Nové Hrady, bojující o holou záchranu, v Dubenci porazili vedoucí Temelín a pomohli do čela Sedleci. V sobotu se Sedlec a Temelín střetnou v přímém souboji o 1. místo!

Ovšem neklopýtl jenom Temelín. Kromě Sedlece, který vyhrál v Olešnici, další celky ze špice tabulky v minulém kole překvapivě ztrácely: Planá prohrála v Horní Stropnici, Hluboká nad Vltavou B jen remizovala ve Čtyřech Dvorech…

ČT. DVORY B – HLUBOKÁ B 1:1 (1:1) – Ve vyrovnaném zápase jako první zahrozil domácí Tříska střelou pod břevno, kterou hostující gólman vytlačil na roh. Hosté zase ohrozili brankaře Polomčáka v 18. min. hlavičkou Křiváčka. Ve 22. min. prošel Koklar čtyřdvorskou obranou a střelou k tyči otevřel skóre. Hned za minutu bylo vyrovnáno: Novotného střelu dorazil domácí kanonýr Tříska. Druhá půle se odehrála za mírné převahy hlubockého  týmu. Za domácí nebezpečně vystřelil Pavel Trnka, jinak se hrálo od vápna k vápnu bez větších šancí. Ta největší přišla v 90. min., kdy domácí ve vápně na chvíli úplně zapomněli na Sedlického, jenž minul odkrytou branku!

HRDĚJOVICE B – RUDOLFOV B 2:3 (1:0) –  Obě mužstva začala vzájemným oťukáváním. Skóre se měnilo po šestnácti minutách hry, kdy hosté zahráli malou domů, kterou musel řešit brankář Hořejší před dobíhajícím Suchanem skluzem mimo šestnáctku. K míči se dostal Teringl a dalekonosným lobem dal vedoucí branku Hrdějovic. Domácí si vynutili mírnou územní převahu a hosté o sobě dali vědět až v závěru poločasu. Ve 36. min.  rychle rozehráli trestný kop, obrana Slavoje zaspala, takže Chlebuch mohl obejít brankáře, avšak z úhlu netrefil odkrytou branku! O přestávce obě mužstva provedla změny v sestavě. V 75. min. prošel středem Jordán a na hranici vápna nahrál Bukovinskému, jehož umístěnou střelu Hořejší jen vyrazil k dobíhajícímu Beranovi. Jak se dá prohrát vyhrané utkání, předvedli domácí v závěrečné čtvrthodině!  V 78. min. prošel po pravé straně Chlebuch, přistrčil Novákovi a bylo to 2:1. V 84. min. Hulan dlouhým pasem našel v šestnáctce zcela volného Nováka a ten střelou z voleje k tyči srovnal. Ani vyrovnání domácí neprobudilo, a tak se v další šanci ocitl hostující Zachara.  Ani to nebylo pro laxně hrající domácí dostatečné varování. V 89. min. udeřili opět hosté, dvojice Zachara – Novák si pohrála s hrdějovickou obranou a rozhodla.

TÝN B –  NEPLACHOV 1:2 (1:0) – Domácí vstoupili do zápasu s chutí a brzy se ujali vedení. Už v 8. min. se jim podařila krásná akce, kdy po  nahrávce Kličky a centru Lisnera Melnykovskyi z voleje otevřel skóre – 1:0. Hosté odpověděli střelou Dušáka ve 28. minutě, tu však Valtr kryl. Ještě ve 38. minutě po rohu domácí Štos hlavičkoval a z brankové čáry hostující Sobota míč vykopl. Do druhého poločasu lépe vstoupili hosté. Ti už ve 48. min. podnikli rychlý protiútok, Dušák trefil břevno a odražený balon Nekola nekompromisně vrátil do brány – 1:1. Týnské střely  Pomijeho a Boudy kryl brankář Černý a kalich hořkosti si domácí vypili v 73. min., kdy se uvolnil Šafář a nahrál Míkovi. Týnu se přes závěrečný tlak už vyrovnat nepodařilo.

