Trenér Alexandr Fečo se po zápase svou spokojeností nijak netajil. „Brali bychom bod všemi deseti, jeli jsme to sem jen zkusit,“ přiznal a dodal, že Strakonice viděl před týdnem v Měcholupech. „Tam hrály výborně, ale my věděli, že mají hodně mladé kluky, tak jsme chtěli hrát co nejdéle na 0:0 a věřit, že by soupeř mohl znervóznět. To se potvrdilo. Škoda jen, že se nám nedařilo směrem dopředu. Kazili jsme, nač jsme sáhli, přechodová fáze a poslední přihrávka, to se nám vůbec nevedlo,“ měl Fečo i výhrady ke hře svého mužstva.

„Jednou nám to ale vyšlo a jsme šťastni, že jsme z toho dali i gól a nakonec tady i zvítězili,“ vyzdvihl. „My těžko budeme někoho přehrávat 4:0, já ale klukům poděkoval, neboť na hřišti nechali všechny síly a hráli to, nač máme. Ukázali, že bojovností a zodpovědnou hrou se dá uspět i proti tak silným mužstvům, jakým Strakonice jistě jsou,“ ocenil Alexandr Fečo, po jehož příchodu k týmu Čížová vyhrála v divizi všechny čtyři zápasy s celkovým skóre 12:1!

Mladíci Dynama přelstít Vršeckého nedokázali

Gólman Vladan Vršecký (24) ve Strakonicích s fotbalem začínal a v Dynamu chytal za žáky, dorost i juniorku, tím víc ho výhra Čížové s farmou Dynama ve Strakonicích očividně těšila.

Že byste tady mohli uhrát tři body, s tím jste asi nepočítali?

Tak asi ne, i když já věděl, že oni až tak dobrý fotbal nehrají. Jsou to mladí kluci, mají jednu dvě přihrávky, ale vy tu proti nim zalezete a oni se splaší a začnou kazit.

Vy jste k výhře přispěl lví měrou, vždyť jste uhájil čisté konto. Kdy vám bylo nejhůř? Při té šanci Koutného?

Asi ano, ale to byla vlastně jediná šance, co oni měli. Radim to dal před bránu a já to vyrazil před sebe, naštěstí to nikdo nedoklepával.

Co rozhodlo o vašem úspěchu?

My věděli, že tady musíme dobře bránit. A dozadu jsme byli výborní, do žádné větší šance jsme je nepustili. Oni navíc byli takoví bez chuti, bez života, jenom běhali a přihrávali si kolem půlky. Vpředu nebezpeční nebyli.

I bod by byl zlatý, zářil Benda

O nečekaném vítězství Čížové s farmou prvoligového Dynama ve Strakonicích rozhodl Jaroslav Benda, jenž si vítězným gólem dal s několikadenním zpožděním ten nejlepší dárek ke svým 20. narozeninám.

Asi byste brali i bod, nakonec ale vezete všechny tři…

Jeli jsme sem v roli outsidera, pro nás by i bod byl zlatý. že vezeme tři, to je úplně zlatý důl!

A na tom, že jste si tady ten zlatý důl otevřeli, máte vy lví podíl. Jak jste ten svůj gól viděl?

David Gögh popotáhl míč, já si naběhl a počkal si na zadní tyči, dostal jsem tam krásný balon a vzal to z první. Bek to ještě tečoval, takže Křížek asi neměl šanci zasáhnout.

Mohli jste vyhrát 2:0, pět minut před koncem jste právě vy nahrál Göghovi do čisté šance.

Strakonice v závěru úplně otevřely hru a my se dostali do brejku. Já tam viděl Davida, který pak šel sám na brankáře. Škoda, že to nedal.

Zdálo se, že máte soupeře dokonale přečteného. Je to tak?

My věděli, že oni se s hráči Dynama přes týden nescházejí, takže asi nejsou až tak sehraní. Na to jsme sázeli.

Kudy vedly vaše cesty před příchodem do Čížové?

Já začínal v Oseku, dva roky jsem byl v Dynamu, ale ještě jako dorostenec jsem se vrátil do Oseku a pak přes Písek zamířil do Čížové.

Hrajete v Čížové vedle řady zkušených hráčů, takže se máte od koho učit, ne?

Jistě. Ti kluci hráli i ligu, takže zkušenosti mají. To se nám v boji o záchranu může hodit. Teď máme doma Benešov a chceme bodovat.