Tentokrát si odvezli bod z Nemanic, kde se střetli letošní a loňský vítěz okresního přeboru. Tým SK Lišov čeká na první výhru, prozatím alespoň smazal nulu na kontě, když remizoval v Klikově.

Začátek podzimu nevychází podle představ Zlivi, která doma prohrála o gól derby s Dřítní.  Temelínský nováček se nedokázal vyrovnat s absencí zraněného špílmachra Zdeňka Hrdiny a dostal doma od Slavonic šestigólovou lekci.

NEMANICE – SEDLEC 1:1. Miroslav Dubský, trenér Nemanic: „Neproměnili jsme šance – a pak jsme se báli o výsledek! Za první poločas bychom si zasloužili vyhrát, měli jsme pět tutovek, ale využili jenom jednu. Druhá půle byla vyrovnaná, znovu jsme měli nějaké šance, ale už ne tak vyložené. Hlavní je, že se neprohrálo. Sedlec známe z okresu, hraje pořád stejně bojovně, takže jsme věděli, co nás čeká…"
Stanislav Šindelář, trenér Sedlece: „Myslím, že remíza byla spravedlivá. V první půli jsme mohli dostat tři čtyři góly, což potvrdili i naši fanoušci. Ve druhé půli se naše hra zlepšila, vyrovnali jsme, a v posledních deseti minutách jsme dokonce měli šance vstřelit druhý gól, ale to by asi bylo pro domácí kruté."

ZLIV – DŘÍTEŇ 1:2. Roman Švec, trenér Zlivi: „Prohráli jsme, takže spokojenost není. V 15. min. jsme si dali vlastní gól, vyrovnávací regulérní gól nám nebyl uznán. Z protiútoku jsme dostali ve druhé půli druhý gól, v 78. min. jsme z penalty snížili, ale vyrovnat jsme už nestihli… Myslím, že jsme byli vyrovnaným soupeřem, někdy jsme byli malinko lepší, zápasu by slušela víc remíza. Musíme tento zápas hodit za hlavu a bojovat, protože jeden bod za tři kola je málo. V Kaplici se budeme snažit bilanci vylepšit."

Václav Stulík, trenér Dřítně: „S body zvenku je samozřejmě spokojenost. Sousedské derby bude o to pikantnější, že táta Kovařík nastoupil proti dvěma synátorům. Vstup se nám herně povedl, Zliv jsme přehrávali, ale v 5. min. jsme mohli prohrávat, protože domácí nastřelili břevno. Šli jsme do vedení, po Klimešově akci si Zlivští dali vlastní gól. Ale zbytek poločasu patřil domácím, kteří se zlepšili, a při trestném kopu Vadima Rysa nás podržel brankář Lébl. Ve druhém poločase jsme zvýšili na 2:0, po akci Klimeše skóroval Šíma. Za tři minuty domácí kopali penaltu, snížili, navýšili tlak, a tak jsme se strachovali o výsledek. I když jsme měli výpady do otevřené obrany, nedokázali jsme dát třetí branku, která by rozhodla. V docela pohledném derby byl výsledek na vážkách až do konce a my byli šťastnější."

KLIKOV – LIŠOV 0:0. Štefan Farkaš, vedoucí Lišova: „Zápas začali domácí ve svižném tempu, my hráli ze zajištěné a spolehlivě pracující obrany. Už ve 3. min. přišla první naše šance: z rychlého protiútoku Kočvara střílel těsně nad. Do poločasu měli šance Bouchal a znovu Kočvara, ale gólman je zlikvidoval. Ve druhém poločase po pěti minutách hry začalo mít naše mužstvo převahu, která byla mezi 55. a 75. min. přímo drtivá! Přišly i velké šance: dvakrát Beneda, Bouchal, Hlas, Shýbal… Buď nám chybělo trochu střeleckého štěstí, nebo nás vychytal výborný Škoda. Většinu času jsme byli lepší a po výborném výkonu všech hráčů je pro nás remíza spíš ztrátou. I tak si bodu ze hřiště soupeře ceníme. Snad nastanou lepší časy, začneme střílet góly a sbírat body…"

TEMELÍN – SLAVONICE 1:6. Miloslav Beránek, předseda Temelína: „Hosté nasadili rychlé a kombinační tempo, které zúročili do 23. min. třemi góly. Snížili jsme ve 35. min. Součkem, a to bylo vše. Do poločasu hosté přidali ještě gól. Do druhého poločasu jsme šli se snahou o zvrat, vystřídali čtyři hráče. Ale během pěti minut jsme dostali dva góly – a bylo po zápase. Hosté byli lepší, při absenci Hrdiny jsme zápas nezvládli. Nejlepší hráčem hostů byl kapitán Bártů, autor tří gólů. Dostali jsme lekci."

SOBĚSLAV B – LEDENICE 2:3. František Švaňa, trenér Ledenic: „Domácí nastoupili v silnější sestavě, měli čtyři hráče z jedničky. Začali ve velkém stylu, ale v 6. min. se Bez prosadil střelou z vápna a vedli jsme. Od té doby jsme začali hrát, měli jsme šance (Winkler, Bez), ale buď jsme zakončili vedle, nebo nás vychytal  brankář. Po naší chybě v obraně jsme inkasovali a za pět minut znovu Bez dal na 1:2. Ve druhém poločase jsme udělali dvě změny v sestavě, které se osvědčily. Po chybě nejprve domácí vyrovnali, pak se hrálo mezi vápny, až v 80. min. rozhodl Winkler, jenž vypíchl míč stoperům, obešel i brankáře a pečetil. Naši hráči bojovali, dali do hry kus srdíčka,  celé mužstvo odvedlo perfektní práci."

K. ÚJEZD – FRYMBURK 0:4. Vojtěch Brozman, trenér K. Újezda: „Výsledek je  hrůzostrašný! Nezachytili jsme vůbec začátek. V první minutě rozhodčí neuznal soupeři gól pro ofsajd, a to pro nás  mělo být první varování. Ve druhé minutě proti nám byla odpískána penalta, i když se náš hráč dušoval, že míč nezasáhl rukou. V 7. min. přišla další chyba, dlouhý nákop jsme nezachytili a z neodmávaného metrového ofsajdu inkasovali na 0:2.  Tím prakticky bylo po zápase… Objektivně byl Frymburk v prvním poločase jasně lepší a zaslouženě vyhrál, ale porážka 0:4 je krutá. Zápas ovlivnily první dva gólové momenty. Od přípravy nám nevycházejí začátky utkání, a co si budeme namlouvat, hoří obrana, kde  chybí Karel Krůček. Fyzičku máme, potřebovali bychom více fotbalové kvality."