Roudenští v I.B třídě přezimují na dně tabulky. Druhý nováček z Českobudějovicka, Dolní Bukovsko, je na tom o něco lépe (14 bodů), ale o spokojenosti hovořit nemůže. Úplně stejně jsou na tom Trhové Sviny… „Čeká nás těžké jaro," ví zkušený trenér Spartaku Miroslav Váca.

V předehrávaném prvním jarním kole Týn překvapivě podlehl doma Hradišti a klesl na 4. místo. Ve skupině B je českobudějovická Slavia druhá za Kaplicí jen vinou horšího skóre, na třetí místo se posunuly Čtyři Dvory.

TÝN – HRADIŠTĚ 2:4. Vladimír Švec, trenér Týna: „Před zápasem jsem věřil, že se můžeme dostat do čela, pokud nad Hradištěm zvítězíme. Kluky jsem upozorňoval, ať si dají pozor na Šafárika a Pichlíka, že jsou to šikovní fotbalisté, což také potvrdili. Vinou vlastní nedůslednosti v obraně nás tito dva hráči porazili. Tři čtvrtě zápasu jsme soupeře tlačili, ale  nedáváme góly, zatímco soupeř vystřelí čtyřikrát a dá čtyři. Když už jsem věřil, že přesto zápas otočíme, dal nám buď Pichlík, anebo Šafárik, gól z brejku. Kluky za druhý poločas i tak musím pochválit, s nepříznivým vývojem se rvali až do konce. Musí  se poučit. Čelo se vyrovnalo, na jaře bude o co hrát."

ŠEVĚTÍN – VODŇANY 0:0. Miroslav Čížek, trenér Ševětína: „Herně se nám utkání povedlo, mužstvo zahrálo velmi dobře, chybělo jediné – alespoň jedna vstřelená branka. Osmdesát procent utkání jsme měli ve své moci, vytvořili jsme si pět šest velice dobrých šancí, ale bohužel nám nebylo souzeno ten gól vstřelit, proto utkání skončilo 0:0. Ale mužstvo musím pochválit za to, že od první do poslední minuty se snažilo strhnout zápas na svoji stranu. Chybělo trochu štěstí. Zda v Ševětíně zůstanu? To se všechno teprve ukáže… Rozhodne se asi během prosince."

PLANÁ – OLEŠNÍK 0:4. Jiří Komrska, trenér Olešníka: „Do Plané jsme jeli se dvěma cíli – oplatit soupeři porážku z domácího hřiště a získat povinné tři body. První půle byla vyrovnaná. Sice jsme měli tři šance proti jedné domácí, ale ani jednu hráči nedokázali proměnit. Druhá půle byla jednoznačně v naší režii, což jsme vyjádřili i brankově. Pochválil bych celé naše mužstvo za přístup i výkon, který podalo. Bylo to pěkné zakončení podzimu."

D. BUKOVSKO – PROTIVÍN 1:3. Radim Kokeš st., trenér Dolního Bukovska: „Nevím, zda mám spíše  chválit Protivín, anebo kritizovat náš tým… Hosté patří tam, kde v tabulce jsou, my podle mne  patříme výš, než kde budeme přezimovat. Akorát stále máme problém s vnitřní soudržností a psychickou odolností mužstva. Soupeř nás přehrával ve druhém poločase, v tom prvním jsme měli navrch my a dali jsme vedoucí gól. Ale hraje se na dva poločasy. Naše pasivita ve druhé půli vygradovala mým zbytečným vyloučením, a tímto se chci protihráči omluvit. Mohla za to frustrace z našeho výkonu a celkově z podzimní části."

T. SVINY – VIMPERK 2:2. Miroslav Váca, trenér Trhových Svinů: „Velká škoda, že se nevyhrálo! Vedli jsme 2:0, ale ve druhém poločase jsme nepohlídali dvě nakopnuté standardní situace soupeře, celkem lehké míče. Špatně jsme obsadili hráče, a tím hostům dovolili pohodlně vyrovnat. Je to ztráta, mohli jsme mít na kontě šestnáct bodů, což by bylo slušné. Na jaře nás čeká těžká práce."

