Ta se po sobotní porážce 1:2 doma se Sokolovem protáhla na sedm utkání.

Přestože velký podíl na této černé sérii bezesporu má epidemie příušnic, která spojené kluby Sezimova Ústí a Tábora s mimořádnou intenzitou napadla, trenér Luboš Zákostelský, jemuž i v sobotu ze širšího kádru dle klubového webu chybělo patnáct (!) hráčů, jakékoli výmluvy odmítl: „Byli jsme sice v těžké situaci, na to se ale nechci vymlouvat. Bylo nás na hřišti jedenáct a těch jedenáct hráčů mělo zápas vyhrát," nekompromisně uvedl na pozápasové tiskovce trenér FC MAS Táborsko.

Nemluvil do větru, v silách jeho mužstva vítězství nad týmem, který má reálnou naději postoupit do I. ligy, totiž určitě bylo. Sokolov totiž na jihu Čech své kvality potvrdil jen v některých fázích utkání.

„Jeli jsme sem s jednoznačným cílem bodovat a pojistit si tak třetí příčku v tabulce. Což se nám povedlo a tři body jsme tady získali. Za celou sezonu jsme si třetí místo určitě zasloužili, dnes však až na začátek duelu hrou týmu spokojen být nemohu," vraštil čelo sokolovský trenér Aleš Jindra.

Vstup do utkání mělo jeho mužstvo vskutku excelentní.

Na Soukeníku totiž uběhlo jen pár vteřin z úvodní minuty zápasu, když obrana domácího týmu poté, co soupeř vracel odkopnutý míč do vápna, nechala za sebou osamoceného Strnada, jenž tak velkorysou nabídkou nepohrdl – 0:1.

To byl pro hráče Táborska, už tak zdecimované extrémní marodkou, jistě velký šok, záhy se z něj však vzpamatovali a vynutili si územní převahu.

A z převahy se rodily i docela nadějné šance.

V 15. minutě se po Přeučilově centru dral do slibné pozice Pecka, vracející se Dvorník mu ale v rozhodující chvíli míč ukopl na roh. Už minutu nato si na tečovanou střelu naběhl znovu Pecka, ve skluzu ale poslal míč o metr vedle vzdálenější tyče do zámezí.

Právě v době, kdy tlak Táborska narůstal, přišla rána do vazu. Po nevinně vyhlížejícím střetu zůstal ležet dirigent týmu Kostečka a hřiště opustil na nosítkách. Duel pro něj skončil už po dvaceti minutách a jak se ukázalo, jeho dirigentská taktovku týmu ve zbývajícím čase chyběla.

Do šance se totiž domácí do půle dostali až těsně před odchodem do kabin, Peckovi bohužel v sobotu nebylo přáno, po centru Jasanského hlavičkoval jen do náruče brankáře Dvořáka. „Hráč jeho formátu by ze svých čtyř šancí aspoň dvě branky měl dát," posteskl si trenér Zákostelský, maje na mysli zřejmě i další vyloženou příležitost, kterou Pecka měl čtvrt hodiny před koncem po Přeučilova centru, zblízka ale hlavičkoval vedle tyče.

Domácí zahodili i další šance (mj. v 50. Kavka pálil z vápna těsně vedle a v 69. Stoszekovu dorážku Přeučilova centru skvěle vyrazil Dvořák), ale vyrovnat dokázali, když si po prudké nahrávce Přeučila balon srazil Dvorník do vlastní brány – 1:1.

Domácí pak ve snaze dát vítězný gól měli vrch, hosté ale hrozili z brejků. Blažka v čisté šanci ještě gólman Fišan za pomoci tyče vychytal, Dvorník poté po Machkově centru hlavičkoval z čisté šance vedle a Bendovo sólo zastavil Nesvadba, v 86. min. ale Machek ranou pod víko rozhodl – 1:2.

Táborsko – Sokolov 1:2 (0:1)

Branky: 67. Dvorník (vlastní) – 1. Strnad, 86. Machek. Bez karet. Diváci: 350. Rozhodčí: Ardeleánu – Pelikán, Štěrba.

Táborsko: Fišan – Rožboud, Chotovinský, Nesvadba, Jasanský (59. Smrek, 79. Rosůlek) – Kočí, Kostečka (25. Stoszek), Přeučil, Houška – Pecka, Kavka.

Sokolov: Dvořák st. – Dvorník, Vondráček, Machek (90. Vu), Vaněček – Blažek, Strnad, Čada, Dvořák ml. – Hanzlík, Hrošovský (60. Benda).