I když proti Ledenicím vyběhl na hřiště až v 69. minutě, stihl dát gól a zpečetit výhru Čtyř Dvorů (5:1).

Do jarní soutěže fotbalista zasáhl poprvé. „Před zápasem v Jindřichově Hradci jsem bohužel onemocněl, v týdnu jsem tudíž trénoval na půl plynu. Pořád ještě nejsem úplně doléčený," líčil nováček v domácí sestavě.

Jeho velká chvíle přišla v 86. minutě, kdy se zapsal mezi střelce. „Už nevím, kdo poslal ze středu centr do lajny, kam si naběhl spoluhráč. Zakřičel jsem si, dostal míč z první a věděl, že mám spoustu času. Proto jsem hned nestřílel, ale balon si zpracoval, a přestože mi na kluzkém terénu odskočil, naštěstí jsem jej stačil ještě trefit před gólmanem do sítě," popisoval Milan Fatura, jak překonal brankáře Mičana.

Mladík přišel na hostování z divizního Slavoje. „Byl jsem v kádru A-týmu, absolvoval s ním i přípravu, ale mám smůlu, že na začátku sezony vždy onemocním, anebo se mi stane nějaké zranění. Kvůli tomu jsem vypadl ze hry a nedostával za áčko příležitost," vysvětluje fotbalista, proč se rozhodl změnit prostředí. „Nechtěl jsem vysedávat na lavičce," přikyvuje.

Možnost zamířit do Čtyř Dvorů útočník uvítal. „Důležité je hrát, i když jde o nižší třídu," podotýká. Nové spoluhráče prý znal jen od vidění. Výhodou je, že nemusí dojíždět. „V Budějovicích bydlím, protože tu jsem na vysoké."

Sobotní dopolední šlágr se Ševětínem (10.15) ukáže, zda si nováček náhodou neřekl o místo v základní sestavě.