V 19. kole padly oba týmy z čela tabulky. Vedoucí Rudolfov B podlehl ve Čtyřech Dvorech, druhá Nová Ves se po prohře 4:6 v Olešnici bodově srovnala s domácím týmem. Další soupeři jsou na dostřel a při chuti – Hluboká nad Vltavou B i Planá si v minulém kole vydatně vylepšily skóre!

Referáty klubových zpravodajů jsou upraveny redakcí.

DUBNÉ – N. HODĚJOVICE 4:2 (1:1) – První branka zápasu padla z nenápadné akce. Na rohu pokutového území se uvolnil Šindelář a střelou na zadní tyč otevřel skóre. Ovšem deset minut nato hosté vyrovnali. Po standardní situaci se za domácí obranou zjevil hodějovický Lojka a vyrovnal na 1:1. Hosté mohli odcházet do kabin spokojenější, ale po minele brankaře Zvánovce skončil balon na tyči. Druhý poločas již byl záležitostí jednoho muže: Martin Kudláček dokázal vstřelit hodějovickým během dvaceti minut hattrick! Nejprve ve vyložené šanci poslal balon do tyče. V 59. min. už ale skóroval, ve vápně byl faulován a penaltu proměnil. Další dvě branky přidal v 72. a 79. min. utkání střelami z malého vápna. Domácí Šindelář i Kudláček mohli ještě přidat po brance, ovšem tutovkami pohrdli. V závěru utkání trestali ještě hosté Kolařem. Nové Hodějovice měly do konce zápasu převahu, ale ve vážných příležitostech nedokázaly trefit branku. Rozhodčí Šafránek. ŽK 0:1. Diváci: 30.

PLANÁ – BAVOROVICE B 10:0 (3:0) – Bavorovice nastoupily ve velmi kombinované sestavě, ve které se setkali mimo jiné osmapadesátiletý Lysina s patnáctiletým obráncem Gondekem. Plánský celek od začátku utkání směřoval za vysokým vítězstvím, byť na úvodní gól Adámka se čekalo téměř třicet minut. Gólman hostů Sýkora vychytával plánské střelce, ale na dvě Beranovy hlavičky neměl nárok. Ve druhé půli pokračovala demolice hostující obrany. S chutí hrající Beran vstřelil další dva góly, celkem se tak v zápase trefil čtyřikrát po sobě. Do sítě se po obrovském množství příležitostí trefili i Sodomka, Balogh, Mavrodiev a premiérový gól v dresu Plané si připsal Řehoř. Desátého gólu docílil v 85. min. kapitán Plané Tomáš Pintér. Domácí fotbalisté získali povinnou výhru. Bez karet pískal rozhodčí Cibranský. Diváci: 112.

OLEŠNICE – N. VES 6:4 (1:2) –  K vidění byl oboustranně útočný fotbal. Na těžkém, podmáčeném terénu si oba týmy uměly vytvořit šance, útoky předčily obrany. Po vyrovnaném začátku Nová Ves využila chyb v domácí defenzivě a Neumann ml. jí slepenými góly ve 28. a 31. min. zajistil dvoubrankové vedení.  Olešnice pak soupeře zatlačila a ke snížení jí pomohl náhodný gól. Stanislav Jindra nakopl z půlky dlouhý míč, který po odrazu přeskočil brankáře, 1:2. Ve 40. min. bylo utkání přerušeno kvůli silné bouřce, týmy se na dvacet minut schovaly do kabin. Pauza pomohla Olešnici, která zvládla delší druhý poločas lépe. Po Fialově rohu O. Husa vyrovnal a Hanzal po individuální akci dal třetí gól. Hostující Boháč v 62. min. srovnal skóre, ale za minutu předvedl krásnou akci Lenk a po jeho přihrávce Drtina dorážel do prázdné brány na 4:3. Útoky se střídaly na bou stranách, znovu Hanzal po Lenkově asistenci dal na 5:3 a po další nahrávce od Lenka zakončoval do prázdné brány tentokrát Fiala. V závěru  Procházka jen korigoval. U vítězů zářili Lenk s Hanzalem, z hostů vyčnívali Boháč a Procházka. Olešnice oplatila Nové Vsi prohru z podzimu. Rozhodčí Džuba. ŽK 3:2 (Lust, St. Jindra, O. Husa – Janeček, Holý) Diváci: 145.

