Vstup do nového ročníku II. ligy mu vyšel, se čtyřmi góly je nejlepším střelcem týmu a k nejlepším hráčům na hřišti patřil i v nedělním utkání Dynama ve Znojmě, odkud si svěřenci trenéra Davida Horejše vezli za remízu 1:1 cenný bod. „Jenže jsme měli mít všechny tři,“ tvrdí Pešek v rozhovoru pro Deník jižní Čechy.

Před zápasem byste bod ze Znojma asi brali, ne?
To jistě, jenže jsme měli mít body všechny tři. Do zápasu jsme vstoupili dobře, dali jsme vedoucí gól a měli i další šance. Škoda, že jsme je neproměnili.

Tu možná největší jste těsně před poločasem měl právě vy, brankář Veselý ale vaši hlavičku zázračně vyškrábl…
Já si na centr zprava naběhl s tím, že chci dát gól. Měl jsem ten míč trošku za tělem, tak mi blesklo v hlavě, zda tam nejít nohou, ale i na videu jsem pak viděl, že jsem to hlavou trefil docela dobře. Gólman to ale na čáře stačil vyrazit.

Ta vaše velká šance byla pár vteřin před koncem první půle a jako by vás to zdravě naštvalo, protože v první čtvrthodině jste měli snad čtyři velké příležitosti…
My si v půli řekli, že máme na to, abychom zápas vyhráli. Že si budeme chtít dál vytvářet šance a hlavně, že nějakou proměníme. Šancí bylo dost, bohužel nám to tam nespadlo. Mrzí nás to, tři body jsme podle průběhu zápasu určitě měli.

Vy jste měl i po přestávce další velice slibnou příležitost, ale Veselý vás opět vychytal. A navíc jste v nastaveném čase dostal po druhé žluté kartě i kartu červenou.
Oni šli do brejku, šli by tři na jednoho a já už vlastně jen zatáhl za záchrannou brzdu. Byť za cenu té červené karty.

Uvědomil jste si v té chvíli, že ta karta vám vystavila stopku pro sobotní šlágr s Opavou?
Já si to uvědomil už při té první žluté kartě. Já už totiž měl na kontě tři karty, takže tahle byla už čtvrtá, což je automaticky stop na nejbližší zápas. Přitom jsem si to celý zápas hlídal, ale pak jsem si píchl balon a do následujícího souboje jsem šel možná moc tvrdě. Nechtěl jsem to vypustit, rozhodčí mi ale dal kartu. A já v tu chvíli věděl, že proti Opavě budu chybět. Bohužel…

Hodně vás to mrzí? Je to velký šlágr, přímý souboj o post lídra tabulky!
Samozřejmě, že mě to strašně moc mrzí. Jak jsem říkal, já se celý poločas hlídal, abych tu čtvrtou žlutou nedostal. Na zápas s Opavou jsem se moc těšil, docela mi to jde a hlavně se nám daří jako celému mužstvu. Tým šlape, jak má.

Takže si věříte i na Opavu?
Určitě. Mrzí mě, že u toho nebudu, ale budu držet klukům palce, budu tady s nimi a poženu je dopředu. Chceme ten zápas vyhrát.