Jiří Štětka skočil do I.B třídy rovnýma nohama, přesto pomohl k vítězství nad Ratibořskými Horami (1:0). A premiéru v brance Dolního Bukovska ještě ozdobil vychytanou nulou.

„Přišel jsem ze Sokola Vlkov," představuje se nová posila fotbalistů Dolního Bukovska. Vlkov hraje nedaleko Veselí třetí třídu Táborska, a tak si Štětka polepšil hned o dvě soutěže. „Pocházím z Veselí nad Lužnicí a až do dorostu jsem chytával. Pak jsem hrál hlavně hokej, což pro mne byl sport číslo jedna. Jako fotbalista jsem se vrátil ještě na pár zápasů do kraje, ale hrál jsem v poli, protože gólmany měli šikovné," vzpomíná Štětka.

Do Dolního Bukovska přišel jako posila do brány. „Zavolali, že by potřebovali gólmana, a já jsem na stará kolena kývl," usmívá se sedmatřicátník, na kterého si nejspíš vzpomněli někteří kamarádi v týmu. „Znám se s nimi z hokeje, který se mnou hráli za Veselí."

Na seznamování s ostatními stejně nebyl čas… „V pátek jsem přijel na trénink a v sobotu byl zápas," líčí bleskový přesun Štětka, jenž přestoupil, ale myslí si, že se do Vlkova jednou zase vrátí. „Je to výpomoc. Na zkoušku, protože já sám nevěděl, jak budu vypadat. Ve třetí třídě jsem nechytal, ale spíš hrál v poli, netrénoval," připouští, že měl pochybnosti.

Po vítězném zápase s čistým kontem jsou částečně zažehnány. Bývalý hokejista brankářské parametry splňuje, ukázal, že umí číst hru a rychlá reakce mu nechybí. Po dvou utkáních prý Jiří Štětka posoudí, zda se stal pro mužstvo přínosem, a rozhodne se, co dál. „Třeba shořím a řeknu, že to není k tomu," krčí rameny.

Fotbalisté Dolního Bukovska jsou zatím s osmi body šestí, zítra se představí v zápase v Malšicích. Před svými fanoušky nastoupí 24. září proti Třeběticím.