„Bohužel už je to pro nás asi pozdě," zalitoval tehdy, že výhra s Duklou zřejmě už pád Dynama do II. ligy neodvrátí. Vedení klubu v létě hráčský kádr razantně obměnilo, ale dvacetiletý odchovanec Sokola Bavorov, jenž do Dynama přišel ve dvanácti letech z Prachatic, už má v týmu pevné místo. Po utkání Dynama se Slavií v Písku (0:2) odpovídal Jiří Funda na dotazy Deníku jižní Čechy.

Hodně vás ta porážka mrzí?

Mrzí nás moc, protože první poločas byl z naší strany, myslím si, hodně kvalitní. Je velká škoda, že jsme žádnou ze šancí, které jsme měli, nedokázali proměnit. Ve druhé půli už to bylo horší. Nevím, možná nám došly síly, anebo co se stalo, nicméně Slavia byla ve druhém poločase trochu lepší.

Šancí jste do půle měli opravdu hodně, navíc vy jste trefil tyč…

Balon mi sklepl Milan Jurdík a já to tlačil šajtlí k zadní tyči. Brankář si na balon ještě sáhl a vyrazil ho na tyč. Kdyby si nesáhl, možná by to tam spadlo.

Krátce nato jste šli se Zdeňkem Linhartem dva na jednoho beka, ani z toho jste ale gól nedali.

Běžel jsem sám na bránu, ale bek mě stíhal, a tak jsem to dal ještě pod sebe na Linče, toho ale Berkovec vychytal. Měl jsem mu to ale dát líp, měl jsem to dát delší, já to dal hodně krátké a Linč tuž o měl dost těžké.

Začal jste v záloze, ale po půli jste se stáhl na levý kraj obrany. Zdálo se, že jste ve středové formaci jste se cítil líp?

Určitě se mi v prvním poločase hrálo líp. Nevím, zda to bylo tím, že jsem hrál zálohu, ale taky si myslím, že mi to v záloze svědčí víc.

Možná, že se vám do půle hrálo lépe i proto, že jste měli více sil. V tom vedru vydržet běhat celý zápas asi nebylo jednoduché…

Horko bylo opravdu veliké a síly už ke konci docházely.

Co to vystoupení toho neukázněného fanouška, který ve druhé půli vběhl na hřiště jak ho Pánbůh stvořil?

Nemělo by se to stávat, ale byl to jen přátelák, a tak jsme se tomu akorát trošku zasmáli. A taky jsme si aspoň trošku odpočinuli… Na trávník ale takové věci nepatří.

Už se těšíte, až začne sezona?

Měli jsme těch zápasů hodně, teď už nás čeká v sobotu jen pohár v Doubravce a pak už jedeme na ligu do Vlašimi.