Křivdu cítí Ševětín, který přišel o neporazitelnost v Čimelicích kvůli sporné penaltě. Hrdějovice doma porazily Vacov a vyhouply se do čela tabulky. Českobudějovická Lokomotiva jako první tým získala skalp Kaplice, kterou zasvěcení zařadili před sezonou mezi kandidáty na postup do krajského přeboru.

Lišovský útočník Petr Kandl měl velký den:  na hřišti nováčka I.A ve Velešíně se blýskl hattrickem.

TÝN – BERNARTICE 2:0. Vladimír Švec, trenér Týna: „Zápas jsme začali dobře a do 10. min. jsme vedli 2:0. Pak se soupeř dostal do dvou šancí, v nichž nás podržel brankář Korbel. Do konce poločasu jsme mohli zápas rozhodnout, šli jsme dvakrát sami na bránu, ale vychytal nás gólman. Druhý poločas se mi vůbec nelíbil! Přizpůsobili jsme se hře Bernartic, které nakopávaly balony do našeho vápna, šanci ale neměly. V 60. min.  neproměnil Meidl pokutový kop. Druhý poločas byl vyrovnaný, my nehráli, co bychom chtěli, přesto naše vítězství je zcela zasloužené."

OLEŠNÍK –  DŘÍTEŇ 1:3. Radek Šíma, trenér Olešníka: „Ve čtvrté minutě jsme Tvrzickým promarnili první gólovku, Niedlova hlavička mimo dříteňské tyče pak potvrdila naši největší slabinu – neschopnost vstřelit úvodní gól!  Obrana Dřítně, dirigovaná  kapitánem Slepičkou, nás do dalších šancí nepouštěla. Klíčová byla 40. minuta:  Brankář Komrska zbrkle rozehrál balon, který na hranici vápna zachytil útočník soupeře. Zbyněk Rys ve snaze chybu napravit  upadl tak nešťastně, že se dotkl rukou balonu, a kopala se penalta… Naše hra byla plná nepřesností, až po přesunu Rysa do útoku jsme dostali Dříteň pod tlak. V 60. min. naše obrana propadla a bylo to 0:2. Do hry nás dostala pohotová trefa Rysa. V závěru jsme měli dvě stoprocentní šance na vyrovnání, ale branka pro nás byla zakletá…"

Václav Stulík, trenér Dřítně: „Jsme rádi, že po čtyřech kolech jsme konečně vyhráli.  V derby  se hrál vyrovnaný fotbal. Domácí začali náporem a hned ve 4. min. Měli šanci, kterou brankář chytil. Hra se vyrovnala, po chybě soupeře jsme šli ve 40. min. do vedení brankou z penalty. Hned nato Klimeš běžel sám na branku, mohl zvýšit, ale gólman jeho šanci zmařil.  Do druhé půle jsme vstoupili nevyužitou šancí Štěcha, kdy tři naši hráči přečíslili obranu Olešníka.  Druhý gól ale dal až Landa v 68. min. Domácí pak vysunuli Zbyňka Rysa dopředu a ten za čtyři minuty snížil. Olešník měl tlak a nejméně dvě šance na vyrovnání, ale v 90. min. jsme utekli do otevřené obrany a pečetili výhru, kterou bychom rádi potvrdili doma, ale budeme to mít těžké – přivítáme vedoucí Čimelice!"

ČIMELICE – ŠEVĚTÍN 1:0. Miroslav Mičan, trenér Ševětína: „Nastoupili jsme s tím, že v první půli nechceme dostat gól. Zaměřili jsme se na střed hřiště, který domácí mají dobrý, pokryli jsme útočníky, ale trochu jsme měli problémy po stranách. Poločas jsme přečkali, když domácí měli jednu šanci, od nás těsně minul Radim Novotný. Ve druhé půli jsme si dali pozor na akce krajních obránců, nepouštěli je do šancí, měli jsme hru pod kontrolou. Ale závěr odrežíroval rozhodčí. Vymyslel si penaltu, která bije do očí, a domácí z ní zápas šťastně rozhodli!  Pět minut před koncem ještě Matoušek trefil nohy brankáře… navíc nás mrzí, že Rezek dostal po zápase červenou kartu – ve chvíli, kdy nám chybí pět hráčů, jsme ještě oslabili mužstvo."

N. BYSTŘICE – ČT. DVORY 0:2. Jaroslav Rambousek, trenér Čt. Dvorů: „Věděli jsme, že soupeř má na kontě jen bod, a tak nás čeká zase těžký zápas. Domácí mají ofenzivně laděný tým, ale také dostávají hodně branek – a tomu jsme přizpůsobili taktiku, která slavila úspěch. Nedostali jsme gól, dvakrát jsme vyjeli ven a udělali šest bodů, což je nad plán. Zase musím mužstvo pochválit za to, jak takticky utkání zvládlo, že dalo dvě pěkné branky a vzadu udrželo nulu. Takže maximální spokojenost."

