Tradici založil Zdeněk Zbytek, ten dál spolupracuje s organizačním štábem, kterému pevnou rukou velí Helena Panská a Augustin Panský. "Spolupráce s Fotbalovou asociací České republiky je výborná," zmínil Augustin Panský fakt, že osmý ročník se hrál jako srovnávací turnaj akdemií.

Název turnaje připomíná, kdo nad ním převzal záštitu. "O pohár Karla Poborského," přikyvuje Panský. "Pro děti je to vzor, je to výborný fotbalista, jsme rádi, že s námi spolupracuje," dodal ředitel organizačního výboru turnaje Augustin Panský.

Vyvrcholení turnaje v Dolním Dvořišti, ocenění předávali starostka Helena Panská a Karel PoborskýVyvrcholení turnaje v Dolním Dvořišti, ocenění předávali starostka Helena Panská a Karel PoborskýZdroj: Deník/ Magic Cup Šumava

Kluby dorazily v nejsilnějším možném složení. Od rozcvičky, od prvního kontaktu s balonem braly zápasy velmi vážně. Dvojnásobnou radost z pozvánky měli fotbalisté pražské Dukly. "Oni jsou tradičními účastníky našeho turnaje, ale poprvé tu hráli jako tým, který není z nejvyšší soutěže," vysvětloval Panský.

A jak vnímali turnaj právě představitelé Dukly? "Je tu nádherné prostředí, pro nás je to příjemná změna," přikyvoval sekretář mládeže pražského klubu Tomáš Hubáček. "Hřiště jsou ve výborné stavu, navíc je to pro nás užitečná konfrontace s ligovými týmy. My hrajeme Českou divizi žáků, ostatní družstva v této kategorii jsou prvoligová. Pozvání na tento turnaj si velice vážíme. A prostředí? Vždyť nemusíme být jen v Praze. Je tu krásně."

Předseda Jihočeského volejbalového svazu sází na výchovu mládeže
Hrát jako Federer, lyžovat jako Ester, říká nový šéf krajského volejbalu

Centrem turnaje bylo jako každoročně Dolní Dvořiště. Místní nachystali perfektně stadion, napekli, navařili, připravili znělku Ligy mistrů. A ze základní školy dorazili i diváci. "Prááha. Prááha - Plzeň, Plzeň." Děti se překřikrovaly a vytvořily sportovní báječnou atmosféru.

Magic Cup Šumava - turnaj O pohár Karla Poborského je nejen kvalitní sportovní akcí, ale také významnou jihočeskou společenskou událostí.

Finále: Sparta Praha - Slavia Praha 1:2

Umístění: 1. Slavia Praha, 2. Sparta Praha, 3. Viktoria Plzeň, 4. Sigma Olomouc, 5. Dukla Praha, 6. Dynamo České Budějovice. Nejlepší brankář turnaje: Adam Kolínek - Sparta Praha, Nejlepší střelec turnaje: Šimon Wölfl - Sparta Praha. Nejlepší hráč turnaje: Kryštof Čížek - Slavia Praha.