Po gólu Milana Jurdíka zdolali hlavně díky vydařené první půli po zásluze tým Znojma 1:0.

„Především bych chtěl ocenit vedení klubu i správce areálu, že nám bylo umožněno zápas odehrát na přírodní trávě a na hlavním hřišti," vyzdvihl trenér David Horejš.

Jeho svěřenci hlavně v první půli si možnost zahrát si na přírodním trávníku očividně vychutnávali. Už ve 12. minutě si vysloužili první potlesk na otevřené scéně za povedenou kombinační akci: Šimák šikovně přiťukl před vlastním pokutovým územím míč rozběhnutému Benátovi, jenž od půlicí čáry vyslal dopředu po pravé straně Mareše, jenž mu balon pod sebe vrátil, ale střela z vápna Benátovi nesedla.

V 18. min. zahrozil na druhé straně znojemský Stáňa, jenž utekl podél levé lajny a zkusil Křížka v domácí brance technickou střelu obstřelit, míč ale skončil vedle vzdálenější tyčky. Téměř vzápětí se na druhé straně uvolnil Jurdík, našel zpětnou nahrávkou nabíhajícího Benáta, jenž tentokrát z vápna vypálil přesně i tvrdě, gólman Veselý ale jeho pokus reflexivně vykopl.

Ve 22. min. už se ale aktivně hrající Jihočeši radovali, když agilně hrající Petr Benát vysunul podél levé lajny Fundu, po jehož pasu Šimák sám před bránou ještě vše vyšperkoval nezištnou nahrávkou na Jurdíka a pro něj už poslat balon do odkryté branky bylo hračkou – 1:0.

Ve 32. min. se do velké šance dostal znojemský Stehlík, jehož pohotovou ránu z malého vápna však gólman Křížek neméně pohotově s pomocí tyče vyrazil na roh. Těsně před půlí se po Peškově zpětné nahrávce znovu do solidní střelecké pozice dostal Benát, ani na třetí pokus však z velkého vápna Veselého v brance Znojma nepřekonal.

Nicméně za výkon v první půli, do které domácí trenéři poslali svůj tým zřejmě ve složení, v jakém by až na pár výjimek měl nastupovat i na začátku jarní sezony, si fotbalisté Dynama zaslouží uznání.

„S tím souhlasím, první poločas byl dle mého soudu z naší strany hodně dobrý," ocenil trenér Dynama a své svěřence pochválil už za jejich aktivní vstup do zápasu. „Vypracovali jsme si tam dvě slibné brankové příležitosti a celou první půli i dobře kombinovali, hráli nátlakově a byli aktivní i nebezpeční. Z toho vyplynula také naše vedoucí branka."

Byť o přestávce domácí trenéři sestavu na třech postech obměnil, rozjetí domácí hned v úvodu druhého dějství zahrozili, když Čavošovu tvrdou ránu z voleje z 25 metrů střídající brankář Doleček stačil jen vyrazit k Wermkemu, ten ale z úhlu překopl. Nicméně postupem času tempo hry přece jen pokleslo a ani šancí na obou stranách se už zdaleka neurodilo tolik jako do přestávky. Hosté, kteří své opory poslali do hry až spíše po přestávce, byli v této fázi střetnutí v koncovce pilnější než jejich soupeř, mušku však měli notně vychýlenou a Křížka v brance už příliš neprověřili.

O tomto víkendu hráči Dynamo budou mít volno a v přípravě budou pokračovat až za týden proti Č. Krumlovu.

Dynamo ČB – Znojmo 1:0 (1:0)

Branka: 22. Jurdík. Bez karet. Diváci: 100. Rozhodčí: Makovička – Hanes, Kroutl.

Dynamo: Křížek – Klesa, Opluštil (46. Hájovský), Novák, Funda – Čavoš, Benát – Mareš, Šimák (46. Ujec), Pešek (46. Wermke, 60. Vaněk) – Jurdík.

Znojmo: Veselý – Vavřík, Njire, Odehnal, Bělíček – Weber – Ledecký, Nepožitek, Okleštěk, Stáňa – Stehlík, 2. poločas: Doleček – Helísek, Pokorný, Mezlík, Alaca – Nehyba – Bogner, Šumbera, Kolařík, Šamánek – Žondra.