Ještě jednou, přímo na trávníku, se chtěli dorostenci SKP České Budějovice symbolicky rozloučit se svým spoluhráčem Zdeňkem Mišákem.

Trenér Petr Kadlec prožil se svým týmem těžký týden. Ale nedělní utkání se povedlo. „Atmosféra, jaká tu byla, kolikrát není v divizi nebo třetí lize chlapů. Počítali jsme s tím, že to bude neobyčejný zápas. Je škoda, že lidi přijdou na fotbal, až když se něco stane… Ale jsem rád, že se tu objevilo tolik lidí, kteří Zdeňka znali a chtěli si na něj vzpomenout. Za to jim chci rozhodně poděkovat, že přišli, a tím kluky podpořili, protože pro ně bylo po psychické stránce hrozně těžké do zápasu nastoupit," zdůraznil budějovický trenér.

Petr Kadlec ocenil, že hráči v těžké zkoušce na trávníku obstáli, dokonce dokázali bodovat naplno. „Jsem rád, že jsme zápas takhle odehráli, i když druhá půle už z naší strany nebyla taková, jakou jsme si představovali. Ale v té situaci je to asi pochopitelné,"  říkal mladý kouč.

Českobudějovičtí mladíci  a jejich realizační tým vyšli z kabin na hřiště v bílých tričkách s fotografií Zdeňka Mišáka a nápisem Navždy s námi, Zdeňku!! Vyvolená jedenáctka se převlékla do dresů až na střídačce.

Po minutě ticha Českobudějovičtí vtrhli do zápasu jako velká voda. Hosté jako by byli atmosférou na stadionu zaskočeni a během úvodních deseti minut mohli třikrát inkasovat! Největší hrozbou pro ně byl probuzený útočník Pasecký, jenž v 5. min. poslal SKP do vedení. Ve 23. min. s přehledem uklidil míč k tyči podruhé a krátce nato přidal Vítovec třetí gól. „Nástup byl výborný, fantastický. Kluci do toho chtěli jít…," těžko hledal slova trenér Kadlec.

Jeho tým předváděl pohledné útočné akce a diváci nešetřili potleskem. Odměnili každou šanci, která zaváněla gólem. Fanoušci během zápasu nesčetněkrát skandovali jméno Zdeňka Mišáka.

Kouč před utkáním ani nemusel své hráče zvlášť motivovat. „Přiznám se, že tentokrát jsem je ani moc nepovzbuzoval. Cítil jsme z nich, že to chtějí zvládnout sami.  Ani jsem moc nekoučoval. Prostě jsem viděl, že si ten zápas chtějí uhrát sami a zvládnout ho. A zvládli," poznamenal českobudějovický kouč.

„Samozřejmě byla tam spousta věcí, které by se mi v jiných zápasech nelíbily, ale dneska jsem je přešel. Dal jsem hráčům docela volnou ruku."

V týdnu ale trenéři museli hráčům pomoci. Tím, že je přinutili k tréninku, i když se jim do fotbalu vůbec nechtělo. „V úterý jsme k tomu přišli a bylo to těžké. Já byl v tu chvíli ten tvrdý, ten drsný, ale šlo se trénovat. Ve středu jsme trénovali, ve čtvrtek  jsme se jen sešli a fotbal vypustili, protože by to nebylo k tomu… Předzápasový trénink už byl docela solidní," ohlédl se Petr Kadlec a konstatoval: „Jsem rád, že to kluci takhle zvládli. Síla kolektivu se ukázala, chci hráčům poděkovat. I trenérům, že jsme se s kolegy Petrem Vítovcem a Zdeňkem Vařákem semkli. I v tom realizačním týmu jsme my chlapi, co spolu u týmu děláme, drželi pospolu,"  považuje si kouč dorostenců Petr Kadlec.