Svou hlavičkou rozhodl také v minulém kole o vítězství Dynama 1:0 s Vítkovicemi.

Díky vaší trefě jste získali další tři body, ale strachovali jste se o ně až do konce. Přitom jste měli po většinu času hru ve své moci a hosté měli snad jen jedinou gólovku.
Moc šancí Vítkovice asi opravdu neměly, na druhou stranu ke konci zápasu tam měly dvě hodně nebezpečné standardky. Nějaké šance tudíž měly, hrály ale hodně zezadu a přijely sem s tím, aby nedostaly gól.

V závěru jste mohli přidat druhý gól a mít klid dřív. Jak jste zákrok na Táborského, kdy si diváci žádali penaltu, viděl vy zblízka?
Já si myslím, že Ivoš vypíchl tomu bekovi balon a ten ho zezadu podsekl. Dle mě tudíž jasná penalta.

Trenér hostí chválil své hráče za dobrou hru zezadu, zároveň ale uvedl, že jeho svěřencům dělaly velké problémy vaše standardní situace. Z jedné z nich jste nastřelili břevno, měli jste z nich pár šancí a nakonec z ní i zápas rozhodli. Věnujete jejich nácviku hodně času?
Ne, ne. My improvizujeme… (smích)

Takže i vy jste při svém gólu improvizoval?
Já se hlavně snažil balon, jak tam proletěl chumlem hráčů, nějak trefit. To se mi naštěstí podařilo.

Předtím ve Vítkovicích jste dal oba vaše góly, takže skórovat budete už jen vy?
To v žádném případě ne, příště ty góly dá zase někdo jiný. Hlavně ale, abychom je dávali pořád dál. A taky, že vzadu držíme nulu.

A co tabulka střelců? Ta vás nezajímá?
Na tu se vůbec nedívám, ta není až tak důležitá.

Ale na tabulku druhé ligy se jistě díváte rád… Jste první, jediní s plným počtem bodů, je to hodně příjemný pohled?
Z toho teď neděláme vůbec žádné závěry, na to je ještě spousta času. Ale když to bude v tabulce takto i po devětadvacátém kole, bude to super. Anebo po třicátém, to by bylo ještě lepší…

Nicméně rozjezd do sezony bývá často rozhodující.
To určitě, vstup do soutěže je vždy hodně důležitý. Jde o to si ty pozice udržet, což nebývá snadné. Věřím ale, že my se budeme držet nahoře dál.

Už v neděli to ale nebudete mít ve Varnsdorfu jednoduché. V Sezimově Ústí byl Varnsdorf pro Táborsko hodně nepříjemným soupeřem.
Nepříjemný nebude jen Varnsdorf, podle mého soudu bude druhá liga letos hodně vyrovnaná. Ale jak jsem už říkal, musíme držet vzadu nulu, potom už ten gól tam vždycky nějak dotlačíme.

Oproti minulé sezoně jste hru vzadu výrazně vylepšili. Čím to?
Nevím, zřejmě se víc na hru zezadu soustředíme. Asi jsme všichni v tomhle směru už trošku dospěli…

V obou zápasech jste ve středu hřiště vsadili na mladé kluky. A zatím se vám to vyplácí.
Já si myslím, že hráči ve středové formaci jsou docela vyrovnaní. Teď kluci, co tam hrají, to chytli za pačesy a daří se jim. Takže je na těch ostatních, až tam naskočí, aby tu šanci chytli i oni.

Je znát, že na postu podhrotového útočníka za vámi operuje Ivo Táborský?
Samozřejmě, že je to znát, je pro nás posilou. Má zkušenosti, to je vidět.

Co vy a funkce kapitána? Nutí vás to dát do hry ještě víc úsilí? Taky hodně své spoluhráče povzbuzujete.
Myslím, že v tom jsem pořád stejný. Já vždycky na hřišti hodně řval… A pak mi ty síly zase chybí… (smích)

To jste na ně tak naštvaný?
Ale to ne, já se snažím jim pomáhat. Jak stojím na té půlce, mám na to víc času, tak se otočím dozadu, a když vidím nebezpečí, upozorním na to. Byť nevím, zda mě vždycky slyší.

Zmínil jste se, že vám pak síly chybí, ale teď si ke konci zápasu o střídání říkali spíš někteří mladší kluci ze středové formace. Měli by tedy ještě na fyzičce zapracovat?
Ale tak to není, ti krajní hráči toho víc naběhají, ti to mají hodně náročné. A že jim došly síly, to je jedině dobře, jen ať do odjezdí.

Co v neděli zmíněný zápas ve Varnsdorfu? Věříte si?
My víme, že to nebude snadné, ale určitě se o body i tam popereme.

V neděli do Varnsdorfu

Ve třetím kole II. ligy hrají fotbalisté Dynama v neděli ve Varnsdorfu, který v minulém kole pořádně potrápil v Sezimově Ústí fotbalisty Táborska. Začátek utkání je v 17 hodin.

Táborsko hraje ve Vítkovicích až v úterý.