Ta hrála v mezistátním utkání se Slovenskem a prohrála s ním v Senci 1:3.

Jak jste pozvánku do jednadvacítky přijal? Překvapilo vás to?

Samozřejmě, že jsem z toho něl velkou radost. Pan Dovalil povolal hodně nových kluků a já jsem rád, že dal nám mladým dal šanci se ukázat.

Vy jste šel na hřiště až na poslední čtvrthodinu. Nemrzelo vás, že jste neměl víc prostoru?

Byl bych rád, kdybych mohl na hřišti být delší dobu, byl jsem ale rád, že jsem si vůbec mohl zahrát. Někteří kluci se na hřiště nedostali vůbec.

Trenér Dovalil nominaci zdůvodnil tím, že povolal spíš hráče, s nimiž počítá pro nový kvalifikační cyklus. Co Slováci?

Slováci postavili jednadvacítku, se níž hráli kvalifikaci, takže většinou to byli starší kluci. To o naší prohře ale nerozhodlo. Slováci lepší nebyli, ale dávali góly po našich chybách.

A co vy? Stihl jste se dostat do nějaké šance?

Hned, jak jsem přišel na hřiště, jsem po rohu střílel hlavou, ale dal jsem to kousek vedle. Bylo to ještě za stavu 2:1 a bylo by moc hezké, kdyby mi to tam spadlo. .

Za jednadvacítku jste hrál prvně, ale v mládeži už reprezentační starty máte, ne?

Hrál jsem za devatenáctku a předtím i za sedmnáctku, se kterou jsem byl i na mistrovství Evropy. O mistrovství světa v Mexiku jsem pro zranění přišel. Jednadvacítka je ale zatím můj vrchol, tam už je všechno profi.

Zpátky z reprezentace do klubu, v jehož dresu vás čekají klíčové bitvy o návrat do I. ligy. Hodně vás mrzelo, že jste po remíze ve Zlíně postupové příčky opustili?

Bylo by lepší, kdybychom měli ze Zlína tři body, ani ten jeden však není tak špatný. Stále jsme ve hře o postup.

Vy jste šel do hry až ke konci. Nevadilo vám to?

Trenér to vysvětlil tím, že chtěl posílit střed hřiště, proto jsme hráli na tři středové záložníky. Já tam šel v době, kdy nás Zlín gólem na 1:1 zaskočil a my už toho moc nevymysleli.

Teď v neděli přivítáte Karvinou. Těšíte se?

Je to nepříjemný soupeř a na podzim jsme to tam lehké neměli, ale nakonec jsme vyhráli. Doma bychom tudíž také měli určitě vyhrát a uděláme pro to všechno, co bude v našich silách.

Možná, že na to, abyste postoupili, teď budete muset vyhrát už všechny čtyři zápasy, co ještě do konce soutěže chybí…

Všechna utkání, která nás nás ještě čekají, jsou hodně důležitá, ale to pro nás byly také ty zápasy, které už jsme odehráli. Teď ale myslíme jedině na Karvinou a já věřím, že na to, abychom s ní vyhráli, rozhodně máme.