V pondělí se René Janoušek podrobil operaci zlomené ruky, kterou si přivezl z poháru veteránů (40+) v sálovém fotbale v Lloret de Mar. „Hodinu a půl jsem byl na sále. Mám tam destičku, drátky… Už po rentgenu říkali, že tříštivou zlomeninu nebude jednoduché spravit," uvedl pro Deník zkušený fotbalista.

Není divu, že byl mrzutý. I proto, že musel zrušit zamluvenou dovolenou v Chorvatsku. Na návrat ze Španělska prý v životě nezapomene, trpěl jako zvíře. „Šílené! Sedmnáct set kilometrů a z Vídně rovnou na traumačku do Budějovic."

Ve zdravotnickém zařízení ve Španělsku se nedočkal ani základního ošetření. „Dvě hodiny si mě vůbec nevšímali, absolutní nezájem. Zpětně ale představa, že by mi dělali tenhle zákrok, je šílená! Zlaté české zdravotnictví," konstatuje z lůžka českobudějovické nemocnice.

Na dokopné Srubce, s nímž slavil postup do okresního přeboru, líčil svůj příběh kamarádům. „Parta byla výborná, nelituji, že jsem letěl. Co se stalo, je asi osud."

V poslední sekundě měl šanci snížit na 3:7. Vyčítal si své zaujetí hrou. „Já, starý blázen, jsem chtěl ještě dát gól! Při běhu k lajně jsem chtěl z otočky střílet na bránu a setrvačností dopadl na zeď, která byla asi metr za čarou. Viděl jsem, že je to špatné, ruka byla do pravého úhlu," vyprávěl.