„Pro mě se toho zase až tolik nemění, protože v klubu budu dál působit jako teď, to znamená jako třetí trenér u áčka a v roli hlavního trenéra brankářů. Funkci hlavního kouče juniorky budu mít navíc," vysvětlil bývalý výborný ligový brankář. „Samozřejmě dobře vím, jaká situace v juniorce je a že mě tam jednoduchá práce nečeká," poznamenal.

Nový kouč juniorky Dynama v zápasech o body spoléhá na spolupráci s áčkem. „V každém případě mým přáním je, aby juniorka nebyla odstrčena někam stranou, ale aby ta práce s ní měla patřičnou kvalitu a úroveň," zdůraznil.

Do neznáma nejde. „Na zápasy juniorky jsem chodil a její každé utkání jsme s Jirkou Lerchem probírali. Dobře tudíž vím, že největším problémem je malý počet hráčů. Ale jsem dynamák, a když klub potřebuje mou pomoc, nebylo co řešit," pokrčil rameny.

Švantnerův předchůdce Jiří Lerch při hodnocení podzimní části sezony upozornil, že někteří kmenoví hráči měli nabídky z jiných klubů. „Až na Marka Víta, jenž je na testech ve Vlašimi, hráčský kádr zůstal ve stejném složení jako na jaře. Jen Venca Čadek jedná o angažmá v Rakousku," upřesnil Pavol Švantner.

Vzhledem ke zmíněným potížím s počtem hráčů při trénincích došlo k dohodě s roudenskou farmou a část zimní přípravy absolvují oba týmy už od tohoto týdne společně. „V pondělí a úterý vždy od šesti hodin večer budeme na Složišti trénovat dohromady spolu s Roudným," řekl Švantner.

Ten se v juniorce sešel také se svým synem, jenž v devatenáctce Dynama v I. lize dorostu v minulé sezoně na hrotu útoku podával slibné výkony, ale po přechodu do juniorky ho na podzim přibrzdilo zranění. „Teď by měl být v pořádku, chodil běhat a může jít do přípravy naplno. Žádné úlevy ode mě on stejně ale nečeká, moc dobře totiž ví, že na něj jsem dvakrát tak náročný než na jiné hráče," usmíval se trenér a otec v jedné osobě.

Juniorka v Dynamu plní roli rezervního týmu pro A-tým, a tak byť se z juniorské ligy nesestupuje, na výsledcích záleží. „Hlavním cílem je příprava hráčů při přechodu z dorostu do áčka. Juniorka tu není pro to, aby si tam mladí kluci šli jen tak zakopat," zdůraznil závěrem Pavol Švantner.

Táborsko v úterý na Vyšehradě

V dalším kole Tipsport ligy se fotbalisté FC MAS Táborsko střetnou už v úterý v Praze na Vyšehradě s domácím Slavojem: začátek utkání je v 11 hodin dopoledne.