Fotbalisty Plané po raketovém startu do sezony těžko někdo podcení. Ani Dříteň si to nedovolila a doma přichystala Plané druhou porážku.

Svěřenci trenéra Josefa Cimburka (na snímku) se poprvé v sezoně vraceli ze hřiště soupeře s prázdnou, navíc přišli o dva vyloučené hráče. „Poprvé musím kluky pokárat, protože se sami porazili, vlastní nedisciplinovaností si prohráli zápas. Takhle nemůžeme pokračovat," zlobil se Josef Cimburek.

Jasně dal najevo, že řečnění na hřišti se mu pranic nelíbilo. „Kluci už byli moc nahoře, nevěnovali se hře. To mě zklamalo, protože i v deseti jsem věřil, že bychom se zápasem mohli ještě něco udělat," mrzel trenéra nešťastný scénář druhé půle.

Vyloučení Berana, inkasovaný gól z penalty  a další červená karta, tentokrát pro Turka, srazily plánské akce prudce dolů. „Bylo to za kritiku rozhodčího, po odpískání. Budeme si muset sednout a srovnat si to v hlavě, protože pro mužstvo je to velké oslabení – a stejně tím nic nevyřešíte," vyprávěl zklamaný trenér.

I Cimburek v Dřítni slyšel zvolání nejstaršího z Pintérů: Dohrajte alespoň v devíti!

„Na hřišti tentokrát nebyl člověk, který by to tam srovnal. Spoléhám se na kluky, kteří už mají něco za sebou, ale ani od nich tentokrát žádný takový impulz nepřišel. A na pokyny z lavičky už hráči během zápasu tolik nereagují," krčil trenér rameny, vzápětí ale našel pro své hráče smířlivější tón: „Stane se to, ovšem je to škoda, protože kluci tím ublíží především sami sobě. Makají, chodí trénovat a pak přijde takový zápas… Musíme se z toho poučit, pořád je o co hrát!" burcoval kouč, jenž postoupil s Planou do první třídy jako hráč a totéž se mu po letech podařilo i v trenérské roli.

V sobotu Planá přivítá Č. Krumlov B (12).