Až do konce zápasu však vydržela jen hrstka těch nejvěrnějších. A to nejen proto, že na Složišti byla škaredá zima a ledový vítr.

Dynamu se totiž sobotní zápas nepovedl a hlavně ve druhé půli jeho hráčům nevycházelo téměř nic. „Poprvé jsme hráli doma a porážka nás pochopitelně mrzí," kabonil se trenér Luboš Urban, jenž výhru Pardubic označil za zcela zaslouženou. „Jak šel čas, stále více se projevovala větší sehranost Pardubic. My naopak zápas nezvládli," uznal.

Nějaká pozitiva přesto trenér Dynama ve hře svého celku našel. Byť jen do přestávky. „V prvním poločase utkání tempo dle mého soudu mělo. Dostali jsme hloupý gól po chybě, kdy jsme špatně vykryli prostor. Tím jsme hosty posadili na koně," usoudil.

Že by hráči domácího favorita zápas snad odflákli, si jejich trenér nemyslí. „Nemůžu říct, že bychom nechtěli. Tlačili jsme se dopředu a dali také dva góly, které však bohužel pro ofsajd neplatily," zmínil neuznané branky Zdeňka Linharta a Mateje Podstavka. „Třikrát jsme se do půle dostali na dostřel a byli hodně blízko gólu, jenže dvakrát do vychytal gólman a pak Škoda v dorážce do odkryté brány nastřelil beka," litoval Urban.

Vedoucí branku utkání dal ve 12. minutě ranou pod břevno Michal Petráň, jenž v Pardubicích hostuje právě z Dynama. Měl tudíž obzvlášť velkou motivaci a ze své utěšené trefy měl velkou radost. „Já se na zápas do Budějovic velmi těšil, vždyť jsem tu čtyři roky působil," svěřil se dvaadvacetiletý útočník v rozhovoru pro klubový web. „Z naší strany to byl kvalitní zápas, hráli jsme v tempu a dařily se nám naše kombinace. Naše vítězství bylo zasloužené," radoval se.

Za vydařenou trefu budějovického mladíka v pardubickém dresu chválil i jeho současný spoluhráč Radim Fikejz, jenž po změně stran pardubické vítězství druhým gólem pečetil. „Zápas rozhodla právě Michalova rychlá branka," vyzdvihl. „Důležité bylo i to, že poté rozhodčí domácím neuznali pro ofsajd jejich gól," dodal ještě.

Zatímco v prvním poločase sice hosté vedli, nicméně Dynamo mělo více ze hry a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy svou převahu vyjádří i brankami, po půli, kdy citelně chyběl vystřídavší Kladrubský, se obraz hry zcela změnil. „My se potýkáme se strašnou marodkou," posteskl si kouč Dynama, jenž na lavičce vedle druhého gólmana Hajduška, jenž do hry nezasáhl, a zkušeného Volešáka měl jen dorostence Havla, Řezáče a Vaňka (a další z dorostenců Švantner hrál od začátku). „Nedá se čekat, že kluci dorosteneckého věku nám to budou držet," pokrčil Urban rameny. „Musíme doplnit kádr a hlavně vyprázdnit marodku," podtrhl.

Přes nepříznivý výsledek a totálně nevydařený druhý poločas dle Urbana žádný důvod k panice není. „Teprve až budeme mít kompletní a doplněný kádr můžeme chtít i patřičnou kvalitu," usoudil.

Dvě z možných posil týmu měli fanoušci možnost na Složišti vidět v akci: na pravém kraji obrany nastoupil zkušený olomoucký bek Tomáš Janotka a na kraji zálohy mladý sparťan Jakub Pešek.

„Toma Janotku známe, víme co hraje. Své si na pravém beku odvedl a osobně mně se líbil," poznamenal trenér Urban s tím, že Jakub Pešek měl od Sparty souhlas k přípravě na jihu Čech jen do soboty. „O něm se tudíž teď budeme bavit," sděloval trenér Dynama bezprostředně po zápase.

Sportovní manažer Martin Vozábal mezitím už pro Deník upřesnil, že Janotka na jihu zůstává na půlroční hostování s opcí a zájem že je také o Peška, v jehož případě však je nutno některé detaily ohledně hostování ještě se Spartou dojednat.

Ani Martin Vozábal by nechtěl po nepovedeném zápase dělat nějaké rezolutní závěry. „Propadat panice by bylo zcela nesmyslné, zároveň si však jsme vědomi, že to z naší strany dobré nebylo," vraštil čelo sportovní manažer týmu a dodal, že hned po zápase on i trenér Urban k hráčům v kabině měli velice ostrou promluvu.

V neděli hraje Dynamo přípravný zápas ve Vídni se slavným Rapidem, už na středu ale přibyla na Složišti další příprava s Č. Krumlovem (17.30).