Tentokrát na hřišti Slovácka, které naopak před sobotním zápasem s Dynamem doma šestkrát v řadě nevyhrálo.

Domácí rozhodli o svém vítězství už v prvním dějství po gólech Diviše a Kalouda. Po přestávce se Dynamo zlepšilo a hned v nástupu do druhé půle Benát snížil, vyrovnat se ale hostům nepodařilo a naopak v závěru Došek třetím gólem vítězství Slovácka zpečetil.

„Myslím, že jsme tentokrát podali daleko lepší výkon, než v předchozích zápasech, a to přesto, že jsme opět inkasovali tři góly," konstatoval po zápase trenér Dynama František Cipro. „S tím, že se zlepšujeme, což by mohlo být příslibem do budoucna, sice mohu být spokojen, ale musíme se vyvarovat hloupých chyb, kterých jsme se znovu dopustili," posteskl si.

Domácí měli od začátku více ze hry a tradičně si vytvářeli největší šance ze standardních situací. Po jedné z nich vracel míč do vápna Kerbr, balon propadl až na zadní tyč, kde ho Diviš zblízka doklepl do sítě. Po dalším centru z přímého kopu vznikl ve vápně Budějovic velký závar a brankář Křížek na brankové čáře ekvilibristikou s míčem zachránil hosty od dalšího gólu. Jenže ve 42. minutě už opět inkasoval: brejk Slovácka zastavil až faulem Lengyel, Kalouda si stoupl k přímému kopu a precizní střelou přes zeď rozveselil Uherské Hradiště podruhé. „Zase se jednalo o hloupé góly," mrzelo Cipra.

Pět minut po změně stran však hosté zápas zdramatizovali. Prajza při odkopu trefil jen napadajícího Benáta, zkušený záložník byl u míče jako první a nekompromisní střelou pod břevno snížil.

Hosté pak byli blízko srovnání, avšak Machovcův přímý kop skvěle vyrazil brankář Heča. Další velkou možnost mělo Dynamo čtvrt hodiny před koncem, kdy nejprve obrana Slovácka na poslední chvíli zablokovala střelu Janotky, míče se ale zmocnil Benát, vyslal tečovanou střelu a Heča se musel hodně natahovat, aby udržel vedení.

„Druhou půli jsme hráli dobře, pomohl nám příchod Chriena, který přinesl do hry více klidu, rozvahu a práci s míčem. Domácí měli trochu štěstí. Nejenom při Machovcově trestňáku, který brankář skvěle vytáhl, ale i potom jak zázračně chytil střelu za stavu 2:1," připomněl Cipro.

Jihočechy zahozené šance mrzely o to víc v 83. minutě. To běžel sám na brankáře Došek, napoprvé sice neuspěl, sám si ale střelu dorazil a zaznamenal svou první jarní branku.

„Z nepochopitelných důvodů jsme se ve druhé půli zalekli soupeře, který byl z kategorie slabších. Budu se ptát hráčů, proč tak přistoupili ke druhé půli," hněval se domácí trenér Svatopluk Habanec. „Nebýt brankáře Heči, mohli jsme mít hlavy dole. Tak se dál těžko posuneme. Snad se to tímto zápasem teď zlomí. Když máme osmadvacet bodů, třeba se to v hlavách hráčů změní," zadoufal trenér Slovácka.

Zatímco Slovácko se ziskem tří bodů vzdálilo sestupovému pásmu, Dynamo přes zlepšení ve druhé půli je po páté prohře v řadě pádu do II. ligy zase o něco blíž. O víkendu má I. liga volno a příští sobotu 4. dubna přijede na jih Čech silný Jablonec.

Slovácko – Dynamo ČB 3:1 (2:0)

Branky: 19. Diviš, 42. Kalouda, 83. Došek – 50. Benát. ŽK: Škoda, Lengyel. Diváci: 3518. Rozhodčí: Zelinka – Nádvorník, Kotalík.

Slovácko: Heča – Prajza, Rada, Košút, Šimko – Šumulikoski – Diviš (69. Hlúpik), Kalouda, Valenta (89. Sadílek), Kerbr (87. Civič) – Došek.

Dynamo: Křížek – Janotka, Lengyel, Novák, Machovec – Benát, Eliáš – Pešek (72. Řezáč), Hála (46. Chrien), Funda (77. Varadi) – Škoda.

Rozdílné poločasy

Třetím gólem pečetil výhru Slovácka s Dynamem kanonýr Libor Došek: „V první půli jsme byli lepší a vyjádřili to i dvěma góly, takže spokojenost. Zato po půli jsme začali katastrofálně a zřejmě jsme si mysleli, že už to nějak dohrajeme. Hosté dali kontaktní gól a pak tam měli ještě jednu šanci. Zbytečně jsme si to zkomplikovali. Druhá půle, to z naší strany byla bída…"

Naopak Roman Lengyel si druhé dějství chválil: „V poločase jsme o dva góly prohrávali a neměli tudíž už co ztratit. Podle toho naše hra po přestávce také vypadala a druhou půli jsme hodně zlobili. Dali jsme gól a měli ještě další příležitost. Myslím si, že kdybychom dali na 2:2, že by se Slovácko ještě hodně bálo o výsledek…"