Největší fotbalový turnaj pro žáky základních škol rozhýbal tisícovky dětí. Okresní kolo se hrálo na univerzitním hřišti v Č. Budějovicích, krajské je naplánováno na polovinu května do Písku. "Měli jsme pětatřicet družstev," popisuje ředitel turnaje Tomáš Skolka za obě kategorie. "Devatenáct týmů bylo ve starších, šestnáct v mladších."
Letos se koná jubilejní 20. ročník McDonald's Cupu. Ve dvou věkových kategoriích nastupuje do turnaje v celé České republice téměř 80 tisíc chlapců a děvčat ve věku 6-11 let. McDonald's Cup se hraje v téměř 4 tisících základních školách České republiky a stále se zapojují další. Padaly krásné góly, autorem jednoho z nich byl Michal Šulc ze Základní školy L. Kuby v Českých Budějovicích: "Tomáš Koukol mi nahrál, já byl před prázdnou brankou, dal jsem si to na levou nohu a dal jsem gól,"  popisoval. "Ani jsem nemířil," vyprávěl šikovný fotbalista.
Ředitel turnaje Tomáš Skolka si všiml, že mezi hráči bojovala v kopačkách také děvčata. "To je úžasná věc. Děvčata se zapojují do fotbalu čím dál víc."

Základní školy v turnaji:
Kategorie A (mladší): 1. Nerudova , 2. Grünwaldova, 3.L.Kuby, 4. O.Nedbala.
Kategorie B (starší): 1. Grünwaldova, 2. Kamenný Újezd, 3. Kubatova, 4. Pohůrecká.