Šestatřicetiletý Šírl nejprve dostal za napadení soupeře červenou kartu. V přerušené hře nejprve do soupeře vrazil rukama a ležícího hráče poté ještě nakopl. Po vyloučení strčil i do asistenta rozhodčího a hlavního zezadu udeřil pěstí do hlavy, až upadl na zem.

Emoce z něj nevyprchaly ani při odchodu ze hřiště a hlavnímu rozhodčímu vyhrožoval. „Já si na tebe počkám, já ti ji napálím opravdu, ať máš důvod to ukončit,“ stálo dle sudího Matěje Cichry v zápise o utkání.
Právě Karel Vácha má zkušenost nejen s první ligou, ale také s nižšími soutěžemi. V současné době nastupuje (i když nepravidelně) v okresním přeboru za Hlubokou B.

„Radek Šírl to přehnal a je naprosto nemyslitelné, co udělal. Na druhou stranu musím říct, že rozhodčí v nižších soutěžích bohužel dokáží hráče pořádně vyštengrovat. Když chtějí, tak jsou schopni zápas ovlivnit, a hlavně to dělají dost neumětelsky. Zaříznou vás a ještě se vám při tom smějí do očí. Kdo je trochu vznětlivější, tak po nich může vyjet,“ připustí bývalý vyhlášený kanonýr.

Záložník Vysokého Mýta Adam Kopřiva byl prvním, koho v zápase ve Zbuzanech napadl Radek Šírl.
Napadený záložník Kopřiva o ataku Šírla: Byl to prostě blikanec

On sám má také jednu podobnou zkušenost, i když to bylo v roli trenéra. „Stalo se mi to v době, kdy jsem na Hluboké trénoval krajský přebor. V utkání s Bavorovicemi si z nás rozhodčí doslova dělal blázny a vyloučil nám tři hráče. Vlítl jsem na hřiště a držel jsem ho pod krkem. I když jsme ten zápas úplnou náhodou vyhráli. Někdo to prostě psychicky nevydrží, i když se to samozřejmě nedá omluvit.“

Vácha si ale nemyslí, že by se proti bývalým ligovým fotbalistům protihráči nějak výrazněji vyhecovali. „Na hřišti to víceméně nikoho nezajímá. Na Hluboké jsem hrával nejen já, ale třeba i Jirka Povišer nebo Martin Vozábal, kteří také hrávali ligu. Trénuje tady pan Cipro,“ vypočítává.

„Když jsme vyjeli na zápas ven, tak je spousta lidí, kteří si bývalých ligových hráčů a trenérů váží. Ale také se vždycky najde několik diváků, kteří nám nadávají, aniž by měli důvod. A bývají to pořádné vulgarismy. Na fotbal přijde padesát lidí, tak by si oddíly mohly udělat pořádek a podobné věci vymýtit. Pohybuji se díky své práci i mimo fotbalové prostředí a také kvůli těmhle buranským záležitostem není obrázek o fotbalu mezi normálními lidmi moc dobrý. Je na oddílech a funkcionářích, aby podobné fanoušky usměrňovali, a nebo se jich raději zbavili,“ má zcela jasno.