Loni na jaře totiž pro něj zápas v Plzni skončil už v 10. minutě, kdy se srazil s domácím Kovaříkem a s dvojnásobnou zlomeninou čelisti putoval do nemocnice.

Před nedělním utkáním Dynama s Plzní, které se hraje od 17 hodin na Střeleckém ostrově, Křížek odpovídal na dotazy Deníku.

S jakými pocity do nedělního utkání s Plzní půjdete? Nebudete mít to své zranění stále ještě v hlavě?

V žádném případě, je to už dávno pryč. Vůbec už na to nemyslím, nijak mě to netrápí. I zdravotně jsem naprosto v pořádku, to už jsem byl po dvou měsících.

Takže doktoři v Plzni, kde jste byl hospitalizován, odvedli dobrou práci?

Přesně tak, byli výborní. Doktoři na Lokotíně odvedli super práci.

Ani na Jana Kovaříka, s nímž jste se tehdy srazil, se už tudíž nezlobíte?

Jemu já nic nevytýkal, on za to nemohl, úmysl v tom nebyl. Kovi mi psal i do nemocnice. To k fotbalu patří, byla to nešťastná náhoda.

Registroval jste, když se vám to zranění stalo a vy jste ležel na zemi, že Plzeň dala do prázdné brány svůj vedoucí gól?

Sice jsem tu akci nijak moc nevnímal, měl jsem starosti sám ze sebou, bale vím, že hra ještě pár vteřin pokračovala a tlouklo se to tam někde na vápně. Bylo tam ale jedenáct tisíc diváků, takže to, že domácí dali gól, jsem nemohl přeslechnout… Kluci tenkrát ale zabojovali, z 0:2 dokázali srovnat na 2:2, což mi vyřizovala sestřička v nemocnici právě v době, kdy mi drátovali pusu… Nakonec jsme nešťastně prohráli 3:2.

Předtím jste s Plzní doma prohráli 0:1, takže jste v obou posledních zápasech s ní docela drželi krok…

Dá se hrát i s Plzní, rok předtím jsme s ní doma hráli 0:0. Ten zápas se nám povedl, bod s Plzní měl velikou cenu a vůbec bychom se nezlobili, kdybychom ho uhráli taky teď v neděli. I když záleží, jak se bude zápas vyvíjet, abych nebyl zase až moc skromný. Třeba s Libercem bychom před zápasem bod brali, ale po zápase jsme z remízy 1:1 byli smutní, protože na šance jsme si zasloužili vyhrát.

Věříte tudíž, že byste mohli i teď v neděli s Plzní uspět?

Plzeň je tři roky na výsluní a pořád je obrovsky silná. Nějaká kritika teď na její výkony byla, ale ani Plzeň nemůže každý zápas každého přejet jako mašina. Že by ale na ně padla nějaká deka, to rozhodně ne. Je to výborný manšaft, se Spartou nejlepší v lize. Čeká nás strašně těžký zápas, to dobře víme, přesto do něj půjdeme s tím, že se pokusíme uspět. Hrajeme doma, a tak chceme vyhrát.

Prý je mezi fanoušky o nedělní zápas nevídaný zájem a v předprodeji prý lístky jdou na odbyt?

Já pevně věřím, že bude vyprodáno! Nechápu totiž, na jaký jiný zápas, když na na Plzeň, by lidi měli přijít. Věřím, že stadion bude plný.