Dostal jste tři góly, ale možná dvakrát tolik šancí jste Spartě zlikvidoval. Takže trošku rozporuplné pocity?

Se svým výkonem spokojen být nemohu, neboť jsem týmu nijak moc nepomohl. Dostal jsem tři góly, byla to pro Spartu jednoznačná výhra. Měli jsme jako tým tomu zabránit.

Máte dojem, že jste si moc nezachytal?

Ale to ne, zachytal jsem si dost a snad něco i chytil. Pořád to ale jsou tři góly. Prohráli jsme 0:3, a když gólman dostane tři góly, něco je špatně. Nejen při chytání, je to také o komunikaci s týmem.

Padly tři góly, při tom posledním jste ale byl venku z brány, ten byste si měl odepsat…

Já doufal, že toho útočníka nějak zneškodním, on ale ještě stačil do míče kopnout. Byla to taková pomalá střela a já doufal, že to Otep ještě vykopne, jenže byl v záklonu a neudržel stabilitu, takže to měl těžké a míč netrefil.

Nicméně Keričovi, a to je sakra uznávaný kanonýr, se možná o vás bude zdát… Jeden gól vám sice dal, ale tak další tři čtyři tutovky jste mu zneškodnil. Ale věděl jste vůbec, že s tou devítkou je Kerič?

Jo, to jsem věděl. Třeba se ještě potkáme u nich a bude se mi proti němu zase dařit. Akorát, že snad tentokrát tam vyhrajeme my.

Čekali jste, že vás mladíci Sparty budou tak přehrávat?

Byli hodně mladí, pár kluků od nich znám, jsou to velcí talenti. Je to Sparta, to v českém fotbale je fenomén. Byl to hodně kvalitní soupeř.

Ač jste Strakonice, trénujete a hrajete v Budějovicích. To vám nevadí?

To já nechci hodnotit, to není moje věc. Ale že jsme si mohli zahrát na Střeláku, na tom pěkném stadionu a krásném trávníku, z toho jsme měli radost. Taky atmosféra byla super, přišlo nečekaně dost lidí. Myslím, že si lidi přišli na své. My si to užili, jak sparťani, tak i my. Jedině ten výsledek mohl být lepší.

Trenér Jiří Lerch si stýskal, že jste v přípravě neměli těžké soupeře. Mohlo to hrát roli?

Myslím, že ne. Chyba byla v tom, že my málo běhali, oni byli daleko běhavější. My je prostě nestíhali.

Poznali jste, jak náročná ta třetí liga bude, přesto jste asi rádi, že už to vypuklo. Je to tak?

Určitě. Aspoň já jsem rád, že už soutěž začala a že já se dostal do brány, že mi trenér dal důvěru. Doufám, že v Měcholupech to teď bude lepší a a že tam vyhrajeme.

Lerch: Naši mladí kluci mělo možnost se otrkat

Na úvod nového ročníku III. ligy fotbalisté strakonické farmy Dynama podlehli v Č. Budějovicích béčku Sparty 0:3.

Letenští mladíci s několika pendly z A-týmu se představili na Střeleckém ostrově hlavně směrem dopředu ve výborném světle. „I kdyby ti mladí kluci nepřijeli s posilami, byli by silným soupeřem. Potvrdili, že mají kvalitu," vyzdvihl trenér Jiří Lerch výkon soupeře. „Myslím ale, že první půle ani z naší strany tak špatná nebyla," dodal.

Zápas podle něj se divákům, jichž přišlo poměrně dost, asi líbil. „Hrálo se nahoru dolů, na obou stranách byla řada šancí. Sparta jich měla víc, i my ale několik velkých možností dát gól měli," zmínil jak střelu Petráně ze 64. minuty, jenž z osmi metrů vypálil sice tvrdě, jenže jen do brankáře Staňka, tak krátce nato hlavičku Vaňka, jenž po ideálním Dvořákově centru trefil Staňka snad ze tří kroků. „Když nedáme ani z takových příležitostí branku, nemůžeme pomýšlet na dobrý výsledek," posteskl si Lerch.

Tragédii z hladké prohry ale nedělá. „Sparta je hodně kvalitní a určitě bude hrát špičku třetí ligy. My musíme sbírat body někde jinde. Hlavně naši mladí kluci, kteří se během zápasu dostali na hřiště, se měli možnost přesvědčit, jak je ČFL náročnou soutěží. Byla to pro ně možnost se otrkat," ocenil. „Zkusíme teď uhrát něco v Měcholupech," slíbil Jiří Lerch.