„Samozřejmě máme radost, že jsme konečně doma vyhráli a že jsme potvrdili to předchozí vítězství venku,“ netajil se svou spokojeností trenér David Horejš a své svěřence pochválil i za dodržování určené taktiky: „Chtěli jsme hrát z bloku, abychom mohli přecházet do rychlých kontrů, na které máme typologicky perfektní hráče. To se nám dařilo.“

Dynamu vyšel vstup do zápasu. Už ve 3. minutě zaměstnal Bolka v bráně hostí štiplavou ranou Mashike a dvě minuty nato sokolovská obrana zastavila rychlonohého Peška jen penaltovým faulem. Míč si nečekaně vzal do ruky Lukáš Havel, penaltu ale proměnil zcela suverénně, Bolka poslal na jednu stranu a míč kopl na druhou. „Jirka Kladrubský ani Ivoš Táborský, kteří jinak penalty kopou, na hřišti nebyli, tak to zbylo na mě,“ krčil rameny mladý stoper.

Krátce nato utekl Hašek a po jeho nahrávce pod sebe Javorkovi chyběly centimetry k tomu, aby míč zblízka uklidil do odkryté branky. Gól přišel deset minut nato, kdy se po Peškově úniku a následném ostrém centru nekompromisní hlavičkou trefil do horního růžku Bolkovy brány Mashike.

„První poločas byl z naší strany velice dobrý, neméně aktivně jsme ale vstoupili i do druhé půle,“ vyzdvihl trenér Horejš. „Jen mě mrzí, že poté, co jsme dali na 3:0, jsme na určitou dobu trošku vypadli a přenechali iniciativu soupeři,“ vraštil čelo trenér Dynama, jehož svěřence však gól hostí na 3:1 zase vyburcoval a ve zbytku času už opět otěže hry měli pevně ve svých rukou. Jasné vítězství pak na 4:1 vyšperkoval po ideálním Nitrianského centru ukázkovou hlavičkou Táborský.

„Pěkné akce předcházely všem našim gólům a jsem přesvědčen, že fotbal, jaký jsme předváděli, se divákům musel líbit,“ zdůraznil David Horejš, dle něhož jeho tým v zápase exceloval. „Přitom Sokolov má dobré mužstvo, jeho hráči jsou silní na míči a dobře kombinují, my se tudíž nechtěli nechat vytáhnout a spíš jsme se snažili je trošku nechat hrát a trestat je z brejkových situací,“ odtajnil kouč Dynama taktické záměry, s nimiž do utkání jeho tým šel. „Celý týden jsme se na to pečlivě připravovali, kluci to plnili výborně a své soupeře nutili k chybám,“ ocenil Horejš.

Zatímco v táboře Dynama panovala plná spokojenost, trenér hostí Pavel Horváth měl k výkonu svého týmu velké výhrady. „Především gratuluji domácím ke zcela zasloužené výhře. My, pokud budeme nadále dělat takové individuální chyby, jaké předvádíme v posledních zápasech, pak nemůžeme pomýšlet na to, že bychom mohli nějaké zápasy vyhrát,“ hněval se. „Mám teď v sobě velké emoce a konkrétně své hráče tudíž tady hodnotit nebudu a rozeberu si to až s nimi. Budu si s nimi muset promluvit poněkud důrazněji,“ slíbil.

Ve II. lize je na programu „anglický“ týden a už ve středu je vložené 25. kolo: Dynamo jede do Vítkovic, Táborsko do Pardubic. „Chtěli bychom prodloužit vítěznou šňůru i ve Vítkovicících, jenže nevím, zda dáme dohromady kompletní jedenáctku,“ lomil rukama trenér Horejš, jenž proti Sokolovu vedle marodů Řezáče, Wermkeho a Sajčiče postrádal i vykartovaného Kladrubského.

A ve středu ve Vítkovicích pro čtvrté žluté karty mu budou navíc chybět Novák, Hašek a Mashike! „Asi proti Sokolovu budu muset nastoupit sám,“ vrtěl Horejš hlavou. „Vzpomínám si, že Sparta jednou do derby se Slavií postavila z kanceláře Pepu Chovance, a tak já asi budu muset z kanclu vyndat Petra Benáta a vzít ho s námi do Vítkovic,“ s úsměvem uzavřel David Horejš.