Úspěšný debut si u týmu odbyl Jaromír Plocek, jenž na postu trenéra juniorky vystřídal Romana Lengyela a Jiřího Vlčka a v Praze tým vedl spolu s asistentem trenéra áčka Jiřím Lerchem.

Nový kouč se po vítězné premiéře netajil svou spokojeností: „Za bojovnost a nasazení musím pochválit všechny kluky,“ zdůraznil a vyzdvihl přístup pětice druholigových pendlů Nitrianského, Poučka, Mashikeho, Puchela a Švantnera. „Tak by výpomoc áčkařů měla vypadat pokaždé,“ vyzdvihl, jedním dechem ale pochválil i dorostence Pařízka, Malechu a Lindáka. „Rozhodně nezklamali,“ uvedl.

Druholigoví pendlové byli autory obou gólů: první dal už v 5. min. z penalty Nitrianský, na 0:2 čtvrt hodiny před koncem po akci Matouška pečetil Mashike. Penaltu kopala i Slavia, výtečně chytající Luksch ji v závěru ale zneškodnil.

Plockovy svěřence v lize juniorů teď čeká nadstavba. „Sparta kvůli spalničkám má ještě nějaké dohrávky, ale vypadá to, že v nadstavbové B-skupině s námi budou Bohemians, Dukla, Jablonec, Plzeň, Slavia a z Moravy Brno, Třinec, Jihlava a Olomouc,“ shrnul Plocek.

Zatímco juniorka Dynama na Slavii příjemně překvapila, prvoligový dorost Dynama s Hradcem Králové po remíze 1:1 podlehl v penaltovém rozstřelu 3:5 (Pařízek, Malecha a Kalousek proměnili, R. Kadlec nedal) a uhrál tak doma jen bod. „A to je málo,“ konstatoval smutně trenér Pavol Švantner. „Je to pro nás velkým zklamáním, po předchozích nevydařených utkáních, v nichž jsme pykali za špatnou finální fázi, jsme potřebovali už nutně zvítězit,“ neskrýval své zklamání lodivod devatenáctky Dynama, která se tak v tabulce nepříjemně přiblížila nebezpečnému pásmu sestupu.

Zápas proti Hradci se pro dorostence Dynama přitom nevyvíjel špatně. V úvodu byli domácí lepší a Lindák měl i velkou šanci, zblízka ale branku minul. V nástupu do druhé půle po Kalouskově nahrávce dal Šplíchal vedoucí gól a čtvrt hodiny před koncem měl tutovku znovu Lindák, brankáře neprostřelil a krátce nato Firbacher vyrovnal.

Hlavní příčinou nezdaru dle trenéra bylo podobně jako v posledních zápasech neproměňování šancí. „Co předvádíme ve finální fázi, je až neuvěřitelné,“ zmínil Švantner dvě stoprocentní šance Martina Lindáka.

„Nedá se nic dělat, musíme bojovat dál a pokusit se už v sobotu v Brně překvapit,“ uzavřel Pavol Švantner.