Barvy Dynama hájil i v mládežnických reprezentacích, včetně české osmnáctky a devatenáctky. Předloni odešel na hostování do druholigové Čáslavi, Bd se loni vrátil zpět do Dynama. „Přicházím s cílem se prosadit do kádru a hrát za Budějovice ligu,“ říkal tehdy Nitrianský.

S podzimní částí sezony ale moc spokojen asi nebyl, protože ke svým čtyřem ligovým startům přidal jen pár minut v zápase v Edenu proti Bohemians, kdy po jeho chybě domácí v nastaveném čase vyrovnali a Nitrianský na zbytek sezony ze sestavy vypadl. V této době ale je v týmu zpátky.

Po přípravném zápase fotbalistů Dynama s pražskou Slavií (0:1) Milan Nitrianský odpovídal v Písku na dotazy Deníku jižní Čechy.

Zimní přípravu jste začal v třetiligové juniorce, už proti Třeboni jste se ale objevil opět v sestavě prvoligového áčka. Věříte, že jste v áčku zpátky už napevno?

Já si myslím, že ke konci sezony to pro mě byla taková výchoná lekce. Játotiž zřejmě potřebuji dostat nějakou takovou facku, abych se probudil… Abych se taky trošku uklidnil a věděl, co hrát. Teď dostávám od trenéra hodně šancí a jsem tomu jedině rád.

Na kondičním soustředění v Třeboni jste ještě nebyl, do Písku jste s áčkem ale už odjel. Těší vás to?

Samozřejmě, že mě to těší. Byl bych ale nerad, aby to vyznělo tak, že si na pobyt v juniorce nějak stěžuji, protože jak pan Lerch, tak pan Vozábal mají tréninky na vysoké úrovni. Rozhodně jsem tam nic nezanedbal.

Ani zápasy za juniorku jste nebral jako krok zpátky?

Vždycky je dobré, když nehrajete v áčku, že můžete jít za béčko. Třetí liga není vůbec špatná soutěž a já jsem jedině rád, že jsem šanci dostával aspoň v béčku. My mladí potřebujeme hrát co nejvíc.

Jak v Tipsportlize s Příbramí, tak tady v Písku proti Slavii jste hrál vždy jednu půli na beku a druhou na kraji zálohy. Co vám víc vyhovuje?

Hlavně je fajn, že hraju, ale jinak asi přece jen na beku mi to sedí víc. Je lepší, když mám celou tu hru před sebou, než když přebírám míč zády.

Když na úvod přípravy hrála juniorka modelový zápas s ligovým áčkem, složeným hlavně z testovaných hráčů, vy jste zaujal velkým nasazením i chutí do hry. Zřejmě jste vzal zimní přípravu hned od začátku velice vážně…

Dá se říci, že ze zimní přípravy fotbalista žije celý rok, takže já se snažil jít do toho zápasu naplno. Věděl jsem, že tam je spousta lidí, tak jsem chtěl, aby bylo vidět, že to, že jsem v béčku, mě štve a že se chci zase vrátit do áčka.

A jak se zdá, ta šance je velice reálná…

Důležité je, abych podával co nejlepší výkony. Takže to záleží všechno na mně. Kdybych nedokázal, že na ligu mám, nemělo by cenu, abych tam chodil. Já ale pevně věřím, že tu šanci dostanu a že ji dokážu taky využít. Já v Dynamu pendluju mezi áčkem a béčkem už nějaké dva roky a chci, aby už to konečně vyšlo a já se v lize chytil. Kvůli tomu fotbal hraju a věřím, že tu šanci dostanu. Pokud si ji zasloužím, samozřejmě.

Teď máte v áčku za sebou pár zápasů, jak jste je viděl?

Příbram jsme porazili, to byl dobrý zápas. V Salcburku jsme prohráli, ale byla to dobrá zkušenost. Bylo super, že jsme si zahráli na přírodní trávě, ale na druhou stranu se to asi podepsalo na naší hře, protože předtím jsme byli jen na umělce. Bylo taky znát, že Salcburk má už jen pár dní do ligy. Mají silný tým, vždyť teď hráli v Evropské lize s Juventusem a Manchester City. Zahrát si s nimi je velká zkušenost. A jak jsme se přesvědčili, máme ještě co dohánět.

A tady v Písku se Slavií?

Jsme tu na soustředění a máme toho dost, ale pro obě mužstva to je stejné. Nemůžeme se na nic vymlouvat.

Údajně by mělo zájem vás na hostování získat Sezimovo Ústí?

Já už byl rok v Čáslavi, kde jsem si vyzkoušel, jaká druhá liga je. Co to obnáší, si druhou ligu zahrát. Teď jsem po hovorech s trenéry i manažerem došel k tomu, že se chci poprat o šanci chytit se v první lize. Rozhodl jsem se tudíž zůstat tady v Dynamu. Snad jsem udělal dobře.