"Bude se hrát." Páteční informace z Okresního fotbalového svazu v Českých Budějovicích byla pro týmy z okresního přeboru klíčová, hráči čekali v pozoru. Měli totiž na programu ještě předehrávané první jarní kolo.

„Jak jsem mluvil se zástupci oddílů, zatím by neměl být s hřišti problém," ujišťoval v pátek odpoledne Deníku sekretář svazu Karel Franěk. Na poslední chvíli ještě posvětil změnu termínu sobotního utkání ve Čtyřech Dvorech na 10. hodinu.

Situace se samozřejmě může během soboty změnit, pak záleží na rozhodčím, zda uzná hrací plochu za způsobilou, varoval Deník v sobotním vydání. "Případně máme k dispozici za týden náhradní termín," konstatoval Karel Franěk.

Neplachovský činovník Lukáš Blažek vyjádřil obavy, zda poslední utkání s Dobrou Vodou B v Dolním Bukovsku, kde na podzim klub našel azyl, vůbec bude sehráno. "Měli bychom hrát v Bukovsku v sobotu v 10:30, ale nejsem si kvůli počasí jistý, jestli to půjde. Zrovna mi volal správce z Bukovska, že už tam jsou louže a s fotbalem to nebude mít nic společného. Už minulý týden, když v sobotu hráli domácí, dostalo hřiště docela zabrat a my v neděli už spíše klouzali v blátě…," popisoval Deníku Blažek ve svém mailu.

V DOlním Bukovsku tak jistě kvitují, že v sobotu ráno STK okresního svazu rozhodnutí vzhledem ke klimatickým podmínkám nakonec přehodnotila a celé kolo raději odvolala…