Vzhledem k očekávanému příjezdu velkého počtu fanoušků Baníku byl zápas označen jako rizikový a vedení FC MAS Táborsko přijalo bezpečnostní opatření (viz Deník ze 6. října) a vyzývá všechny diváky, kteří se na zápas vypraví, aby se řídili pokyny pořadatelů a dodržovali Návštěvní řád stadionu Soukeník.

Cena vstupenek, o které byl v předprodeji velký zájem, je stejná jako na jiná utkání (50 Kč a zlevněné pro ženy a důchodce 25 Kč).

Vedení klubů FC MAS Táborsko a HC Tábor zajistilo pro fotbalové i hokejové fanoušky odvoz autobusy ze Soukeníku na zimní stadion, kde od 18 hod. hokejoví Kohouti hrají se Žďárem.

SFC Baník Ostrava je trojnásobným mistrem Československa (1976, 1980 a 81), v sezoně 2003/4 vyhrál i samostatnou českou ligu.

Aktuálními hvězdami Baníku, kde působili mj. i Milan Baroš, Marek Jankulovski, Tomáš Galásek či Pavel Srníček, jsou Tomáš Zápotočný a Tomáš Mičola.

Z I. ligy Baník letos sestoupil prvně od roku 1968 a nijak se netají tím, že se chce hned v této sezoně mezi elitu vrátit. Po 9. kole je bez porážky v čele II. ligy.

V posledním duelu doma Baník vyhrál s Dynamem 3:2 (góly Urgela, Sus a Mondek). Brankář Petr Vašek dostal sice dva góly, přičemž první z nich přerušil jeho velkou sérii bez obdržené branky, trvající 364 minut, přesto byl po zápase spokojen. „Hlavní je, že jsme proti přímému rivalovi v tabulce uhráli cenné tři body. Budějovice totiž hrají hrozně nepříjemný styl. Mají tam tři čtyři individuality, nadstandardní na druhou ligu. Když jim to sedne, hraje se na ně blbě. Jsem rád, že je máme zdárně za sebou," uvedl pro klubový web.

V ostravském Baníku nějaký čas působil i současný trenér FC MAS Táborska Petr Frňka, jenž v zimní přestávce sezóny 2014/15 nahradil na postu hlavního trenéra Martina Svědíka, ale po sezoně se vrátil zpátky do Táborska. „Fotbalisty Baníku jsem sice trénoval, ale teď je tam hráčský kádr úplně jiný. Klub obměnil jak své vedení, tak trenérské posty. Přišli tam i noví hráči: nová je stoperská dvojice, jiné jsou i kraje. Současný tým Baníku prostě už víceméně neznám," krčil rameny. „Nicméně jisté je, že Baník bude hodně těžký soupeř a nás čeká velice náročný zápas. Což ale nic nemění na tom, že my ten zápas musíme zvládnout a zvítězit," zdůraznil trenér FCT.

Podobně sobotní atraktivní duel vidí i kapitán týmu Peter Mráz: „Snadný úkol nás nečeká, věřím však, že můžeme uspět. Já osobně se na utkání s Baníkem těším. Očekávám hodně těžký zápas a napínavou hru, věřím ale, že fanoušci na stadionu vytvoří skvělou atmosféru. My už si nemůžeme dovolit ztratit další body a chceme vyhrát. Musíme hrát naplno a mohu za celý tým slíbit, že pro výhru uděláme na hřišti všechno, co je v našich silách," ujistil kapitán FC MAS Táborsko.