Útočník Richard Kalod má přetržené vazy v kotníku a čeká ho operace, kapitán Ondřej Herzán bude kvůli natrženému stehennímu svalu chybět tři až šest týdnů.

„Ríša Kalod dostal loktem a v kabině mu lékaři téměř deset minut šili tržnou ránu na rtu. Do hry se vrátil, po skluzu na stojnou nohu ale stejně musel střídat. Vypadá to na výron v kotníku, snad to nebude až tak vážné," zadoufal trenér Luboš Urban, když na tiskovce odpovídal na dotaz Deníku.

Jak se ukázalo, bohužel šlo o mnohem vážnější zranění.

Podobně tomu bylo i s Herzánem, jenž střídal už v první půli. Také on je na dlouhou dobu ze hry vyřazen.

„Je to obrovská nepříjemnost, ani jeden z nich poměrně hodně dlouho nebude k dispozici," lomil rukama sportovní manažer Dynama Martin Vozábal a ujistil, že vedení klubu už vážnou situaci, která nečekaně vznikla už po prvním zápase po návratu týmu do I. ligy, začalo okamžitě řešit. „Už jsme si nějaké hráče vytipovali a s některými kluby jsme začali jednat," sdělil v úterý Deníku jižní Čechy Martin Vozábal s tím, že konkrétní jména možných posil odtajnit v této chvíli ještě nelze. „Jeden hráč by se mohl objevit už na středečním tréninku," uzavřel.

Trenéři Dynama sice bezprostředně po utkání nevinili za nucené odchody svých dvou klíčových hráčů ze hřiště fotbalisty Liberce, ostatně za zákroky na Kaloda i Herzána sudí Franěk libereckým hráčům neudělil ani žluté karty.

Šéfka komise rozhodčí Dagmar Damková nicméně chybu v řízení utkání Dynama s Libercem našla. Dle ní Jihočeši měli po faulu libereckého Miloše Karišika na Romana Lengyela kopat penaltu. „Karišik se dopustil nedovoleného zákroku držení vůči Lengyelovi," upozornila Damková (náš list už v referátu zmíněný zákrok označil za „podezřelý").

Štěpán Koreš v All Stars Media

Štěpán Koreš, jenž se ve svém premiérovém utkání za Dynamo Č. Budějovice uvedl v 1. kole I. ligy proti Liberci velice dobrým výkonem a navíc vstřelil i vyrovnávací gól na konečných 1:1, si vysloužil zařazení do All Stars týmu. Jako jediný získal hlasy sedmi z osmi médií, která sestavují své ideální jedenáctky kola. Do všech osmi sestav se nedostal ani jeden z hráčů. All Stars Media 1. kola: Bičík (Sparta, 3 nominace) – Zápotočný (Příbram, 6), Rolko (Hradec Kr. 4), Navrátil (Mladá Boleslav, 3), Pernica (Jablonec, 3) – J. Rada (Bohemians, 5), Horváth (Plzeň, 4), Čížek (Jablonec, 6), Koreš (Dynamo ČB, 7) – Balaj (Slavia, 5), Nešpor (Sparta, 5).

Sedmnáctka Dynama už v středu v Marečkově memoriálu hraje s pražskou Slavií (11 Složiště, týmy U16 od 13 hod.). Sedmnáctka Slavie o víkendu zdolala Písek 11:0 (šestnáctky hrály 7:0).

Třetiligový FC Písek se v dalším přípravném utkání před blížícím se startu ČFL utká ve čtvrtek v Č. Budějovicích s juniorkou Dynama (18 Složiště).