Ani Dříteň přes porážku nemusí bojovat o udržení do posledního kola jako loni.

Týn v domácí derniéře porazil vedoucí Osek. V Ševětíně se loučili s kanonýrem Svatoplukem Vokurkou. Závěrečné kolo I.A třídy bude především ve znamení boje o druhé místo.

Závěr I. A třídy slibuje drama, protože trojice Bavorovice, Ševětín, Dobrá Voda se na špici přetahuje o druhé místo. Pokud Ševětín vyhraje v derniéře na Dobré Vodě, pověsí si coby nováček soutěže na krk pomyslné stříbro (i když Bavorovice porazí Lišov, protože má s nimi lepší vzájemné zápasy). Na podzim Dobrá Voda v Ševětíně vyhrála: Jak to bude tentokrát?

TÝN – OSEK 3:1. Vladimír Švec, trenér Týna: „Přijel k nám postupující tým. Vyšel nám úvod zápasu, po hlavičce Pomijeho jsme vedli 1:0. Dál jsme útočili a vytvářeli si šance. Druhý poločas nám vyšel také, hned na začátku skóroval Kodad a do další šance se dostal soupeř, ale podržel nás  brankář Valtr. Dvacet minut před koncem šli Janouch a Vařil sami na branku, ale nedali, naopak Osek z protiútoku  vstřelil kontaktní gól a zase ožil. Když se nám za pět minut podařilo dát třetí gól, bylo rozhodnuto. V 90. min. šel sám na Valtra Benedikt, asi nejlepší hráč hostů, ale zase nás zachránil brankář, a stvrdil tím výborný výkon celého mužstva! Tentokrát jsme byli spokojeni."

N. BYSTŘICE – ZLIV 5:0. Jaroslav Hule, asistent Zlivi: „Domácí vyhráli zaslouženě. Přijeli jsme v improvizované sestavě bez nemocných a pracovně vytížených hráčů. Byla to jednoznačná záležitost, výsledek odpovídá dění na hřišti. Ale paradoxně musím pochválit hrstku statečných –  výborný výkon podali Boubal, Šperl, Bellovič. A výborně zahrál debutant, 16letý dorostenec David Ambrož!"

ŠEVĚTÍN – DŘÍTEŇ 2:1. Miroslav Koláček trenér Ševětína: „Musím podotknout, že se hrál velmi kvalitní zápas! Hosté mě příjemně překvapili svou agresivní i kombinační hrou. Takto se bojuje o záchranu, přesto jsme si dokázali poradit. Dvěma góly Svatopluka Vokurky jsme Dříteň porazili, minimálně čtyři brankové příležitosti nám chytil brankář Pospíšil. Chci vyzdvihnout výkon Vokurky, který byl opět nasazen do základní sestavy a odvděčil se dvěma brankami. Před utkáním dostal na rozloučenou od klubu dárkový koš, ale nikdo nikdy neví…"

Václav Stulík, trenér Dřítně: „Na hřišti favorita jsme sehráli docela dobrý zápas. I když jsme jeli domů bez bodu, nepropadli jsme jako v předešlých zápasech venku. Od 18. min. jsme vedli, ale neodpustili jsme si tradiční slabou pětiminutovku a Ševětín mezi 34. a 39. minutou otočil skóre. Ve druhém poločase se hrála vyrovnaná partie, mohli jsme inkasovat, ale také vyrovnat. V koncovce jsme byli nedůrazní  a nepřesní, a tak  domácí splnili roli favorita."

HRDĚJOVICE – D. VODA 3:5. Jaroslav Čížek, asistent Hrdějovic: „Nastoupili jsme opět v kombinované sestavě, přesto jsme začali dobře a dostali se do dvoubrankového vedení. Bohužel v posledních pěti minutách první půle jsme o ně přišli. Ve druhé půli jsme dostali hned v úvodu gól, na který jsme ještě dokázali odpovědět. Jenže o přestávce jsme vystřídali kvůli našemu béčku, které se zachraňuje v OP, a když se nám zranil Jordán, museli jsme poslední čtvrthodinu dohrávat v deseti. Zkušený soupeř toho využil ke vstřelení dvou gólů a zaslouženě vyhrál."