VLTAVA ČB – LOKO ČB B 1:1 (0:1) – Záchranářským povinnostem velely domácím vyhrát městské derby na Vltavě, ale do utkání daleko lépe vstoupili hosté, kteří kombinační hrou zatlačili Vltavské na vlastní polovinu. Ofensivu Lokomotivy táhl zejména Choutka, jenž v 16. min. zužitkoval výborný centr Weinreba a hlavou poslal hosty do vedení. Tlak Lokomotivy postupně pominul a Vltava se mohla zničehonic dočkat vyrovnání! Vazač si naběhl za obranu, ale o decimetry minul. V další velmi slibné šanci nemířil přesně Gregor. Do druhého poločasu zamíchala Vltava sestavou a dál si držela mírnou územní převahu. V 59. min. domácí výborně napadali, V. Dolejšek šel důrazně za balónem do šestnáctky, a byť byl v tísni, podařilo se mu prostřelit vybíhajícího gólmana.    Hosté sázeli na výborně zahrávané standardní situace, domácí zase na rychlé kontry. Taktika Vrbenských mohla slavit úspěch v 85. min., kdy při hlavičce brankář Pícha ukázkovou robinzonádou zabránil pohromě! Zápas tak skončil remízou, ze které mají o něco větší radost Vltavští.

H. STROPNICE – PLANÁ 2:1 (0:0) – V prvním dějství se odehrávala vyrovnaná partie. Hrálo se převážně ve středu hřiště, stoprocentní gólové  šance si ani jeden tým nevytvořil. Vše podstatné se odehrálo ve druhé polovině utkání. Domácí dostali hosty pod tlak a blížili se na dostřel branky. V 60. min. střídající dorostenec M. Bašta otevřel skóre střelou z 25 metrů. Za okamžik zvýšil po krásné útočné akci Hanzal. Domácí diváci si mysleli, že je o utkání rozhodnuto, ale to se spletli. V 75. min. hosté korigovali Pintérem. Zbytek utkání se odehrál podle již známého scénáře: domácí kontrolovali výsledek, hosté se snažili vyrovnat. Nakonec šťastnější byl Hraničář.

TEMELÍN – N. HRADY 0:2 (0:0) – Domácí mužstvo nastoupilo se snahou získat povinné body, protože další čtyři utkání hraje venku. Jejich  snaha o vstřelení gólu vyšla vniveč, a to vyložených šancí napočítali diváci Temelína  hned šest! I hosté měli dvě tutovky, ale asi největší příležitost spálil temelínský Vornay, jenž netrefil prázdnou branku z malého vápna. Ve druhém poločase potřebovali domácí vstřelit gól, ale hosté využili jejich trápení, zhustili obranu a snažili se ubránit remízu. Novohradští hráli chytře, z obrany vyráželi do brejků, navíc přibývající minuty svazovaly domácím nohy. A zákonitě přišel trest v 80 min., kdy po chybě obrany a přihrávce na zcela volného Brouska se měnilo skóre – 0:1. Za dvě minuty z přísně nařízené penalty opět Brousek zápas prakticky rozhodl. Domácí nepředvedli výkon, jaký se od lídra tabulky čeká.


OLEŠNICE – SEDLEC 1:2 (0:2) – Olešnice nevstoupila do utkání nijak oslnivě a už v 10. min. po centru do vápna zcela volný Reindl poslal hosty do vedení. Za šest minut už hosté vedli o dva góly, protože propadla domácí obrana a volný Šindelář neměl problém z malého vápna zakončit. Do konce poločasu byla Olešnice aktivnější, měla více ze hry, snažila se prosadit kombinačními akcemi před branku, ale opět bez úspěchu. Druhá půle kopírovala konec té první: Olešnice se tlačila před bránu a Sedlec, který hrál od 60. min. v deseti, se soustředil už jen na rychlé brejky. Přestože měl díky nim blíž ke vstřelení branky, radovali se domácí, kteří v 87. min. Pickem snížili. Víc ale nestihli, a tak podruhé za sebou odevzdali body soupeři, který se díky tomu vyhoupl do čela okresního přeboru.