V zápase 3. kola totiž prohráli v Praze 0:2 s Bohemians 1905.

Hostům už tradičně nevyšel začátek utkání a už od 8. minuty prohrávali: míč po Bartkově centru sice Lietava netrefil, Kolumbijec Mosquera ale ve skluzu na zadní tyči vše napravil a otevřel skóre. „Do utkání jsme vstoupili výborně, ale hru jsme měli pod kontrolou celý zápas," vyzdvihl v rozhovoru pro klubový web trenér Roman Pivarník.

Jeho svěřenci měli i po vedoucí brance územní převahu a ve 33. minutě přidali druhý gól: Lietava u brankové čáry vybojoval v duelu se stoperem Podstavkem zdánlivě ztracený balon a našel neobsazeného Radu, jenž už neměl vůbec žádný problém přesně zakončit. „Postoupili jsme zaslouženě, hráli jsme s velkým nasazením. Rozhodně s větším než soupeř," zdůraznil střelec Jakub Rada.

„Klokani" dominovali i ve druhé půli, ale další slibné šance střídající Mikuš ani Lietava neproměnili. „Přístup celého mužstva byl velmi dobrý. Dokázali jsme stlačit hřiště a vytvářet si šance," liboval si trenér Pivarník. „Akorát je škoda, že z tolika vyložených šancí jsme využili jen dvě," litoval. „Navíc jsme v době, kdy jsme vedli 2:0, také udělali fatální chyby, které by v zápase neměly být," dodal po utkání trenér Bohemians.

Jeho svěřenci poprvé v sezoně vyhráli soutěžní duel na domácím stadionu a v osmifinále je čeká Jablonec. „My víme, že Jablonec chce každý rok až do finále a pak celý pohár samozřejmě i vyhrát. Ale bude to otázka i momentální formy. Je to už dvojzápas, takže se pokusíme o postup i my zabojovat," ujistil Pivarník.

Podobně se na dvojzápas s Jabloncem dívá i autor druhé branky vítězů. „Jsme rádi, že jsme přes ligového soupeře postoupili a že nás v poháru čekají dva kvalitní zápasy. Což je lepší než čtrnáct dní jen trénovat," usmíval se Rada.

Fotbalisté Dynama, kteří do Prahy jeli bez několika hráčů základní sestavy, už ve třetím soutěžním utkání v řadě nedali ani gól (předtím v Jihlavě 0:0 a v Teplicích 0:4). „Přitom jsme šance měli, bohužel jsme je neproměnili," mrzely trenéra Luboše Urbana některé nevyužité brankové příležitosti (mj. ve 27. minutě, kdy si Michal Škoda zpracoval centrovaný míč, v tísni ale pálil těsně nad Havránkovu bránu, anebo v samém závěru prvního poločasu, kdy domácí stoper Cseh ztratil balon před vlastním vápnem, Škoda jej předložil do gólovky Fundovi, jehož střelu ale stoper Brabec tečoval na rohový kop).

Z domácích šancí za zmínku stojí zejména 72. minuta, kdy střídající Mikuš sám před bránou jejího strážce Fryštáka nepřekonal. Tři minuty nato českobudějovický brankář vychytal i Lietavu.

„Přijeli jsme v hodně okleštěné sestavě," uvedl pro klubový web trenér Dynama Luboš Urban a posteskl si, že se prakticky rozpadla kompletní obranná čtveřice. „Zranění či nemocní jsou Machovec, Lengyel a Klesa. Rozhodli jsme se tudíž, že dostanou šanci i hráči z lavičky, aby ukázali, jestli mají na základní sestavu a už výsledek naznačuje, že ne. Řada hráčů mě nepřesvědčila, že by mohli nastoupit v základní sestavě," poznamenal budějovický kouč, dle něhož Bohemka vyhrála zcela zaslouženě.

Za klad označil to, že mužstvo mělo i během reprezentační pauzy zápasový rytmus. „Prohrát 2:0 není ostuda, byli jsme ale málo nebezpeční. Oba góly jsme dostali po strašných individuálních chybách," zlobil se Luboš Urban.

V sobotu hraje v I. lize Dynamo doma se Slováckem (17).

Bohemians 1905 – Dynamo ČB 2:0 (2:0)

Branky: 8. Mosquera, 33. Rada. ŽK: Dvořák, Funda. Diváci: 1799. Rozhodčí: Berka – Vlasjuk, Vaňkát.

Bohemians: Havránek – Kalina, Cseh, Brabec, Šírl – Jindřišek, Rada – Bartek, Nerad (69. Mikuš), Mosquera (83. Engelmann) – Lietava (87. Hubínek).

Dynamo ČB: Fryšták – Dvořák, Podstavek, Novák, Hanzlík – Vošahlík, Brunclík (67. Volešák), Hála, Herzán, Funda (57. Koreš) – Škoda (57. Linhart).

ČFL: Union N. Bydžov – Písek 2:1 (1:0)

V první půli měli v poli mírnou převahu domácí, gól však dali až v nastaveném čase. Po změně stran hosté začali aktivně a po zásluze Dolejšem vyrovnali, domácí však už tři minuty nato šli opět do vedení, které uhájili až do konce.

Branky: 45. +1 Žalman, 53. Macháček – 50. Dolejš. Diváci: 295. Rozhodčí: Pastyřík – Kříž, Košan. Písek: Satrapa – Basaraba, Holub, Rendla, Šlehofer – Nohava, Kalášek, Zahrádka (72. Šťastný) – Dolejš, Němec, Voráček (76. Bakule).