Fanoušci Sedlece, ruku na srdce: Kdo z vás čekal, že tým, nalosovaný letos do budějovicko – krumlovské skupiny, pojede v pátém kole bojovat do Frymburka o první místo?

Loňský nováček ještě na podzim neprohrál a je překvapením I.B třídy. Potřetí v řadě bodovaly naplno Ledenice a brankové hody – do té správné sítě – zažila po dlouhé době Dříteň. Naopak Lišov, který sestoupil, v soutěži čeká na první vítězství, stejně jako Zliv. Nemanicím se venku nedaří, a tak spoléhají na nejbližší utkání doma s Dřítní.

SEDLEC – K. ÚJEZD 4:1. Stanislav Šindelář, trenér Sedlece: „Splnili jsme povinnost a přálo nám i štěstí, když jsme po čtvrthodině hry dali dva slepené góly. Soupeř z protiútoku před poločasem snížil. Ve druhé půli se po čtyřech minutách kopala proti nám penalta, kterou Hanzal vyrazil, a tím nám hodně pomohl. Hosté měli mírnou převahu, naštěstí jsme dali gól na 3:1. Posledních deset minut jsme dohráli bez vyloučeného Šindeláře, kvůli zranění se pět minut prodlužovalo. V deseti  utekl Reindl a únik proměnil, takže jsme vyhráli 4:1. Spokojenost s body, hru ještě musíme zlepšit. Ve Frymburku nás v příštím kole čeká souboj prvního s druhým! Start do sezony se nám povedl výborně, vždyť loni jsme za celý podzim uhráli sedm bodů, teď už jich máme deset!"

Vojtěch Brozman, trenér K. Újezda: „První půle nám  nevyšla, dostali jsme dva góly. Do druhé jsme ale vstoupili velice dobře a ve 48. min. měli možnost kopat penaltu, kterou jsme nedali. Vypracovali jsme si šest čistých gólových situací, ale pokaždé jsme trefili brankáře, který nás vyloženě vychytal! Domácím se povedly dva protiútoky a dali góly na 3:1 a 4:1. Hrajeme, hrajeme, ale neumíme dát gól…"

H. PLANÁ – NEMANICE 3:1. Miroslav Dubský, trenér Nemanic: „Do kolen nás poslal gól Plané do šatny na 2:1. Ve 38. jsme vyrovnávali  na 1:1, ale ihned ve 42. min. jsme inkasovali.Ve druhé půli jsme trochu otevřeli hru. Planá hrála, co potřebovala, šla si pro tři body. My jsme opět střelecky neuspěli, útočníci netrefují bránu, navíc Remta má z Plané nadvakrát přeražený nos. Nedá se nic dělat, musíme zabodovat v domácím utkání s Dřítní, když se nám venku nedaří…"

DŘÍTEŇ – PŘÍDOLÍ 8:1. Václav Stulík, trenér Dřítně: „Po dlouhé době jsme odehráli pohodový zápas. První velkou šanci sice měli hosté, ale hlavičkovali těsně vedle. Z protiútoku jsme dali vedoucí gól a do 5. min. jsme vedli 2:0. Dlouho se nic nedělo, až v závěru poločasu jsme dali dva góly a do kabin šli s dostatečným náskokem. O přestávce jsem apeloval na hráče, aby zkusili hrát vzadu na nulu, ale my nějakou hloupost musíme vždy udělat… Soupeř snížil, vzápětí jsme přidali další branku a v pohodě dovedli zápas do vítězného konce. Jediná černá kaňka je nezaviněné zranění Jardy Klimeše (lýtkový sval), jenž je pořád ofenzivním tahounem mužstva. Bude několik zápasů chybět ."

KAPLICE B – ZLIV 3:2 . Roman Švec, trenér Zlivi: „Určili jsme si taktiku, že není na co čekat, budeme hrát otevřený fotbal – a do 21. min. se nám to dařilo. Většinou jsme hráli na polovině soupeře, ale z protiútoku jsme inkasovali. Nicméně pokračovali jsme v aktivní hře a do konce poločasu vyrovnali krásnou střelou Boubala. Do šaten jsme šli spokojeni. Druhý poločas jsme zahájili opět aktivně, ale Kaplice dvakrát zaútočila a vedla 3:1. Snažili jsme se zkorigovat stav a v 78. min.  Kovařík z přímého kopu snížil. Dohrávali jsme bez brankáře, vyrovnat už jsme nestihli. S předvedenou hrou jsem byl spokojen – předvedli jsme výkon, jaký bych si na podzim představoval. Věřím, že jsme se odrazili k lepším výkonům a doma proti Českému Krumlovu to potvrdíme i bodově."

LEDENICE – LOMNICE 2:0.  František Švaňa, trenér Ledenic: „ Utkání pro nás začalo hrozně! Soupeř zahrával pokutový kop, ale brankář Mičan jej chytil. Naopak Kučera si zpracoval balon a střelou z 25 metrů nás poslal do vedení. Soupeř měl záchvěvy, ale kazil dost přihrávek, stejně jako my, takže poločas se dohrál mezi šestnáctkami. Do druhé půle jsem stáhl Lamáčka na post stopera, Benháka zařadil do středu zálohy a začali jsme mít navrch. V 80. min. skončila spolupráce Winklera s Benhákem gólem k tyči na 2:0. Mužstvo bojovalo a tři poslední zápasy vyhrálo, takže hráči zaslouží pochvalu. V dalším utkání nastoupíme znovu doma proti Třeběticím."

LIŠOV – TEMELÍN 1:2. Štefan Farkaš, vedoucí Lišova: „Do zápasu jsme šli s odhodláním konečně bodovat naplno, což se nám naposledy povedlo 6. června s Lokotkou. Již v 6. min. po chybě u postranní čáry a ztrátě balonu prošel hostující hráč až do velkého vápna, a protože nikdo nebyl schopen ho zastavit, dal na 0:1. Poté byla hra celkem vyrovnaná a ve 35. min. po pěkné akci Macha a jeho přihrávce z levé strany srovnal Beneda mladší. Ve 44. min. byl náš hráč sražen ve vápně, ale k našemu údivu se penalta nepískala. Ve druhém poločase jsme viděli průměrný fotbal, měli jsme sice častěji míč na kopačkách, ale bohužel bez větších šancí. V 65. min. byla další penaltová situace, ale píšťalka rozhodčí zůstala němá. Po podobném faulu na hráče Temelína v 85. min. se penalta kopala a Lisner upravil na 1:2. Jak byl výkon proti Klikovu výborný, tentokrát po zápase zavládlo zklamání."

Miloslav Beránek, vedoucí Temelína: „Mužstvo se po prohře doma potřebovalo dostat do hry, především se vyvarovat chyb. Zápas pro nás začal dobře, již v 6. min. po pěkné kombinaci Jan Jaroš otevřel skóre. Domácí poté hrozili nebezpečnými brejky a  několikrát při nás stálo štěstí – až do 35. min., kdy Lišov vyrovnal. Druhý poločas byl  v naší režii a bylo otázkou času, kdy dáme gól. Ten přišel v 80. min., kdy nejlepší hráč zápasu Lisner proměnil penaltu ve vítězný gól. Spokojenost po všech stránkách. V dalším kole máme doma Kardašovu Řečici, která  podlehla Klikovu nečekaně vysoko 0:6."