„Kluci přišli plni elánu a co je je pro nás nejdůležitější, všichni zdraví," liboval se na srazu hlavní trenér týmu David Horejš.

„Vánoce utekly rychle, ale já osobně už se na přípravu hodně těšil," ujistil budějovický kouč, jenž na podzim své svěřence dovedl do vedoucí čtyřčlenné skupinky, ze které by měli vzejít dva postupující do I. ligy.

Na Střeleckém ostrově se sice o postupu nahlas zatím nemluví, ale až na Bederku (ten toho navíc moc nenahrál a hostování mu tudíž skončilo) nikdo z podzimního kádru neodešel. Naopak tři možné posily se hlásily: na hostování Lukáš Matějka z juniorky Viktorie Plzeň a na testy Šimon Šmehyl a Patrik Banovič z prvoligové Myjavy.

„Jak jsem prezentoval i po podzimní části sezony, mým přáním bylo doplnit tým o jednoho hráče do každé řady, abychom kádr zkvalitnili a zvýšili konkurenci v něm," sděloval Horejš novinářům.

Ten si hodně slibuje i od zkušeného Jirky Kladrubského, jenž se na jaře zapojí naplno do tréninkového i zápasového procesu. „Může hrát na třech postech, a to je jeho obrovská výhoda," vyzdvihl kouč Dynama.

Zimní přípravu s druholigovým áčkem začne také sedmnáctiletý stoper Mikuláš Jáša, jenž na podzim hrál za devatenáctku Dynama v I. lize dorostu. „Chceme, aby naši talentovaní hráči dostávali prostor a poznávali, o čem fotbal na této úrovni je," podotkl Horejš.

Dle něj první týden přípravy bude trošku náběhový, po neděli ale už to začne naplno a součástí budou též přípravná střetnutí. „Chtěli jsme, abychom na každý týden měli co možná nejkvalitnějšího soupeře," zmínil Horejš zápasy v Německu či s prvoligovými mužstvy Teplic a Jihlavy. „V létě se nám prověrky se silnými soupeři osvědčily, a proto jsme podobný systém zvolili i na zimu," vysvětlil Horejš.

S kým, kde a kde Dynamo v přípravě?

16. ledna: Regensburg – Dynamo ČB (Regensburg) 15:30

22. ledna: Dynamo ČB – Loko Vltavín (Složiště) 11:30

28. ledna: Jihlava – Dynamo ČB (Jihlava) 11:00

30. ledna – 3. února: zimní soustředění (Třeboň)

4. února: Dynamo ČB – Žižkov (Složiště)11:00 a 13:00

11. února: Teplice – Dynamo ČB (Teplice) 14:30

18. února: Dynamo ČB – Chrudim (Složiště) 13:00

25. února: Dynamo ČB – Vlašim (Složiště) 14:00

(eventuálně Střelecký ostrov) 18:00

Kalod byl nejlepší

Fotbalistou Dynama v podzimní části sezony se v tradiční anketě klubového webu stal útočník Richard Kalod.

Zkušený forvard to u fanoušků v hlasování 1 až 10 vyhrál s průměrnou známkou 7,26, velice těsně za ním skončil na druhé příčce gólman Zdeněk Křížek (7,19) a třetí taktéž těsně byl záložník Petr Benát (7,18).