Sobotní šlágr mezi Katovicemi a Jankovem byl vskutku velice důstojným vyvrcholením podzimní části Ondrášovka krajského přeboru ve fotbale. Na tom se shodla většina zúčastněných.

„Terén byl trochu těžší, zápas měl přesto díky oběma týmům dobrou kvalitu. Hrálo se v parádní atmosféře s velkým nasazením na obou stranách," kvitoval hru dvou nejlepších mužstev podzimu trenér Jankova Ivo Čech.
Příští sobotu se ještě hraje předehrávka úvodního jarního kola, remíza 1:1 v utkání prvních Katovic a druhého Jankova však rozhodla, že podzimním půlmistrem přeboru se stalo mužstvo ze Strakonicka. Katovice jsou přitom v soutěži nováčkem. Na konci jara se klub radoval z postupu z I. A třídy.
Podle trenéra Romana Malého to ovšem neznamená, že by klub měl hrát v přeboru druhé housle. „Náš kádr kvalitu skutečně má. Přesto je obdivuhodné, kolik bodů jsme na podzim nasbírali," říká Malý.
Katovice od počátku podzimu drtily jednoho soupeře za druhým. Až ve 12. kole s Želčí poprvé katovickým střelcům zvlhnul střelecký prach a následovaly i první porážky. V Hluboké a na Rudolfově.
„Proti Želči jsme určitě horší nebyli, ale soupeř nás zaskočil výbornou obranou. Předtím jsme dávali v průměru dva až tři góly na zápas, tentokrát jsme se poprvé gólově neprosadili a možná na nás padla i nějaká deka," vrací se k zádrhelům v závěru podzimu katovický kouč.
Nováček nevyhrál ani v posledním utkání na domácí půdě, bez ohledu na výsledky jarní předehrávky však lze konstatovat, že Katovice se staly podzimním přeborníkem zcela zaslouženě.
Za úspěch klub vděčí také svým věrným fanouškům. „Bez nich by to snad ani nešlo. Podporovali nás už v nižší soutěži a jezdí s námi i na venkovní zápasy. Kam přijedeme, tam jsou z toho u vytržení," děkuje fandům Roman Malý.
Spokojenost panuje také v Jankově. „Kluci pracovali poctivě a líbilo se mi, co po celý podzim předváděli," hodnotí podzim Ivo Čech.
Lituje jen, že jeho tým nevyhrál na závěr v Katovicích a v čele se tak nenachází právě Jankov. „Je to škoda, protože si myslím, že jsme měli víc šancí než domácí. Završit podzim výhrou, by byla taková malá třešnička na dortu," tváří se na oko nespokojeně Čech.
Katovice nastřílely na podzim nejvíce gólů, Jankov se zase může pochlubit nejlepší defenzívou. Podzimní postavení obou celků na čele přeboru proto nepřekvapuje.