Kouč Ivo Schuster po utkání ještě několik minut seděl vedle lavičky s hlavou v dlaních a rozdýchával výsledek. O tom, co se dělo na hřišti, pro Deník hovořit nechtěl a zamířil do kabiny.

Předseda oddílu Václav Tůma se postavil k porážce čelem. Odsouhlasil, že staronový účastník I.A by bral v sobotu dopoledne i bod, jak se ale ukázalo, reálně na něj pomýšlet nemohl… „Musel by být podložen nějakým výkonem a ne tím, co jsme tady předvedli," konstatoval Václav Tůma.

Nespokojenost. Jediné slovo asi vystihuje pocity, s nimiž Borovanští opouštěli stadion. „Nebyl hráč, který by se dal pochválit. A ještě jsme asi přišli o gólmana, který si obnovil zranění ramena," obával se Václav Tůma a uvažoval, jak případnou ztrátu nahradit.

Borovany trápí horší vstupy do zápasů. Málokdy si dopřejí psychickou výhodu, kterou na kopačky přinese vedoucí gól. I ve čtyřech Dvorech brzy prohrávaly o dvě branky. „Někteří hráči asi ještě spali, zvlášť když se hrálo dopoledne," poznamenal Václav Tůma.

Stojí za připomenutí, že Borovany postoupily do I.A ze druhého místa. Tůma připouští, že některé výsledky z poslední doby spíše naznačují, že do soutěže Borovany nepatří. Ale nejsou samy, kdo tři kola před koncem ještě nemá záchranu jistou. Václav Tůma věří, že pojistka může přijít již v sobotu dopoledne. „Potřebujeme uhrát alespoň jedno vítězství, abychom dosáhli na záchranu. Snad se nám to podaří teď doma s Netolicemi, což je dobrý soupeř. Ale u nich jsme vyhráli, tak snad kluci na porážku ve Čtyřech Dvorech zapomenou a zabojují," burcuje před domácím utkáním šéf fotbalového klubu.

(Celý článek najdete v pátečním Deníku.)