KAPLICE – BOROVANY 6:2. Jiří Kubeš, vedoucí Borovan: „Do Kaplice naše mužstvo jelo s přáním uhrát přijatelný výsledek. První poločas tomu odpovídal, hra byla víc než vyrovnaná a půle skončila 1:1; domácí se ujali vedení, Kubíček vyrovnal. Druhá půle byla naším krachem. Po druhém gólu jsme se ještě celkem drželi, ovšem od 62. do 66. minuty přišel zkrat, obdrželi jsme tři rychlé góly. Domácí zvýšili až na 6:1, Kubíček v závěru korigoval. Myslím, že se dal uhrát v Kaplici lepší výsledek, ale i tak jsme po podzimu spokojeni. Vždyť začátek byl katastrofální, po čtyřech kolech jsme byli bez bodu…"

HRDĚJOVICE – ROUDNÉ B 3:2. Jaroslav Čížek, asistent Hrdějovic: „Potřetí za sebou jsme vyhráli, posunuli jsme se tabulkou, ale nebylo to jednoduché, protože Roudné k nám přijelo značně posíleno. Navíc dalo po deseti minutách vedoucí gól, na který jsme stačili během pěti minut odpovědět. První půle byla vyrovnaná, možnosti na obou stranách zůstaly nevyužity. Rozhodl náš vstup do druhé půle, kdy jsme dali za deset minut dva góly. Roudné nás pak zatlačilo, mělo převahu a v 78. min.  snížilo na 3:2. Svíralo nás u naší branky, mělo tlak jako hrom! Závěr byl hektický, ale nakonec jsme výsledek uhájili. Perně vybojované vítězství. Divím se, že s takovým výkonem Roudné hraje o sestup. Z bodů máme velikou radost."

Libor Šolc, trenér Roudného B: „Podzimní sezona ukázala, že je asi jedno, v jakém složení jsme. Opět jsme vedli 1:0 a  po hloupé chybě dostali vyrovnávací gól. Poločas skončil 1:1, když jednu branku nám sudí pro ofsajd neuznali. Byli jsme domácím rovnocenným soupeřem a utkání rozhodly dvě chyby v úvodu druhého poločasu, kvůli kterým jsme prohráli. Naše situace není dobrá, čtrnáct kol se v podstatě opakuje jako přes kopírák – v poli nehrajeme špatně, ale dětské chyby nás srážejí dolů. Nezbývá, než se připravit na jaro a pokusit se  soutěž zachránit. Věřím, že to je v našich silách. Přehrál nás jen Velešín, sedmkrát jsme prohráli o jediný gól."

NOVÁ VES/BRLOH – SLAVIA ČB 1:2. Karel Kladenský, trenér Slavie: „Zápas se nám povedl především herně. Na malém hřišti jsme napadali domácí až k jejich vápnu, abychom jim znemožnili rozehrávku, a získali jsme od začátku převahu. Přesto jsme mohli prohrávat, ale Teringl penaltu chytil. Do vedení jsme šli po Vansově centru a hlavičce Arnolda. Zkraje druhé půle nás Nová Ves zmáčkla a vyrovnala Postlem. Poté jsme ovládli hru a dali zaslouženě vítězný gól Vansou po Jordánově sklepnutí. Žádnou z řady dalších šancí jsme nedokázali proměnit. Výhru považujeme za jednu z nejcennějších."

NETOLICE – LOKO ČB 1:3. Jan Koutský, trenér Lokomotivy: „Venkovní utkání se nám tentokrát povedlo. Byli jsme celý zápas lepší, aktivnější. V první půli jsme si vypracovali několik slibných šancí, z nichž dvě jsme proměnili, ale mohli jsme vést větším rozdílem. Mužstvo podalo bojovný výkon, hrálo zodpovědně zezadu, a přestože jsme se několika chybiček vzadu dopustili, soupeř je nepotrestal. A když z penalty snížil na 2:1, krátce nato jsme kontrovali na 3:1 a zápas v pohodě dovedli do vítězného konce. Důležité body, bylo to naše první vítězství na soupeřově hřišti v této sezoně."

ČT. DVORY – VELEŠÍN 4:0. Jaroslav Rambousek, trenér Čtyř Dvorů: „Zasloužená výhra. Hosté přijeli s jediným hráčem na střídání, do poločasu jsme jim dali dva góly a zápas jsme měli pod kontrolou. Další šance jsme neproměnili, mohli jsme vyhrát větším rozdílem. Chci hráče pochválit za přístup. Věděli jsme, že Velešín doma prohrál, že je ohrožen sestupem, ale zvládli jsme to a večer jsme si udělali pěknou dokopnou."

D. VODA – VACOV 3:2. Zdeněk Frolík, předseda Dobré Vody: „První půli jsme neodehráli špatně, ale paradoxně jsme dostali dva góly, ten druhý do šatny ve 44. min. Mužstvo to ale nepoložilo. Ještě víc přitlačilo soupeře k šestnáctce, přišly šance a do 50. min. se nám podařilo vyrovnat. Povedlo se i střídání, když před standardkou přišel na hřiště Šulista a po deseti vteřinách skóroval! Byli jsme lepší, Choboda dal tečí třetí gól a skóre jsme mohli ještě navýšit v závěru, kdy Tomandl  neproměnil penaltu. Mohlo to být 4:2, ale výsledek beru – i když jsme o půli prohrávali o dvě branky, kluci chtěli vyhrát a zápas otočili."