VELEŠÍN – LIŠOV 1:3. Štefan Farkaš, vedoucí Lišova: „Domácí začali sebevědomě, my ale hráli pozorně v obraně a podnikali jsme rychlé protiútoky. Z nich se zrodilo několik slibných šancí. V 15. min. jsme se ujali vedení, když po akci Murča a Kočvary se trefil Kandl. Ve 43. min. Kočvara zakončil důrazný průnik do obrany přihrávkou na Kandla a vedli jsme 2:0. Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu: domácí sice byli chvílemi  fotbalovější, ale my pozorně bránili a vyráželi dopředu. Kandl, opět po přihrávce Kočvary, završil hattrick! Velešín snížil z penalty, naše mužstvo mohl navýšit skóre Novákem a Kandlem, jenž odehrál výborné utkání, měl šancí na dva zápasy. Chválím mužstvo za poctivý a bojovný výkon, naše vítězství bylo zcela zasloužené."

HRDĚJOVICE – VACOV 5:1. Jaroslav Čížek, asistent Hrdějovic: „Podle výsledku to vypadá na jednoduchou záležitost, ale nebylo to tak snadné. ..Hlavně v první půli se nám hra moc nedařila, přestože jsme si vytvořili dvoubrankový náskok. Jenže hned v první minutě druhé půle soupeř z penalty snížil. Hned nato se nám podařilo dát třetí gól, Vacov z další penalty opět snížil na rozdíl jedné branky. Pak naši hráči zabrali a dvěma góly zápas definitivně rozhodli. S výsledkem spokojenost, s výkonem o něco menší, ale důležité jsou body a ty máme!"

BAVOROVICE – T. SVINY 3:1. Karel Franěk, trenér Bavorovic: „Po porážce na Lokomotivě jsme chtěli bodovat. A přístup týmu byl diametrálně odlišný! Od začátku jsme na soupeře vlétli, měli jsme převahu a podařilo se nám vstřelit vedoucí gól. Soupeř vyrovnal z ojedinělé akce, jediné střely na naši bránu v zápase. Kluci zvedli hlavy a přidali dvě branky, které rozhodly. Byli jsme lepší tým a několik šancí jsme nevyužili.  Soupeř bojoval, ale Štojdla s Gažákem jsme eliminovali, a tak s předvedenou hrou i výsledkem mohu být spokojen."

David Štojdl, kapitán Trh. Svinů (bývalá opora Bavorovic): „Nebylo to špatné, ale domácí byli lepší. Po chybě v obraně jsme zaslouženě prohrávali. Snažili jsme se o vyrovnání, ale Bavorovice měly gólovky a tradičně nás podržel brankář Michal Vrábek. Také jsme měli náznaky šancí, které jsme nedotáhli, a znovu jsme doplatili na chybu v obraně. Bavorovice ji potrestaly. Náš výkon, myslím, nebyl špatný. Bavorovice si zasloužily tak o gól vyhrát, protože v obranné i útočné fázi byly kvalitnější."

KAPLICE – LOKO ČB 0:1. Jan Koutský, trenér Lokomotivy: „Jako obvykle jsme nebyli kompletní, přesto  všichni, kteří nastoupili, vzali utkání v Kaplici velmi vážně a na hřišti to bylo vidět – hráli jsme bojovný, důrazný fotbal s dobrou přechodovou fází. Až na dvacet minut ve druhé půli, kdy jsme přenechali soupeři střed hřiště, jsme měli utkání pod kontrolou. A ten gól na začátku druhého poločasu byl logickým pokračováním toho, jak končila první půle, kdy šel Tauber sám na branku, ale poslal míč brankáři do náruče. Z pěkné akce jsme dali gól a  pak se malinko zatáhli, Kaplice vzápětí nevyužila penaltu. Z brejků jsme nakonec měli víc šancí než soupeř, takže zápas jsme zvládli a všichni hráči zaslouží absolutorium. Tím to ale nekončí –  musíme v příštím kole doma porazit Vimperk, teprve pak pro nás budou mít body z Kaplice cenu!"

DOBRÁ VODA – NOVÁ VES/BRLOH 3:2. Zdeněk Frolík, předseda D. Vody: „Hosté nastřelili v páté minutě tyč, ale pak už jsme je do ničeho nepustili, byli jsme o hodně lepší a dali dva góly, takže první půle dopadla perfektně! Jenže druhá půle byla pravý opak. Uspokojili jsme se vedením, nehráli jsme, co bychom měli. Naopak soupeř se osměloval, dal první gól a také vyrovnal. V 80. min. jsme šťastně z penalty dali na 3:2 a zvítězili, ale druhý poločas byl z naší strany špatný.  Mysleli jsme si, že náskok stačí, bohužel zkušený soupeř se oklepal a byli jsme rádi, že jsme se štěstím o gól vyhráli…"

VIMPERK – SLAVIA ČB 1:0. Jan Prener, trenér Slavie: „Jeli jsme do Vimperka s cílem bodovat, nicméně v úvodu jsme udělali zbytečnou chybu, pískala se penalta a od 12. min. jsme prohrávali. Tím jsme se sami dostali pod tlak, museli jsme dotahovat a z toho  pramenily v první půli naše zbytečné nepřesnosti. Hra byla do poločasu oboustranně průměrná. Změny o přestávce nám prospěly. Dostali jsme domácí pod tlak, měli jsme víc ze hry, vytvořili si šance, ale nedokázali je zúročit brankou.   Je to škoda – se soupeři, jako byl Vimperk, bychom neměli vyjít naprázdno.