Určitě nepropadli, nicméně na zisk alespoň jednoho bodu to nestačilo, prohráli 0:1.

„K tomu by byla nutná souhra různých věcí a také i trocha potřebného štěstí," smutnil po zápase trenér Miroslav Soukup, jehož tým se po pondělní dohrávce propadl v tabulce na sestupovou předposlední příčku.

Své svěřence však nezatracuje. „My věděli, s jak silným soupeřem hrajeme, jaké jsou jeho kvality," připomněl trenér Dynama, že byť Plzeň čtyři předchozí ligové zápasy nevyhrála, její výkony stále měly vysokou úroveň. „Důkazem bylo i její vystoupení v Evropské lize," zmínil výhru Viktorie v Tel Avivu.

„Nedělali jsme si tudíž přílišné iluze, uspět jsme ale samozřejmě chtěli," ujistil Soukup. „A myslím si, že za výkon ve druhé půli, za velkou vůli zápas ještě zdramatizovat a za zřetelně větší aktivitu než do přestávky jsme si možná i to vyrovnání zasloužili," soudil budějovický kouč.

Sám ale jistě dobře věděl, že k tomu, aby jeho tým dokázal srovnat, by musel vstřelit gól.

A na to ani ve druhé půli při vší té nesporné snaze a zlepšené hře budějovičtí fotbalisté bohužel neměli. „K tomu, abychom ten gól dali, se na hřišti musí od začátku až do konce té akce všechno povést," poznamenal Soukup. „Anebo je k tomu třeba mít také trochu štěstí. A to jsme my dnes bohužel neměli," posteskl si.

Jihočeši si však v celém zápase nevypracovali prakticky jedinou šanci, z níž by soupeře vážněji ohrozili. „Nějaké náznaky nadějných akcí z naší strany byly, museli bychom je ale dohrát líp a s větší kvalitou," připustil domácí kouč a zmínil slibný brejk Řezníčka a Rýdela v začátku zápasu, zastavený jen za cenu Daridova „žlutého" faulu. „Tam chybělo jen málo na to, abychom se hned v úvodu dostali do velké příležitosti," litoval Soukup.

Plzeň na jihu Čech oslnivý výkon nepředvedla a rozhodně nijak nenadchla. Přesto ale měla otěže hry pevně ve svých rukou a jakmile po Horváthově přímém kopu dal Čišovský gól, ve zbylém čase už se hosté očividně soustředili na to, aby si těsný náskok pohlídali.

I plzeňský kouč Pavel Vrba uznal, že tentokrát účel světil prostředky. „My už nutně potřebovali vyhrát, a to se nám povedlo a my ty tři body, které jsou důležité v tom, že jsme udrželi kontakt s čelem tabulky, tady získali," vyzdvihl.

Nabízí se tudíž otázka, zdali budějovičtí fotbalisté, byť věděli, s jak silným protivníkem hrají, neměli do zápasu jít s větší odvahou. Zda jejich respekt z velkých jmen soupeře nebyl až přílišný. Tím spíš, že obrana Dynama se zdála stát přece jen na pevnějších nohách než proti Slovácku.

„Jenže všichni ví, co Plzeň dopředu dokáže a my momentálně nemáme na to, abychom s ní hráli vyrovnanou partii," krčil po zápase rameny brankář Michal Daněk, jenž přes inkasovaný gól byl opět oporou týmu. „Chtěli jsme to zlomit bojovností a je škoda, že jsme nějaký z brejků nedokázali lépe zakončit," dodal.

Podobně to viděl i Soukup. „Rajtoral s Řezníkem a z druhé strany Limberský a mladý Štípek, to je velká síla. K tomu Ďuriš, Bakoš či Kolář," zmínil některé z hvězd Viktorie.

Navíc Soukup už myslí dál. „Musíme si z utkání s sebou vzít ty kladné věci do dalších zápasů a věřit, že už v neděli v Hradci uspějeme," podtrhl.

Liga juniorů: Dynamo – Jihlava 1:1 (1:1)

V úterním zápase fotbalové ligy juniorů, hraném za nepříjemného ledového větru na umělce na Složišti, byla do půle lepší jedenadvacítka Dynama, druhé dějství patřilo spíše mladíkům Vysočiny Jihlava.

Branky: 35. Vaněk – 44. Novotný vlastní. ŽK: Kliment, Kryštůfek, Kavka. Rozhodčí: Mokrusch – Hrabovský, Bacík.

Dynamo ČB: Rojík – Bakala, Dusak, Novotný, Hanzlík – Repa (82. P. Dvořák), Rakovan, Radouch (67. Slavík), Petráň, Hronec (58. Cihlář) – Vaněk.