A jak sám hráč Deníku jižní Čechy potvrdil, skutečně už v té době jednání o jeho možném návratu do Č. Budějovic začala. „Ve Slovanu mi končila smlouva, a když mi vedení klubu sdělilo, že mi smlouvu neprodlouží, jako první se mi ozvaly Budějovice," uvedl Kladrubský.

Potěšilo vás, že vás mateřský klub oslovil?

Byli jsme s Martinem Vozábalem pořád v kontaktu a já neviděl jediný problém, proč bychom se neměli dohodnout. Vracím se domů, Dynamo mi teď podalo pomocnou ruku a já doufám, že to splatím.

Jenže na začátku sezony k dispozici ještě asi nebudete.

Jsem tři a půl měsíce po operaci předního zkříženého vazu a přibližně ještě tak měsíc a půl budu mimo hru. V září se chystám do Itálie, kde jsem byl půldruhého měsíce na rehabilitaci, a měl bych tam ještě jet na kontrolu. Tam se dozvím víc o tom, jak to se mnou vypadá a kdy budu moci hrát.

A kdy myslíte, že to bude?

To si netroufám odhadovat, protože když jsem byl na operaci s prvním kolenem, tak mi doktoři říkali, že se vrátím po pěti měsících. Ale hrál jsem až po osmi…

Do Dynama jdete na přestup?

Přesně tak, dohodli jsme se na přestupu. Ve středu před tiskovou konferencí smlouvu podepíšu a mám jak s Vozim, tak s Karlem Poborským i panem Dvořákem gentlemanskou dohodu, že bude-li v zimě o mě zájem, že mohu jít do zahraničí i kamkoli doma a zpátky pak zase půjdu jedině sem. Nikam jinam.

Jiné varianty než návrat do Dynama jste nezvažoval?

Nějaké nabídky jsem měl, došel jsem ale k názoru, že jak pro mě, tak pro moji rodinu, mám už taky dcerku, bude návrat domů pro mě nejlepší. Jiné varianty v tuto chvíli nepřicházejí v úvahu.

Až budete moci naskočit zase do hry, co si od toho slibujete? Dynamo se vrátilo do ligy, jako nováček to ale snadné mezi elitou mít asi nebude.

Těžko soudit, jak to v lize bude. Já byl poslední tři roky na Slovensku, takže z české ligy jsem na tu dobu vypadl. Věřím ale, že budeme hrát dobrý fotbal a že v Budějovicích bude na ligu chodit hodně diváků. Na Slovensku to byla v tomto směru tragédie, tam na nás chodilo tisíc lidí. A ať si říká kdo chce, co chce, česká liga je výš než ta slovenská.

A co působení ve Slovanu?

Teď se tomu už musím spíš smát… Slovan mi nabídl novou smlouvu, já ji akceptoval, jenže když jsem se zranil, tak mi smlouvu v Bratislavě zase zrušili. Jinak bych asi byl dál na Slovensku.

A co když do Slovanu přišel na post trenéra František Straka, neozval se vám?

Mluvil jsem s ním a říkal mi, že by mě chtěl zpátky.

Jenže jste v Budějovicích…

Ta jednání nikam nevedla. Pan Straka mi pořád říkal, abych počkal, jenže já neměl chuť čekat do nekonečna. Já mám svoji hrdost. Slovan mi udělal, co mi udělal, což já respektuji, ale nelíbilo se mi to a tím to pro mě skončilo.

Na druhou stranu, úplně ve zlém asi na působení ve Slovanu vzpomínat nebudete. Je to nejslavnější klub na Slovensku, hráli jste evropské poháry. Všechno tam špatně asi nebylo?

To rozhodně ne, rád budu na to angažmá vzpomínat. Mám tam spoustu kamarádů a určitě se tam budu rád vracet. Ostatně i dcera se mi tam narodila. Jediná kaňka je konec toho angažmá, jak už jsem ale řekl, já to jejich rozhodnutí respektuji. I když se mi to vůbec nelíbilo.

Vy jste po odchodu z Dynama měl jen samé velké štace. Slovan je na Slovensku nejvíc, totéž ale v Česku i Sparta. Jste na to, že jste hrál v největších klubech obou zemí, patřičně pyšný?

Samozřejmě, že jsem rád, že jsem mohl čtyři roky hrát ve Spartě a tři roky ve Slovanu. Prostě teď ale přišel čas jít dál a uvidíme, co mi další fotbalový život přinese.

Byť jste byl sedm let z Dynama pryč, do neznáma nejdete. Do Budějovic jste pořád jezdil, ne?

Jistě, bydlí tady rodiče jak moje, tak mé manželky. Jak to šlo, tak jsme v Budějovicích by­li.

Co se tady za tu dobu změnilo?

Je toho dost, pochopitelně. Sedm let je ve fotbale hodně dlouhá doba. Hráčský kádr je jiný, kluky ale znám, nějakou dobu už s nimi trénuji a trávím s nimi čas. Už jsem je stačil poznat. Některé znám už dlouho. Třeba Lengyho, anebo Křížu, s tím jsem ještě v Dynamu hrál. Taky s Vozim jsem hrál, z toho je teď ale už trenér.

A co zázemí klubu? I to se změnilo, ne?

Složiště už jsem já zažil, ale i tam se to vylepšilo. A stadion tady je krásný. Oproti Pasienkám, kde jsme hráli se Slovanem, je stadion tady na Střeláku nádherný.

Už v neděli sem přijede na ligovou premiéru Liberec. Vy sice přímo na hřišti nebudete, ale věříte svým novým spoluhráčům, že vstup do ligy zvládnou?

Pokud se chceme zachránit, musíme dělat body doma, A je úplně jedno, jestli přijede Liberec, Plzeň či kdokoli jiný. Doma prostě musíme vyhrávat a k tomu něco přidat i venku.

Chmelo na hostování do Zlína

Slovenský ofenzivní záložník Rastislav Chmelo, jenž přišel do Dynama loni v létě, odchází z jihu Čech na hostování do Zlína, kde už od pondělí trénuje.

Dynamo ČB – Malše Roudné 10:1 (6:0)

Na úterní večer si fotbalisté dynama pozvali k přátelskému utkání na Složiště svou divizní farmu z Roudného a s chutí si zastříleli. Branky se v samém závěru utkání dočkalo i Roudné. Jeho čestný úspěch zaznamenal minutu před koncem zápasu Malý. Snad si Dynamo nějaký gól nechalo na nedělní ligovou premiéru s Libercem (20.15 Střelecký ostrov)…

Branky: 13., 62., a 66. Kalod, 16. a 31. Linhart, 1. Herzán (11), 24. Hora, 43. Benát, 73. Škoda, 86. Klesa – 89. Malý. Bez karet. Diváci: 100. Rozhodčí: Jech – Tupý, Tůma.

Dynamo: Křížek (46. Fryšták) – Klesa, Lengyel, Kalod, Hanzlík – Hora (46. Kadula), Herzán (46. Brunclík), Benát, Funda (51. Dvořák) – Linhart (49. Novák), Škoda.