Jeho pravomoci převezme předseda klubového představenstva Karel Poborský. „Ten bude zastávat i funkci generálního manažera," sdělil Deníku prezident klubu Radomil Procházka, dle něhož byl Kotrba odvolán z funkce kvůli špatným výsledkům v I. lize.

Karel Poborský se o kompetence podělí s Martinem Vozábalem, kterého představenstvo klubu včera jmenovalo sportovním manažerem.

Pětapadesátiletý Kotrba začal v Č. Budějovicích trenérskou kariéru poté, co zde končil jako hráč. Trenérsky působil v Chebu, Jablonci, Žižkově, Příbrami, Olomouci, ve Spartě, v Brně a v týmu ČR 21. Před dvěma roky se do Dynama vrátil, po čtvrtroce ale přešel z pozice trenéra do funkce generálního manažera.

Z této funkce ho nyní akcionáři klubu nečekaně odvolali. „Jiří Kotrba byl na valné hromadě jako jeden z akcionářů přítomen," potvrdil na dotaz Deníku prezident Dynama Radomil Procházka.

Samotný Jiří Kotrba, nyní již bývalý generální manažer budějovického Dynama, vzal rozhodnutí vedení klubu s pochopením. „Byť všichni ještě v koutku duše doufáme, že mužstvu se podaří první ligu zachránit, pád do druhé ligy se bohužel zdá být už hodně blízký," konstatoval Kotrba v rozhovoru pro Deník jižní Čechy a dodal, že v každé slušné společnosti by její šéf za neúspěšné výsledky měl nést i osobní zodpovědnost.

„A já se svého dílu odpovědnosti v žádném případě nezříkám ," dodal.

Jiří Kotrba nadále v Dynamu zůstává jedním z akcionářů klubu.

„Mně osud Dynama leží na srdci a rozhodně mi vůbec není jedno, v jaké situaci se A-tým v první lize nachází," uzavřel Jiří Kotrba své vyjádření pro Deník.

Ve středu v Edenu se Slavií

Ve středu se fotbalisté Dynama představí v pražském Edenu, kde je ve 28. kole I. ligy čeká od 18 hodin souboj s rozjetou Slavií. „Pokusíme se na Slavii zvítězit a udržet si tak naději na záchranu," zní ze Střeleckého ostrova odhodlaně.

Fotbalisté Táborska, kteří si díky sérii pěti utkání v řadě bez porážky razantně vylepšili svou pozici v dolní části druholigové tabulky, by v úspěšném tažení rádi pokračovali i ve středu, kdy se od 17 hodin na Soukeníku střetnou se silným Varnsdorfem.