Nemanický fotbal letos v létě slavil osmdesátiny. Nadělil si k nim okamžitý návrat do okresního přeboru, ale tým kolem zkušených matadorů Dubského, Kochlöfla a Remty jako by neměl dost – na podzim se mu nebývale daří, po 9. kole se dokonce vyšvihl do čela tabulky! K derby do Hrdějovic tak pojede v sobotu jako lídr okresního přeboru.

Období pádů a vzestupů je pro nemanický klub typické, V minulosti nejednou přebor opustil, aby jej zase vybojoval zpátky. Zřejmě nejúspěšnější sezonu prožil v ročníku 1964/1965, kdy soutěž vyhrál a postoupil do I.B třídy, později dokonce účinkoval v I.A. Naváže na zlaté časy?

Při utkání v Týně se blýskl domácí odchovanec v brance Hrdějovic Robert Spěvák, jenž kryl řadu nebezpečných šancí a udržel čisté konto. Temelín porazil Hlubokou a Hrdina se trefil přímo z rohu.

TÝN B – HRDĚJOVICE B 0:1 (0:0) – Domácí po výhře áčka v Želči nabili sestavu pendly, předvedli divákům pohledný fotbal, ale řadu šancí smolně zahodili – a nakonec prohráli. Jak už je v Týně zvykem, domácí  začali náporem. V 7. min. po nahrávce Kličky Štos mířil vedle. Štos tím načal přehlídku zahozených příležitostí, do poločasu mohl nastřílet hattrick! V 15. min. opět Štos mohl otevřít skóre, ale mířil těsně nad. Týnští pokračovali v aktivní hře, a tak se hrálo před bránou hostí, kde se hráči předháněli v zahazování šancí. Štosovu střelu hostující Spěvák kryl, po půlhodině stejný hráč se dostal do zakončení hlavou a gólman byl znovu na místě. I druhý poločas se hrál podle domácích not. V 50. min. byla Olympie blizoučko gólu, Bouda trefil tyč a z dorážky Šálený přestřelil prázdnou branku… Hosté odpověděli v 52. min. střelou Bárty, která ještě v síti neskončila. Ale za dvě minuty opět Bárta potrestal nedůrazný odkop Týnských, křižnou střelou nedal Ratajovi šanci – 0:1. Zato  Týnu nebylo souzeno dát gól: Meidl přihrával, Klička střílel a nejlepší hráč hostů, týnský odchovanec v bráně Hrdějovic Robert Spěvák (v domácí sestavě nechyběl jeho bratr David), byl opět pozorný. Měl i štěstí, když po Meidlově centru Štos trefil jeho náruč. V poslední minutě utekl hostující Kučera, ale zkušeného Rataje nepřekonal.
Sudí Feitl. ŽK 2:1 (Meidl, Bouda – Mir. Votruba). Diváci: 50.

RUDOLFOV B – OLEŠNICE 1:1 (1:0) – Na Rudolfově se hrál vyrovnaný zápas, pro diváky pohledný, protože oba týmy předváděly pohledný, útočný fotbal. Hra se přelévala ze strany na stranu. Před oběma brankami se zrodily šance, ale střelci neměli svůj den, a tak utkání skončilo zaslouženou remízou 1:1. Branky: Kubů –  Fiala.
Pískal rozhodčí Ambrůžek. ŽK 1:3. Diváci: 30.

NEPLACHOV – LOKO ČB B  1:1 (0:1) – V prvním poločase se oba celky spíše hledaly a čekaly na chybu soupeře.  Domácím vázla souhra a z jejich nepřesností těžili dobře napadající hosté, kteří se také začali pouštět do útočných akcí. Ke konci prvního poločasu se domácí přece jen dostali do zakončení, štěstí zkoušeli Kadlec (přišel na hostování z D. Bukovska) a M. Dušák, ale jejich střely Vaňasovu branku těsně minuly. Ve 40. min. se hostům povedl rychlý brejk. Hostující kapitán Weinreb přihrál Hoange Thevvovi, jenž dokázal obejít posledního hráče domácích Láníka a technicky obstřelil gólmana Zasadila. Do druhého poločasu se domácí vrhli se snahou vyrovnat. V 50. min. měli jedinečnou šanci, protože ve vápně byl sražen P. Švec a pískala se penalta. Míč si vzal Mohamed, ale jeho střelu Vaňas vystihl!  Další šanci na vyrovnání měl po pěkné kombinaci ve středu hřiště Brčák, jenž trefil tyč. Domácí se tlačili se dopředu, ale soupeř dobře bránil, navíc Čapek na hrotu útoku držel obranu Neplachova ve střehu. V 75. min. se hostům povedl brejk a Weinreb po rychlé kombinaci s Petrouem trefil tyč! Domácí se nakonec vyrovnání dočkali, když se v 80. min. prosadil po pravé straně M. Dušák a přihrál před bránu nabíhající M. Čadovi. V posledních deseti minutách zápasu se domácí ještě snažili přidat druhý, vítězný gól, ale dobře bránící Lokomotiva byla proti.
Pískal rozhodčí Hybšman. ŽK 2:3. Diváci: 60.