HLUBOKÁ B – HRDĚJOVICE B 8:1 (3:0) – Hosté z Hrdějovic přijeli v oslabené sestavě, a to bylo patrné na jejich hře od prvních minut. Hlubočtí si vytvořili velký tlak, který zužitkovali do  poločasu třemi góly. Po změně stran tlak domácí trval a postupně přidali další góly. Čtyřikrát se v zápase trefil Stejskal, jednou Hrdý, Sedlický, Křiváček a Tůma. Za zmínku stojí nechytatelný pokus svátečního střelce Tůmy zpoza vápna. Domácí měli ještě několik vyložených příležitostí, ale vyšší porážka by pro hosty, jejichž čestný úspěch vstřelil Pražský, byla už asi příliš krutá… Pískal Feitl. ŽK z Hluboké nehlášeny. Diváci: 20.

MLADÉ – H. STROPNICE 1:1 (1:1) – Do Mladého zavítal předposlední celek tabulky.  Mládští po nadějném výkonu v Nové Vsi hráli stejně špatně jako hosté… Souhra obou mužstev končila většinou u první nebo druhé přihrávky, šancí tak bylo poskrovnu. V 17. min. kopal hostující Němec trestný kop z 19 metrů a za pomoci teče domácí zdi překonal domácího Brůžka, který podklouzl. Ve 40. min, bylo vyrovnáno. Po přiklepnutí agilního Lercha vyslal dalekonosnou střelu domácí Szojka  a míč skončil u pravé tyče. Do druhého poločasu vstoupili přece jen aktivněji domácí, kteří si vytvořili i gólové šance, ale bez gólového zakončení. V 58. min. Tondr uvolnil Maternu, jenž šel sám na branku, ale brankář Interholz hosty zachránil. V 75. min. se střídající Schuster probil do vápna hostí, ale tváří v tvář  gólmanovi netrefil branku. V 76. min. mělo Mladé poslední velkou šanci, ale ani v té Lerch brankáře nepřekonal… V 79. min. zahrozili hosté, kteří se druhý poločas pouze bránili, o to nebezpečněji ale zahrozil Němec: z hranice velkého vápna nohou pohladil balon a ten se otřel o mládskou tyč! Bez karet pískal  Jiří Eibl. Rohy 11:7. Diváci: 40.

LOKO ČB B – TÝN B 3:2 (2:1) – Za deštivého počasí se v Suchém Vrbném odehrál poměrně útočně laděný zápas. Do utkání vstoupili domácí s jasným cílem – získat první jarní body. Tento závazek začala Lokomotiva naplňovat již v 9. min., kdy se po Fošumově centru zleva prosadil hlavou na malém vápně nepokrytý Milota. Hosté se z brzy oklepali a zvýšeným důrazem donutili domácí obranu k několika zaváháním. Ve 20. min. se po autovém vhazování hostující útočník Štos prosmýkl mezi dvěma bránícími hráči, kteří si dávali přednost při odkopu míče, a umístěnou střelou z hranice vápna nedal Vaňasovi šanci. Ve 37. min. dokázala týnská obrana zastavit útok Lokomotivy jen za cenu faulu. K míči se postavil Milota a nádhernou ranou do levé šibenice vrátil domácím vedení. Do druhé půle vstoupila lépe Olympie a během deseti minut si vypracovala několik příležitostí. Jen zásluhou dobře chytajícího Vaňase se skóre nepohnulo. Postupem času se do hry vrátili i domácí. V 73. min. gólman Týna vyrazil Choutkovu střelu, u míče byl jako první agilní Mičan, vrátil míč před bránu a po Fošumově teči u brankové čáry to bylo 3:1. Olympie se nevzdala. Zvýšenou aktivitou si vypracovala tlak, který v 78. min. vyústil v sérii tří rohů. Po posledním z nich si nejvýše naskočil Vanda a hlavou snížil. Domácí si v následujících minutách první jarní vítězství už vzít nedali. Rozhodčí Hučík. ŽK 0:1. Diváci: 50.

ČT. DVORY B – RUDOLFOV B 1:0 (0:0) – Hosté přijeli s Hanusem v brance, který před časem na sídlišti hostoval. V utkání rezervních týmů se od začátku hrála vyrovnaná partie. Domácí zahrozili ve 20. min., kdy Píša z 25 metrů trefil tyč. Do další šance se probojoval veterán Zahradník, ale svůj únik neproměnil. Jediný gólový okamžik přišel ve druhé půli: zkušený Tříska se uvolnil ve vápně, Pavel Češka skóroval. Po hodině hry se nejprve z vyložené pozice se netrefil Hlásek a po něm ani Tříska, šancí pohrdl Zajíc. Domácí v závěru bránili těsný  náskok, a když přežili šance Kolaříka a Pexy, dokázali lídra soutěže porazit. Bez karet řídil sudí Škuthan ml. Diváci: 57.