První sraz však měli už v pátek. „Měli schůzku s novými trenéry, kteří jim nastínili své představy a seznámili je s harmonogramem zimní přípravy,“ říká předseda Malše Libor Šolc.

Vedení klubu po podzimní sezoně odvolalo trenérskou dvojici Marcel Tomášek, Zbyněk Lerch a dosadilo na jejich místo dosavadního kouče staršího dorostu Štefana Lovičku a jako asistenta šéfa mládeže Františka Mertla. Změna u kormidla byla reakcí na závěr podzmu. „Zejména se nám nepovedlo posledních šest zápasů, ve kterých jsme neuhráli ani bod. Zareagovali jsme, aby mužstvo dostalo nový impulz. Trenéři vedli tým přes tři roky, takže změnu jsme asi potřebovali, proto jsme se rozhodli takto,“ vysvětluje předseda Malše Roudné a doplňuje: „Uvědomujeme si, že nám v závěru chyběli někteří starší zkušení hráči, kteří patřili mezi ty klíčové, ale to je holt fotbalový život . . .“

Náhradu Roudenští našli ve vlastních řadách, o jiných kandidátech ani neuvažovali. „Neměli jsme potřebu pohlížet se jinde, když máme v oddílu zkušené a kvalitní kouče, proto jsme to vyřešili takto. Ať tým vedou lidé, kteří fotbal v Roudném znají a razí naši strategii – zapracovat do mužů co nejvíce vlastních odchovanců,“ vysvětluje Šolc filosofii při obsazování trenérských postů v Malši.

Ještě před změnami na lavičce se Roudenští usnesli, že poprvé letos budou chybět na Zimní lize v Hluboké nad Vltavou a před turnajem dají přednost přípravným zápasům. „Rozhodli jsme se kvůli tomu, že na Hluboké startuje hodně týmů, které potkáváme v soutěži, a vedle nich účastníci krajských tříd. Raději jsme si v přípravě zamluvili termíny na nové umělce v Třeboni, kam jsme si pozvali na zápasy celky z vyšších soutěží, mimo jiné i dva rakouské,“ říká Libor Šolc a doplňuje, že jedním z nich bude Gmünd s exroudenským kanonýrem Ondřejem Hačkou v útoku. „Na Hluboké jsme byli dva roky po sobě, a přestože turnaj byl kvalitní a podmínky perfektní, tak jsme chtěli udělat změnu, aby příprava nebxla pořád stejná.“

První přípravný dul Roudné sehraje 22. ledna Táboře proti domácímu účastníkovi divize. Celkem čeká Malši osm utkání včetně závěrečné generálky s Jankovem. „Soupeře jsme si zvolili proto, že s ním máme jarní zápas předehraný, a tak se s ním na jaře v krajském přeboru už nepotkáme,“ uvedl Libor Šolc.

Kromě vlastních dorostenců se na začátku přípravy neobjeví v kabině žádná npvá tvář. „hráči, o které bychom měli zájem, buď působí venku, anebo si něco hledají a není vůbec jisté, jak jednání dopadnou,“ avizuje Šolc, že příchod posil se zatím nekoná. Naopak roudenská stálice David Ryneš, univerzál, jenž prošel v sestavě všemi řadami, má namířeno do Rakouska. „A já se přesunu do béčka, aby v áčku hráli ti mladší,“ tvrdí s úsměvem Libor Šolc. Už loňská sezona v divizi byla tak trochu nad plán. Hrající šéf klubu při marodce vypomohl A–týmu a zůstal v něm i na jaro v krajském přeboru. Teď opět hlásí přesun do okresního přeboru a své úmysly dokládá tím, že s prvním mužstvem nezahájí zimní přípravu.

Naopak z kádru okresní rezervy absolvují s áčkem přípravu Ondřej Csavoj a zkušený Michal Šulc, jenž velkou část podzimu promarodil se svalovým zraněním.

Příznivci Malše mohou počítat s tím, že v týmu zůstávají ostřílení fotbalisté Kerl, Tůma,pravděpodobně Holý.

Jaroslav Holý na druhý pokus dorazil do Roudného v létě po sestupu z divize a je stále hráčem Hluboké nad Vltavou. „Budeme jednat o jeho hostování, případně přestupu,“ potvrdil nedávno manažer Hluboké Pavel Mádl.