NEMANICE – SRUBEC 5:2 (5:0) – Utkání dvou rozdílných poločasů začalo koncertem nemanických fotbalistů, které poslal v 10. min. do vedení poslední dobou výborně hrající Kubát, jenž napřáhl z hranice vápna. Ve 20. min. našel Kochlöfl dlouhým pasem Křiváčka a ten si sám před gólmanem věděl rady. Za další dvě minuty našel Dubský Remtu, který si pohrál se srubeckou obranou i s gólmanem a zkušeně zavěsil. Poté zahodili své šance Dubský a Kochlöfl. Dočkal se až Remta, jenž ve 35. min. zvýšil na 4:0. Účet prvního poločasu podtrhla ukázková spolupráce Kochlöfla s Dubským a domácí kapitán přidal pátý gól. Druhý poločas zahájily Nemanice dvěma neproměněnými šancemi Dubského a Kochlöfla. Poté se osmělili i hosté, kteří předvedli zlepšený výkon. Nejprve Černý chytil penaltu Reinkemu, ale v 70. min. už kapituloval: Kroupův trestný kop mu prošel pod tělem do sítě. Hosté stihli nastřelit tyč (Nestával), v 90. min. byl ve vápně sražen jejich nejlepší hráč Hekrdla a penaltu sám proměnil.  Nemanice se po hodně dlouhé době vyhouply do čela okresního přeboru.
Bez karet pískal rozhodčí Samohejl. Diváci: 80. 

TEMELÍN – HLUBOKÁ B 4:1 (2:1) – Nedělní šlágr s vedoucím týmem tabulky se hrál kvůli podmáčenému terénu na náhradním hřišti. Půl hodiny bylo utkání vyrovnané se šancemi na obou stranách. Po několika temelínských střelách trefil v 18. min. dobře hrající M. Jaroš tyč. Vedoucí gól obstaral lišák Hrdina ve 24. min. gólem přímo z rohového kopu. Hosté brzy vyrovnali Křiváčkem a v závěru poločasu čelili snaze Temelína o vstřelení gólu do šatny. Po několika  slibných šancích se ujal Hrdinův trestný kop: gólman hostí neudržel mokrý  míč v rukavicích a  dobíhající J. Jaroš dal na 2:1. Do druhého poločasu vstoupili aktivněji Hlubočtí, hlavně zkušení Povišer, Kovařík a Hezoučký byli na trávníku vidět. Temelínští však postupně přebírali iniciativu a v krátkém sledu měli tři vyložené šance. Změnu skóre přinesl až únik J. Jaroše v 62. min. Hosté posílili útok o Kovaříka, ale dobře hrající Temelín byl k nezastavení. Pavlovič mohl zvýraznit vítězství lobem, který těsně minul bránu. Poslední slovo měl kapitán  Vornay.  Do pohledného duelu zapadl i dobrý výkon hlavního rozhodčího Šafránka.
ŽK 1:2. Diváci: 100.

H. STROPNICE – N. HODĚJOVICE 3:0 (2:0) – V prvním poločasu si diváci moc pěkného fotbalu neužili, protože hra byla z obou stran dost nepřesná. Výjimkou byla 10. min., kdy Němec obešel ve středu hřiště tři hráče, přistrčil míč na šestnáctku volnému Miklovi a ten tvrdou střelou k tyči dostal domácí do vedení. Za minutu mohlo být vyrovnáno, ale hostující Dvořák ve velké šanci přestřelil prázdnou branku! Ve 26. min.  otálel hodějovický kapitán Janovský s rozehrávkou tak dlouho, až mu Šedivý vypíchl míč a své sólo z půlky chladnokrevně zakončil. Hosté zahrozili před poločasem, kdy Šíma střílel z 10 metrů těsně vedle. Na začátku druhého dějství trefil hostující Forota tyč. To byla poslední gólová šance hostů v zápase. V 60. min. přišel do hry domácí Kotrč a jeho zkušenost a přesná rozehrávka přinesly domácím velké příležitosti.  Během pěti minut Kotrč připravil dvě gólovky pro Šedivého, ale ten je trestuhodně zahodil.  Potom Kotrč uvolnil Baštu, jenž běžel sám na branku a těsně minul. Definitivní klid dal domácím střídající Szypula, jenž v 87. min. proměnil sólo a zvýšil na 3:0. Ve velkých šancích selhali Mikl a Šedivý. Nebýt impotence domácích střelců, odvezli si hosté větší příděl.
Rozhodčí Vejčík. ŽK 2:3. Přihlíželo 70 diváků.

ČT. DVORY B – PLANÁ 4:4  (2:2) – Do utkání vstoupili aktivněji hosté, v první vážné šanci se ocitl ve 12. min. po rohu Bendík, ale hlavou mířil dal nad. Vzápětí se dostal do šance na druhé straně Dědina, ale brankář Fabián jeho pokus vyrazil. Z následného rohu si po hlavičce Zahradníka hosté srazili míč do vlastní branky. Domácí zvýšili po pěkné akci Zd. Novotný, Češka, Martin Novotný. Hosté korigovali z penalty, Dědinův faul potrestal Pintér. Hosté byli dále aktivnější a ve 43. min. zcela volný Mavrodiev vyrovnal. Do druhé půle lépe vstoupila Planá. Vše podstatné se odehrálo mezi 50. a 62. min., kdy padly čtyři góly! Nejprve ze skrumáže snížil Balogh, vzápětí na druhé straně Staněk orazítkoval z 30 metrů břevno. V 59. min. Staněk proměnil penaltu a obrat dokonal v 61. min. domácí Maliňák, který se opřel do míče z 25 metrů, hostující stoper ještě tečoval balon do protipohybu brankáře Fabiána a bylo to 4:3!  Domácí se z vedení neradovali dlouho, hned za minutu srovnal Balogh. Od té chvíle se hra rozmělnila v dešti do řady osobních soubojů. Rozhodnutí měl na kopačce Staněk, jenž dobře zahrál trestný kop, ale Fabiánův zákrok hosty zachránil.
Pískal rozhodčí Klíma. ŽK 1:3. Přihlíželo 70 diváků.