Nová Včelnice začala pod hlubockým zámkem bez respektu a již v 5. minutě poslal hosty do vedení Pacholík.

Domácí se rozjížděli pozvolna a ve 23. minutě orazítkoval Antoš tyč. V 31. minutě už ale byl hostující gólman Holický proti zakončení Davida Říhy bezmocný a bylo srovnáno.

„Včelnice má mladý tým a hraje dobře směrem dopředu. V úvodu se jí dařily brejkové situace po našich ztrátách, a proto jsme prohrávali. Měli jsme co dělat, abychom to otočili,“ řekl autor vyrovnávací branky David Říha.

Hluboké se to podařilo těsně před odchodem do šaten, kdy domácí mužstvo dostal do vedení Tomáš Adam. „To byl asi rozhodující moment, pak už jsme se uklidnili,“ myslí si Říha. Nervy napnuté k prasknutí měl naopak hostující trenér Radek Vajda, kterého rozhodčí vykázal z lavičky a kouč Nové Včelnice sledoval zbytek utkání na tribuně. „Pomezní rozhodčí to zdůvodnil tím, že jsem něco křičel, což není pravda. Já přitom nemůžu ani mluvit a on stál padesát metrů ode mě. Nevím, jak mohl něco slyšet,“ kroutil hlavou Vajda.

Hostující kouč zareagoval na nepříznivý vývoj rázně a do druhé půle poslal na hřiště hned tři nové hráče. „Ty dva góly jsme si vlastně dali sami. Padly po hrubých individuálních chybách našich beků, a proto jsem je vystřídal,“ vysvětlil razantní změnu na začátku druhé půle hostující trenér.
Na hru Nové Včelnice však změny v sestavě neměly nijak pozitivní dopad, neboť druhý poločas už jednoznačně patřil Hluboké.

V 53. minutě ránu aktivního Taubera brankář Holický ještě vyrazil, na dorážku Antoše už ale nedosáhl. Chvíli po svém příchodu na hřiště mohl zvýšit na rozdíl tří branek střídající Valenta, na Holického však nevyzrál.

Přáno nebylo ani Tomáši Tauberovi, který měl v 78. minutě dvakrát slušně nabito, skóre se už ale neměnilo. „Druhá půle se hrála nahoru dolu, avšak kloudné šance jsme si vypracovali už pouze my. Soupeř dohrával v křeči,“ míní domácí Říha.

Také trenér Nové Včelnice Radek Vajda považuje domácí výhru za zaslouženou. „Zkušený tým Hluboké má svou kvalitu a ze standartních situací nám mohl ještě nějaké góly dát. Kombinačně nás ale domácí nepřehráli. Prokázali však dobrý důraz ve vápně,“ zhodnotil utkání trenér Nové Včelnice.

Fakta: Hluboká – Nová Včelnice 3:1 (2:1) – Branky: 31. Říha, 45. T. Adam, 53. Antoš – 5. Pacholík. Rozhodčí: Dunovský – Hoch, Koranda. ŽK: Lovička, Jonáš (oba Hluboká). Diváků: 50.
Hluboká: Brašnička – Antoš (90. Hrdý), Čermín, Legdan – Jonáš, Říha, Stráský, Lovička (60. Valenta) – Křiváček (81. Povišer), Tauber, T. Adam (78. Procházka). Trenér: František Cipro. Nová Včelnice: Holický – Průša (46. O. Šlapanský), Blažek, L. Šlapanský, Berounský (46. Nebeský) – V. Hornát (63. M. Hornát) – Petráš, Tuček, Didek, Vaš (46. Vokuš) – Pacholík. Trenér Radek Vajda.