„Celý týden jsme se na zápas připravovali a kluci nic nevypustili, nakonec jsme ale jeli domů bez bodů," litoval.

Úvod zápasu nejen dle Horejše byl slibný. „Začali jsme aktivně a do šesté minuty měli dvě zcela stoprocentní příležitosti, kdy Zdeněk Linhart dvakrát šel sám na bránu, ale nic z toho a naopak soupeř ze své první spíš pološance dal gól," kroutil Horejš hlavou.

Že hosté měli v úvodu dvě obrovské šance, potvrdil i domácí trenér Roman Skuhravý. „Soupeř se svou kvalitou dostal do šancí, naštěstí fantasticky nás podržel brankář Porcal," zdůraznil Skuhravý a vyzdvihl, že jeho tým ještě v první půlhodině ze dvou brejků vedl 2:0. „Právě na takové situace jsme se připravovali," pochvaloval si domácí kormidelník. „Aktuálně mě ani nezajímá, jak jsme výhry dosáhli. Důležité je, že po deseti kolech slavíme vítězství," zářil.

To budějovickému kouči se zápas hodnotil hůř, přesto se snažil najít i nějaká pozitiva: „Musím říct, že některé výkony z naší strany byly velice dobré," zmínil třeba Romana Wermkeho, jenž se z marodky vrátil do sestavy odehrál solidní zápas. „Bojoval, hrál naplno, byly tam sprintové náběhy a hodně centrů. Za stavu 1:0 pro domácí navíc dal tyčku," podotkl kouč Dynama, dle něhož víc hráčů si zasloužilo pochvalu. „Třeba Karafiát či Hála, ale i další. My se celkově snažili hrát fotbal a proti utkáním doma jsme si vytvořili i plno brankových možností."

Mrzely ho laciné góly, které úsilí týmu zhatily. „Momentálně nás trápí obrovské individuální chyby v obraně," připomněl, že po jedné z chyb zvýšil Varnsdorf zadarmo na 2:0. „Pereme se s tím, že nemáme klasické krajní beky, navíc teď byl vykartovaný Aleš Dvořák. Spíš se to snažíme pořád nějak lepit," pokrčil Horejš rameny. „Teď vzadu třeba hráli prakticky čtyři stopeři," sdělil.

„Cením si toho, že to kluky nesrazilo, dál se rvali a odměnou bylo, že jsme do půle po krásné individuální akci Honzy Šimáka snížili," ocenil a dodal, že Šimák byl nejlepší na hřišti. „Vyčníval nad ostatní a ti mladší by si z něj měli vzít příklad," ocenil Horejš. „Rozdílový hráč. Při tom gólu mu kluci sežrali naznačení střely a jeho zakončení pak bylo parádní," uznal i Skuhravý.

V poločase trenéři Dynama na své svěřence apelovali, aby se dál snažili hrát tak aktivně jako do půle, akorát aby se vyvarovali chyb. „Zdůrazňovali jsme jim, ať hrají trpělivě, že šance jsme měli a že si určitě vytvoříme i další. Jen že je třeba mít patřičný klid, abychom je dokázali proměnit."

Osm minut před koncem Jihočeši svou snahu korunovali gólem na 2:2. „Střídající Filip Vaněk tam dobře dohrál míč, propadlo to k Tomáši Hájovskému a ten vyrovnal. Bohužel když už mač směřoval k remíze, my zahrávali přímý kop, nedohráli jsme tam ale situaci, jejich hráč to odkopl a vzadu Michal Řezáč, místo aby to jednoduše zahrál do bezpečí, se to snažil řešit fotbalově, jenže uklouzl a domácí hráč běžel najednou sám na bránu a dal nám v 91. minutě gól na 3:2," lomil rukama Horejš.

Byť i den po utkání ještě na Střeleckém ostrově vládlo velké zklamání, trenér v pátečním utkání proti Frýdku-Místku mužstvu věří. „Herní projev týmu byl dobrý a na to bychom chtěli navázat. Jen v obraně musíme hrát daleko pečlivěji," uzavřel David Horejš.

Varnsdorf – Dynamo ČB 3:2 (2:1)

Branky: 9. Ďurděvič, 22. Jurča, 90.+1 Martan – 42. Šimák, 82. Hájovský. ŽK: Filip – Hájovský, Hála. Diváci: 610. Rozhodčí: Franěk – Štěrba, Pilný.

Varnsdorf: Porcal – Filip, Kodr, Tvaroha – Zbrožek, Schwarczek, Norek, Juroška (80. Rudnytskyy) – Ondráček (70. Pajer), Ďurděvič (71. Martan) – Jurča. Trenér: Roman Skuhravý.

Dynamo: Křížek – Novák, Hájovský, Karafiát, Hric – Hála, Benát – Řezáč, Šimák (81. Vaněk), Wermke (74. Bálek) – Linhart (58. Jurdík). Trenér: David Horejš.