pod jeho nástupcem - Miroslavem Koláčkem - tým získal sedm bodů a po podzimu byl na stejné startovní čáře jako Planá.

Trenér Jiří Orlíček opustil lavičku fotbalistů Ševětína. Série porážek mu v kraji zlomila vaz.
Poslední Ševětín vede Koláček, trenér Orlíček po desáté porážce v kraji skončil

22. července SK Ševětín uspořádá turnaj – memoriál Václava Novotného a Jaroslava Šikla. Ladit formu přijedou Nová Ves – Brloh, Čtyři Dvory, Lomnici nahradí výběr Petra Novotného.

Na konci soutěže se nováček KP propadl na dno tabulky, Planá nad Lužnicí jej bodově předstihla, oba týmy ruku v ruce opouštějí přebor. Ševětínští po průběhu sezony byli s takovým scénářem smířeni.

U týmu končí trenér Miroslav Koláček, žezlo přebírá Jan Klimek. „Kouč po Písku navrhl rezignaci a skončil po dohodě s předsedou, ale tým dovedl do konce sezony s tím, že po ní se rozejdeme,“ říká činovník SK Václav Chalupa.

Dokopnou si Ševětínští nenechali otrávit. „Normálně jsme poseděli. S tím, že sestoupíme, jsme počítali,“ přiznává Václav Chalupa. Klub přijal sportovní osud v klidu. „Chceme stabilizovat tým pro I.A třídu. Určitě dojde k některým změnám,“ avizuje funkcionář. Josef Bohoněk má namířeno do Hrdějovic, slávista Sedláček se vrací k Malému jezu. „Rádi bychom místo nich někoho přivedli,“ netají se činovník.

Ševětín prožil historickou domácí premiéru v KP, podlehl Rudolfovu 0:1.
V kraji si to chceme hlavně užít, říká za tým Ševětína Radim Novotný