Zelenobílí si předehráli duel s Arimou na Velký pátek a vyhráli 3:0. O to příjemnější měli svátky.

Před nimi však bili na poplach! Měli za sebou tři porážky a konkurenti v boji o záchranu – až na beznadějně poslední Sušici – jim už dýchali na záda. „Říkali jsme si to v kabině, ale situace není jednoduchá. Kluci jsou mladí, fotbal se učí, o to je to složitější,“ podotkl kouč Rudolf Otepka.

„Bylo na nás znát, že tlak tu je, vytváříme jej na sebe, chceme uspět. Než jsme se s tím vyrovnali, na některých hráčích byl vidět. Vítězství se na můj vkus rodilo těžce, ale výsledek 3:0 nakonec hovoří za vše. Mohli jsme vyhrát i větším rozdílem,“ poznamenal Otepka. Souhlasil, že gól do šatny na 2:0 vnesl do roudenských řad větší klid. „To tak je vždy. Ale my jsme minule také šli do šatny s tím, že vedeme, chtěli dohrát zápas na nějaké úrovni, přesto jsme ve druhé půli z nepochopitelných důvodů zalezli. A to jsme dnes nechtěli dopustit, proto jsme hráli aktivně s rozestavením, které splnilo účel. Chtěli jsme dostat soupeře pod tlak – tak, jak jsme se na to celý týden připravovali,“ kvitoval Rudolf Otepka skutečnost, že taktický plán tentokrát Malši vyšel.

I když se hosté zdrželi na cestě v kolonách, a tak strávili v autobuse víc času, než plánovali, podle Rudolfa Otepky opožděný výkop více ublížil domácím. „Byli jsme v nejistotě, protože soupeř přijede a v podstatě je na něm, zda využije čekací dobu. S tím jsme nemohli nic dělat. Připravovali jsme se, že začneme v půl třetí, oni přijeli a řekli, že za dvacet minut se hraje. My zpočátku neměli rozcvičku úplně stoprocentní. Myslím, že to pro nás bylo těžší,“ přemítal Otepka již s vědomím, že jeho tým ani tato komplikace nevyvedla z míry natolik, aby jej stála body.

Branky Růžičky (19.), Lercha (45.) a O. Otepky (63.) byly spravedlivým vyústěním dění na hřišti. Roudné pustilo Aritmu do jediné vážné šance. „Vyzdvihnout musím celý manšaft; já individuality moc neuznávám, protože jejich výkony vyplynou vždy z kolektivního výkonu,“ vysvětloval trenér, proč je v hodnocení zdrženlivý, vzápětí však dva své svěřence přece jen zmínil: „Za dobrou hru bych pochválil Ondru Otepku a Michala Průchu. Ale není to o jednotlivcích, ale celém manšaftu,“ uzavřel Rudolf Otepka po výhře s Aritmou.

V dalším kole divize fotbalisté Malše Roudné zajíždějí do Klatov, nováček SK Jankov se představí na hřišti Doubravky.