Rozhodčí Makovička v I. lize dorostu nařídil čtyři penalty, z toho tři pro Dynamo, jednu pro Liberec. Domácí své penalty proměnili, byť Škoda až na druhý pokus, protože napoprvé neuspěl, sudí však nechal penaltu opakovat, hostujícího Šulce ale v předposlední minutě vychytal Rotbauer, za jehož faul Liberec výhodu pokutového kopu dostal.

K penaltové přestřelce se ale trenér Pavol Švantner vyjadřovat nechtěl. Zápas označil za velice těžký, a to hlavně po psychické stránce. „Byl to typický zápas o šest bodů, to jsou vždy náročná utkání," připomněl, že obě týmům jde v I. lize dorostu o záchranu. „Hosté byli před zápasem jen o dva body za námi, takže já kluky nabádal k trpělivosti a koncentraci. Věřil jsem, že my gól určitě dáme. To se nám podařilo, byť z penalty, ale my už v první půli minimálně dvě branky navrch jsme mohli dát, takže podle mě jsme tři body uhráli zaslouženě," zdůraznil Švantner, jenž tým převzal až v týdnu před zápasem.

„Práce v juniorce mě bavila a řekl bych, že se nám na jaře i dařilo, že se nám podařilo tým zkonsolidovat, že se juniorka zvedla a hrála dobrý fotbal. Ale vedení klubu rozhodlo o tom, že si s Petrem Skálou posty vyměníme a já to respektuji," pokrčil nový kouč devatenáctky rameny. „Změna trenérů většinou bývá pro hráče novým impulsem, my si s Petrem prohodili role a mým úkolem je pokusit se co nejdříve dostat se z nebezpečného pásma," zdůraznil Švantner, že o I. ligu dorostu klub Dynamo rozhodně přijít nechce.

Na rozdíl od juniorské ligy, z niž se nesestupuje, je v I. lize dorostu tlak určitě větší. „To jistě, ale na to já jsem z A-týmu zvyklý," usmál se Švantner a dodal, že on sám naopak se snaží, aby právě hráči tlak až tak nevnímali a snažili se sice body získávat, zároveň ale taky hrát i pěkný fotbal.

Na dotaz, zda tři body s Libercem jsou prvním krokem k záchraně, s úsměvem pravil: „První krok? Spíš bych řekl, že první krůček… Na žádné oslavy není čas, už ve středu máme dohrávku se Slováckem a chceme opět uspět," uzavřel.

Po sobotní výhře prvoligového dorostu tři body vybojovala v neděli i juniorka Dynama, která v dramatickém a divácky atraktivním utkání nového trenéra Petra Skálu potěšila jak výhrou 4:3, tak i kvalitní hrou. „Zápas se určitě divákům musel líbit. Padlo sedm branek, hrálo se v tempu a byly tam krásné akce. Myslím, že jsme si to vítězství zasloužili," chválil své nové svěřence.

Junioři Dynama na podzim v Jablonci prohráli 6:0, takže do odvety měli patřičnou motivaci, soupeře svou aktivitou očividně zaskočili a po úvodní čtvrthodině vedli 2:0. Hosty to ale nesrazilo a po druhé čtvrthodině byl stav 2:2 a po změně stran Jablonec obrat ve skóre završil. „Já však klukům i v tu dobu věřil, že ještě neřekli poslední slovo. Předtím jsme totiž měli dvě dobré šance, které jsme nedali, a měli jsme i víc ze hry," tvrdil Skála a ocenil přínos hráčů z kádru druholigového áčka. „Výborný zápas sehrál Jindra Kadula, aktivní byl Michal Řezáč, dobře hráli oba stopeři Kuba Hric i Lukáš Havel, po zranění se na hřiště dostal i Honza Hála a zápas krásným gólem rozhodl Filip Vaněk," zmínil Skála parádní vítěznou trefu mladého beka v poslední minutě. „Pochvalu si ale zaslouží celé mužstvo," vyzdvihl i kmenové hráče týmu.

Devatenáctka se Slováckem 3:2

Mladíci Dynama v I. lize dorostu v dohrávce se Slováckem vyhráli 3:2 a uhráli tak ve dvou zápasech v rozmezí pěti dnů šest bodů, díky čemuž se dostali pásma sestupu.

„Věděli jsme, že Slovácko je kvalitní soupeř, hráli jsme ale doma a byli jsme si vědomi, že potřebujeme vyhrát a že tudíž musíme do duelu jít hodně aktivně. To se nám povedlo, vedli jsme 2:0, a byť jsme se po pauze dostali pod tlak, tři cenné body jsme vydřeli," zhluboka si trenér Pavol Švanter po výhře 3:2 oddechl. „Vím, že nám ta hra ještě drhne, kluky však musím pochválit, srdíčko tam prostě bylo," vyzdvihl.

Góly na 2:0 dali domácí ze standardních situací. „Jak říkám, herně to ještě není optimální, proto jsme se na standardky zaměřili a jsem rád, že se prosadil právě Markytán, jenž se jinak dost trápí," uzavřel Pavol Švantner.

Lindák se uvedl gólem

Čeští fotbalisté do 17 let v prvním ze dvou mezistátních utkání s Belgií svému soupeři podlehli v Brozanech 2:3, Martin Lindák z českobudějo­vického Dynama ale na zápas určitě bude vzpomínat v dobrém – na hřiště totiž přišel v 55. minutě za stavu 1:2 a čtvrthodiny nato dokázal vyrovnat na 2:2.

V divácky pohledném utkání ale svěřenci trenéra Aleše Čvančary dostali dvě minuty před koncem gól na 2:3. „Kluci se na srazu viděli úplně poprvé, hráli své první mezistátní utkání, po prvních minutách však ze sebe shodili nervozitu a předvedli společně se soupeřem pěkný fotbal," poznamenal trenér českého výběru.