Zdeněk Frolík, předseda Dobré Vody: „Začali jsme aktivně, i když máme velkou marodku.  Bohužel z přímého kopu jsme dostali gól a prohrávali jsme.  Ve druhé půli se nám dařilo střílet branky a vyhráli jsme, takže naprostá spokojenost! Konečně se střelecky prosadili oba útočníci Koptyš a Tomandl. V posledním kole se Ševětínem budeme hrát doma na vítězství. Ke druhému místu mají blíž Bavorovice a Ševětín, my chceme skončit na bedně, tak uvidíme…"

ČT. DVORY – SLAVIA ČB 4:0. Jaroslav Rambousek, trenér Čtyř Dvorů: „Věděli jsme, že poslední krok bývá nejtěžší, což se projevilo –  hráči chtěli, ale byli jako svázaní. Ve 44. min jsme dali z penalty vedoucí gól, hráči se uvolnili a už jsme nechtěli zápas pustit, i když soupeř byl kvalitní. Po druhé brance se začala záchrana přibližovat. Po pasáži, kdy byla Slavia lepší, se nám podařilo dát ještě dva góly – a pak jsme čekali jsme na zprávy z Dačic. Ty potvrdily, že se nám podařil malý fotbalový zázrak: zachránili jsme se! Myslím, že po podzimu, kdy jsme měli sedm bodů, v to věřil málokdo. Ale dokázali jsme to a poslední zápas na Lokomotivě chceme odehrát důstojně."

Jan Prener, trenér Slavie ČB: „Z naší strany to byl nevýrazný výkon a jeden z horších zápasů venku. Nedařila se nám kombinace, dělali jsme chyby v obraně, záložníci nebyli schopni soupeře přečíslit, takže jsme se dostávali do zakončení jen při standardních situacích. První branku jsme dostali ve 43. min. z penalty, hned v nástupu do druhé půle dali domácí druhou branku a vítězství si pak už pohlídali. S předvedenou hrou nejsem spokojen."

LIŠOV – LOKO ČB 0:3. Petr Trefný, trenér Lišova: „Na to, že o nic nešlo, se hrál celkem pohledný fotbal. Hosté se představili jako mladý a bojovný celek. První poločas byl vyrovnaný, přesto jsme měli čtyři šance, ovšem neproměnili jsme ani ty nejvyloženější! Po malé domů, kdy náš brankář minul míč, jsme prohrávali vlastním gólem. Lokomotiva s dorostenci hrála aktivně, bojovně, líbila se mi. Volný hráč ve vápně pohodlně zvýšil na 0:2 a v 85. min. chybu v naší obraně využil Djurov. Když to shrnu, dali jsme si dva vlastní góly, podobně jako na Slavii. Trochu mě zklamalo, že jsme byli horší než Lokomotiva. Dostáváme hrozně laciné góly! Škoda, mohli jsme skončit výš…"

Jan Koutský, trenér Loko ČB: „Po vydařeném výkonu celého mužstva jsme utkání zvládli. Je pravda, že jsme přežili některé šance soupeře, ale myslím, že jsme měli víc šancí a po zásluze jsme vyhráli. Výkon snesl přísné měřítko – v poli jsme dobře kombinovali, zakončení bylo také v pořádku, až na některé chyby v obraně dobrý výkon. Mužstvo jsem pochválil, protože jsem byl s výkonem spokojen. Do zápasu jsme šli s tím, že sezona svým způsobem je rozhodnuta, protože dolů už jít v tabulce nemůžeme, moc nahoru také ne. Ale přesto jsme chtěli vyhrát, poslední dva zápasy zvládnout a pak si říct, že sezona dopadla v pořádku."

OLEŠNÍK – BAVOROVICE 0:5. Radek Šíma, trenér Olešníka: „Úvod utkání ovlivnila rychlá branka v síti našeho brankáře Trčky.  Během poločasu jsme hru vyrovnali, ale naše nedůrazná koncovka vyrovnání nepřinesla. Začátek druhé půle jsme opět nezvládli. Bavorovice zvýšily na 0:2, zpřesnily hru a trestaly naše chyby dalšími góly. Absence pěti hráčů základní sestavy byla znát –  hráče nejsme schopni nahradit, mladí zatím na ostřílené hráče soupeře nemají."

Miroslav Babka, asistent trenéra Bavorovic: „Byli jsme si vědomi, že to je důležité utkání, možná nejdůležitější v sezoně. Nastoupili jsme kompletní a záhy jsme dali gól – hned po rozehrávce gólman chyboval a my v desáté sekundě vedli!  Pak jsme se zatáhli, soupeř nakopával míče za naše obránce a gólman prožil horké chvíle, které ale ustál. O přestávce jsme si něco řekli a ve druhém poločase jsme začali hrát fotbal, jaký umíme. Kováčik splnil svou úlohu a dal čistý hattrick, Slípka zakončil zápas čtvrtým gólem. Mužstvo bylo dobře připraveno a ve druhé půli předvedlo standard, který odvádí v posledních kolech. Nicméně kvalitní fotbal hrál i Olešník a v první půli byl minimálně rovnocenným soupeřem. Po druhém gólu už to byla jednostranná partie."