Tři poslední zápasy v řadě, tři výhry, navíc všechny s nulou. Pro brankáře skvělá vizitka!

Samozřejmě, že mě taková bilance těší, není to ale jen moje práce. To je zásluha celého týmu, kluci přede mnou výborně brání. Třeba teď to bylo ze strany Pardubic téměř bez šance. Jestli oni měli jednu dvě střely na bránu,tak to bylo všechno, jinak nic. A to by v soutěži, co hrajeme, měl gólman chytit.

To asi měl, ale třeba minule doma se Sokolovem jste si na nedostatek práce stěžovat rozhodně nemohl…

To je sice pravda, na druhou stranu ale tady jsem od toho, abych něco chytil. Pokud bych nic navíc nechytil, nemám tady co dělat. Něco je třeba chytit a jsem rád, že teď se mi zatím daří. Hlavně, aby to tak pokračovalo i dál.

Říkal jste, že vás Pardubice moc neohrožovaly, nicméně co ta Hundákova střela cirka ve třicáté minutě, kterou jste vykopl jen reflexivně?

Míč nešel daleko ode mě, vlastně to šlo přímo na mě. To jsem musel chytit. To by byl hodně hloupý gól, kdybych tu ránu pustil.

A co zhruba po hodině hry, kdy si Fusek zasekl míč kolem Mráze a zpoza něj tvrdě vypálil? Takové rány ze tmy brankáři zrovna nemilují…

Ani já takové rány vůbec nemám rád, naštěstí to ale šlo kousek ode mě, já stačil zareagovat a ten balon vyboxovat.

Když pomineme tu tyčku, co Pardubice nastřelily hned na začátku, byly tyhle dvě rány pro vás největším nebezpečím?

Řekl bych, že ano. Oni toho skutečně tady moc neměli.

A ta tyčka? Zdálo se, že jí předcházel ofsajd?

To já z brány těžko posoudím… On se zřejmě snažil mě překvapit, protože já čekal střelu na zadní tyč, on to ale poslal na přední, ale naštěstí to jen tak lízlo o tyčku.

Trenéru Nádvorníkovi už jsme blahopřáli, protože vyhrát za sebou tři zápasy ve druhé lize není vůbec jednoduché. Také si to myslíte?

Snadné to není, ve druhé lize se lehko nevyhrává. Ale když je na to tým a máte i trošku štěstíčka, tak proč ne?

Čím si vysvětlujete, že jste podobnou bilanci neměli v prvních kolech? Bylo to tím, že jste na rozjezd měli těžší soupeře?

Měli jsme dost těžký los a navíc jsme tady spousta nových kluků a ta sestava si potřebovala trošku sednout. Poznávali jsme, co můžeme jeden od druhého čekat. Teď si to už sedlo a vezeme se na vítězné vlně.

Když má brankář tolik nul, jako v této sezoně vy, není to pro něho zátěží? Nesvazuje vás to?

Nevím, jak kdo, ale já na to vůbec nemyslím. Do každého zápasu jdu s čistou hlavou.

Pan Smrž před sezonou vyslovil přání, abyste hráli o páté až osmé místo. Zdá se, že jste si slova šéfa klubu vzali k srdci…

Myslím si, že ten cíl vypadá docela reálně.

A výš nemyslíte?

Zatím ne. Myslíme vždy na nejbližší zápas. Teď jsme porazili Pardubice a v pátek chceme uspět i na Střížkově.

Mladíci Táborska doma už ve čtvrtek

Fotbalisté jihočeských týmů, hrajících v ligových soutěžích, si své zápasy na sklonku týdne naplánovali na čtyři dny za sebou.

Jako první půjdou do boje o body mladíci Táborska, kteří v lize juniorů změří síly s Mladou Boleslaví na Soukeníku už ve čtvrtek od 16.30 hodin.

Ve II. lize by chtělo Táborsko prodloužit vítěznou sérii i v Praze s Bohemians už pátek (výkop v 16.30), zatímco fotbalisty Dynama čeká těžké utkání v Mostě až v neděli (16.00).

Už na pátek si pozvala fotbalisty Chomutova také strakonická farma Dynama, jejíž zápas začne v Č. Budějovicích na Složišti v 17 hodin.

Devatenáctka Dynama zkusí vybojovat první výhru v letošní I. lize dorostu v sobotu na Složišti s Pardubicemi (13).