Pro oba týmy to byl první zápas po dlouhé „koronavirové“ přestávce, a tak samozřejmě by se nějaké nepřesnosti v průběhu utkání našly, nicméně hlavním kladem dle obou trenérů bylo to, že jejich svěřenci konečně mohli odehrát ostré utkání.

Černobílí vstoupili do zápasu s obrovskou chutí a velice aktivně, zejména v první půlhodině se hrálo vlastně jen na polovině Táborska. „Určitě spokojenost,“ ocenil výkon svých svěřenců trenér David Horejš a připomněl, že před zápasem měli hráči možnost jen dvou tréninků, kdy se mohli připravovat na hřišti v plném počtu. „Jasně, výkon mohl být ještě lepší a také gólů jsme měli dát víc,“ zmínil spoustu vyložených šancí, které jeho hráči v zápase spálili. „Třeba se k nám to štěstí v koncovce přikloní v lize,“ usmál se. „Hlavně ta úvodní půlhodina ale z naší strany byla hodně dobrá.“

Zápas si pochvaloval i trenér hostí: „I když nám střetnutí ukázalo spoustu věcí, na kterých ještě musíme pracovat, byl jsem nadšený, že už konečně můžeme být na hřišti a zahrát si s tak silným soupeřem,“ vyzdvihl Miloslav Brožek, dle něhož kvalita soupeře v tomto utkání byla výrazně vyšší než na straně jeho mužstva. „My víme, kde nás hlavně tlačí bota,“ podtrhl a upřesnil, že veliký problém jeho svěřenci mají s rychlostí hry ve chvílích, kdy soupeř drží míč. „To se nám stalo i v zimě s Libercem, kdy jsme také dostali více gólů. I teď bylo vidět, že máme s kvalitním soupeřem v organizaci hry do obrany potíže. Do útoku jsme šikovní, ale i tady se ukázalo, že dozadu máme problémy.“

Už v pátek sehrají fotbalisté Táborska další přípravu ve Vlašimi (14), prvoligové Dynamo se po neděli ve středu střetne na Střeleckém ostrově s Viktorií Plzeň (16.00). Nedojde-li k nějaké změně, bohužel opět bez diváků.

DYNAMO ČB – TÁBORSKO 5:1 (2:0)
Branky: 9. Mészáros, 26. Šulc, 48. Granečný, 70. Brandner, 82. Táborský – 74. Uzlík. Bez karet. Bez diváků. Rozhodčí: Houdek – Nenadál, Szikszay.

Dynamo: Křížek – Kopečný, Talovierov, Sivok, Kladrubský – Havelka, Javorek – Mészáros, Šulc, Granečný – Ledecký, druhá půle: Janáček – Čolič, Havel, Kulhánek, Novák – Čavoš, Pravda (50. Šulc) – Brandner, Rabušic, Táborský.

Táborsko: Pecháček – Sima (85. Říha), Navrátil, Penc, Janošík – Kučera – Havrda (71. Uzlík), Tolno (88. Brabec), Vozihnoj, Schramhauser (71. Petr) – De Almeida (83. Icha).